Meny
Resor / Samla bonuspoäng

2019 års poängresor med SAS Eurobonus

I slutet av februari 2018 bytte vi ut vårt Norwegian-kort mot två kort för att samla Eurobonuspoäng på SAS. Beslutet var medvetet. Det går att säga hur mycket som helst om vilket kort som är bäst och vilket som är sämst. Om det är värt kortkostnaderna eller inte. Och eurobonussystemet passar inte allas önskemål. Men för vår del som gärna samlar poäng för att kunna flyga business class så passar det utmärkt. Efter nästan ett år av poängsamlande rivstartade vi 2019 med ett dygn i Los Angeles. Och när året var slut kunde vi sammanfatta 2019 års poängresor såhär.

Det är bara att erkänna. Vi var sjukt sugna på att testa att åka business class. Och vi väntade inte länge med att boka en sådan resa när vi kunde. Det var ett av målen för oss när vi började samla poäng. Och då är verkligen SAS Eurobonus ett bra poängsystem att spara i.

Vi hade kunnat vänta. Hitta bästa rutten. Bestämma oss för att stanna på resmålet lite längre och så vidare. Men nu gick vi in i 2019 med en tanke om att både resa och spendera mindre under året. Under 2018 hann vi genom att göra vardagsinköpen med vårt SAS AMEX Premium-kort, spendera
150 000 kronor. Och fick därmed en voucher som vi kunde använda för att åka två till poängpriset av en. Och när det dök upp en resa till Los Angeles i början av februari, i SAS Plus på vägen dit och SAS Business på vägen hem så slog vi till.

Poängresa nr. 1 – Los Angeles

Vi var i Los Angeles några dagar i november 2018 och denna gången såg vi just resan som resan. Och så kom det sig att vi stannade i Los Angeles mindre än ett dygn när vi reste dit i februari.

Vi reste från Stockholm en lördag och tillbaka till Stockholm från Los Angeles dagen därpå på söndagen. Landade därmed på Arlanda på morgonen på måndagen och hann lagom hem för att hämta barnen på fritis på eftermiddagen.

På ditvägen testade vi SAS Plus då det var de biljetterna som fanns att tillgå. På vägen hem blev det efterlängtad business-class. Med kungen faktiskt.

Med vår 2 för 1 voucher betalade vi 90 000 poäng för resan. 40 000 för ditvägen och 50 000 för hemvägen. Utöver poängen kostade det oss också i rena pengar 1226 kronor för skatter och avgifter.

Poängresa nr. 2 – Aarhus

Midsommarhelgen spenderade vi i Aarhus. Det var en konsert med Rasmus Seebach som fick oss dit och då nyttjade vi det så kallade fly premium som vi får via SAS Eurobonus Mastercard Premium.

Med fly premium åker man i en bättre klass för priset i en lägre klass enkelt förklarat. Och på våra flygresor till Aarhus var planets högsta klass SAS Plus. Därmed betalade vi för platser i economy men reste i SAS Plus. Fly premium kan man nyttja obegränsat antal gånger till skillnad från vouchern jag nämner ovan. När man har använt den så är den förbrukad. Med vårt kort SAS EuroBonus World Mastercard Premium kan man nyttja fly premium för resor i hela världen.

För resan till Aarhus med resrutten Arlanda-Aarhus och därefter Aarhus-Köpenhamn-Arlanda betalade vi 40 000 poäng totalt. Utöver poängen kostade det oss också i rena pengar 1000 kr i skatter och avgifter.

Poängresa nr. 3 – New York

Jag trodde ganska länge att det inte skulle bli någon mer poängresa under året. Men så hade vi den där födelsedagsöverraskningen som jag sakta men säkert började förstå hade något med poängen att göra.

Vill ni läsa mer om hur Andreas tok-överraskade mig med en resa till New York så kan ni klicka er vidare hit.

Denna resan var det bara jag som åkte på. Och även den bokade Andreas med fly premium. Med andra ord betalade han poäng som om jag skulle åkt i SAS Go medan jag stortrivdes på rad 1A i business class på både dit och hemvägen. Poängmässigt betalade vi 60 000 för resan med resrutten Arlanda-Köpenhamn-Newark och på hemvägen Newark-Arlanda. Utöver poängen kostade också i rena pengar 759 kr i skatter och avgifter.

Totalkostnad för 2019 års poängresor

Så när vi då summerar poängresorna 2019 har vi tillsammans åkt tur och retur Los Angeles i SAS Plus och SAS Business. VI har tillsammans åkt tur och retur Aarhus med en liten omväg om Köpenhamn i SAS Plus. Och jag har på egen hand åkt tur och retur New York med en liten avstickare till Köpenhamn i SAS Business.

Totalt har resorna kostat oss 2985 kronor i rena pengar för skatter och avgifter. Och där hade man kunnat stanna. Men för rättvisans skull vill jag såklart även redovisa vad vi har betalt för korten. För även korten kostar såklart och måste räknad med i det faktum att vi kunde ta oss iväg på dessa resor.

Totalt har vi under året betalt följande för korten.
SAS AMEX Premium 1000 kr för året inklusive mitt extrakort.
SAS Eurobonus Mastercard 1585 kr för året inklusive mitt extrakort.

Sammanlagt har vi alltså för ovanstående tre bonusresor betalt 5480 kronor. Och det mina vänner tycker jag definitivt att det var värt för 2019 års poängresor.

Vill du också förvandla vardagsinköpen till resor i businessclass?

Så vad vill jag säga med detta inlägget? Det allra viktigaste för mig är att du som läser detta förstår att jag verkligen inte uppmanar till att handla mer än vad du ändå skulle. Och absolut inte mer än du har råd med. Jag har redan tidigare berättat om att min egen mamma hade stora problem att hantera pengar och att jag är den sista som skulle rekommendera någon att handla över sina tillgångar.

Men jag är den första att tipsa om att man istället för att betala sina vardagsutgifter med det vanliga bankkortet kan göra det med ett kreditkort och därmed samla poäng som du sedan kan förvandla till resor.

Jag har samlat mängder med tips under kategorin Samla bonuspoäng under resekategorin högst upp i bloggen och är du intresserad har jag även skrivit en nybörjarguide som jag hoppas är ganska lättförståelig. Den hittar du här.

Vill du veta mer och har funderingar är det bara att du slänger iväg en fråga .

2020 års poängresor – en sneak peak

Och som om det inte vore nog kan jag redan nu avslöja att nästa års summering av bonusresor kommer att börja med den resa vi precis nyligen gjorde. Den till Phuket i bland annat Austrians business class. Med maten som fick mig att gråta av lycka.


Vill du läsa mer från resorna har jag slängt in lite länkar i texten ovan. Hoppas du hittar inspiration.

Läs mer om bonuspoäng på Lite mera rosa

Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply