Meny

Om & Kontakt

Lite mera rosa är en rese- och upplevelsesiten som drivs av mig, Cornelia Tonéri. Här är det fokus på resor, glädje och upplevelser. Jag brinner för destinationsmarknadsföring och att berätta om och lyfta lokala småföretagare likväl som platser på andra sidan jorden.

Cornelia Tonéri Lite mera rosa

Jag är journalist, skribent och inspiratör som vill inspirera just Dig att leva livet lite mera rosa. Att leva livet lite mera rosa betyder för mig att göra det som ger lite mera glädje i vardagen.
Litet som stort. Nära som långt borta.

Från reseledarutbildning till lite mera rosa

Efter att 1999 gått Vings reseledarutbildning på Mallorca med tanken att jobba i resebranchen valde jag att stanna hemma i Sverige, göra karriär och flytta till nya städer, stadga mig och bilda familj. Livet gick sin gilla gång som det heter.

Efter en period av mycket stress fick jag i slutet av 2016 ett uppvaknande som skapade mitt motto ”lite mera rosa”. Året därpå, 2017, blev sedan året då upplevelserna och resorna fick en aktivt prioriterad plats i mitt liv. Tillsammans med min sambo upplever jag nu Sverige & Världen utifrån devisen – lite mera rosa.

Det är inte i denna bloggen du får följa med på bungyjump, ätandes larver i Amazonas djungel. Snarare hittar du mig på en filt framför Eiffeltornet, i en takbar blickandes ut över New Yorks skyline, på en strand i Thailand eller på en pizzeria med en makalös historia i den lilla orten Igelfors i norra Östergötland. Upplevandes sådant som är lite mera rosa för mig.

Jag hoppas kunna inspirera dig att ta vara på det som är rosa för dig, det som är glädje för dig och göra lite mer av just det.

Vill du komma i kontakt med mig? Har du en fråga eller har du ett spännande förslag på samarbete. Kontakta mig gärna här.

6 Comments

 • Sven Oskar Herbert Lind
  25 oktober, 2020 at 19:30

  Synnerligen intressant om Stjärnorp…landets vackraste slottsruin. Jag brukade varje år åka dit och strosa runt men nu som 70-åring med dålig rygg blir det sällan sådana turer. Bor i Mora i Dalarna. Stjärnorp och släkten Douglas har länge intresserat mej och jag har nog läst och studerat det mesta om deras liv och kiv. Har du förresten läst boken Grevinnorna på Stjärnorp? Skriven av en av dom, Louise Adelswärd. Boken är särdeles spännande. Det berättas där om varför slottet brann och att det var trollen som inte fick ha sin fest i fred utan en nyfiken person kikade på dom och då skulle en olycka ske. Det sägs också att när den sjunde greven bor på slottet skall en stor skatt hittas…. PS skicka gärna någon bild till mej på hur arbetet med slottet går så vore jag mycket tacksam. Fint av Douglas att försöka rädda det som räddas går av denna unika ruin

  Reply
  • Cornelia
   31 oktober, 2020 at 15:10

   Hej hej, stort tack för din kommentar. Jag har tyvärr inte tagit del av så många slottsruiner men jag kan tänka mig att det är bland de vackrare. Den är sannerligen ståtlig trots att det är just en ruin. Jag har inte läst boken du nämner men blir direkt nyfiken. Ska snart ut och vandra i området så då stannar jag till och tar nya bilder. Sänder några på mail till dig då. Återigen stort tack för din kommentar. Hälsningar Cornelia

   Reply
 • Sissi Stahli
  6 juni, 2021 at 08:00

  När du är på resande fot är du mycket välkommen till vår skulpturträdgård, -atelje & fotoutställning på Kyrkängsvägen i Björsäter (Åtvidabergs kommun). Vi har sommaröppet helgerna eller efter överenskommelse, 070 7735733.
  Värma hälsningar från oss i ett soligt Björsäter!
  Per Erik Gustavsson (fotograf) & Sissi Srahli (skulptur)

  Reply
  • Cornelia
   13 juni, 2021 at 21:45

   Hej hej, tack för er kommentar. Detta var nytt för mig. Måste absolut kolla upp och se om jag kan titta förbi i sommar.

   Reply
 • Mia Thegel
  22 augusti, 2021 at 10:51

  Hej Cornelia

  Mycket intressant och många idéer om kommande vistelser har jag fått via ditt instagram. Flera har jag bott på själv och kan bara hålla med. Är själv gammal reseledare (Sverige o Norden).
  Det verkar som du har missat bästa stället som jag vet nämligen Sund Nergården i Vagnhärad. Ett hideway för vuxna (du måste vara 18 år för att bo här) där det idag finns 7 rum alla med egen ingång och egen uteplats (mycket Coronasäkert) gourmetmiddagar, fantastiska viner, pool, bubbelpool, vedeldad bastu nere vid sjön Sillen och det finns även 3 fantastiska glampingtält som du kan bo i från juni-augusti.
  Under pandemin har det nästan varit totalt fullbokat tyvärr men jag har ändå lyckats vara där 5 gånger i sommar och är på väg ner igen snart. Det ligger bara 1 timme från Stockholm och säkert inte så långt att åka från Linköping heller. Jag rekommenderar dig varmt att prova denna oas. För mig och min man är det 4:e året vi firar sommar där.
  Man har nu påbörjat bygget för att utöka med ny matsal och 3 nya rum. Så till sommaren kommer man ha 10 rum. Bifogar deras webbsida så du kan gå in och titta själv.
  Allt gott och jag ser fram emot att läsa mer om dina resor.
  Varma hälsningar
  Mia

  Reply
  • Cornelia
   10 januari, 2022 at 20:28

   Hej Mia, stort tack för din kommentar. Sund Nergård är en plats jag har spanat in länge. En stor förhoppning jag har är att kunna övernatta där under 2022. Har du något favoritrum du bott i? Varmt tack för dina fina ord om mina kanaler. Hälsningar Cornelia

   Reply

Leave a Reply