Meny
Reseinspiration / Resor / Samla bonuspoäng

När kungen ”förstörde” upplevelsen i Business class

Det är söndagen den 3 februari och vi har spenderat 24 timmar i Los Angeles, de sista fem av dem i två olika lounger på Los Angeles International airport. För allra allra allra första gången ska jag och mitt kära resesällskap svänga vänster när vi gått in i flygplanet. Vi ska åka Business class. Aldrig någonsin trodde jag väl att detta skulle bli tillfället när kungen ”förstörde” upplevelsen i Business class.

Dagen innan avresa bokar Andreas om platserna. Vi har först platserna i mitten längst bak. SAS Business class i Airbus 330 är konfigurerade 1-2-1. Alltså ett säte vid fönstret och två i mitten och när vi bokade kändes det mysigt att sitta bredvid varandra. Men han vet ju hur mitt fotoarkiv brukar se ut efter en flygresa och vill dessutom se till att vi får uppleva ytterligare lite utrymme som man får just på första raden. Därför bokar han om oss till 1F och 1H. Jag får fönsterplatsen och kan dokumentera som jag brukar.

Business class för första gången

Så är vi äntligen där. Det pirrar lite i magen och jag kan inte motstå att filma lite diskret när jag går in och ”letar upp” min plats. Jag har sett otaliga videos, otaliga reviews och det känns nästan som att jag redan har varit där.

I sätet väntar kudde och täcke samt amenity-kit och jag slår mig ner i det generöst tilltagna sätet. Andas djupt och inser att jag är så lyckligt lottad att få uppleva detta. Den stora skärmen sitter så långt från sätet att jag nästan inte når fram att peka på den. Att det finns en fjärrkontroll ska jag (trots att jag sett det på alla de där You Tube-videona) inte inse förrän vi är på väg att landa i Stockholm.

Jag tittar runt mig och trycker på knappar och har ingen aning om vad som händer. Råkar komma åt en annan knapp och upp åker ett fotstöd. Jag känner mig ännu inte helt hemma men andas med ett leende från öra till öra och tänker att jag har ju faktiskt riktigt gott om tid på mig att vänja mig. Rutten skall ska ta närmare 11 timmar.

Det efterlängtade bubblet

Så kommer flygvärdinnan med en liten bricka med juice och champagne och jag väljer självklart champagne. Jag fotograferar eftersom jag ska skriva detta inlägget och jag vill kunna berätta om varje detalj, varje känsla. Jag försöker fotografera min kära sambo på andra sidan gången. Men som vanligt går det inte. Han har en förmåga (likt Chandler för er som känner er Vänner-historia) att bli stel som en pinne och få ett ansträngt leende så fort han ser en kamera. Men jag försöker ändå. I sökaren ser jag att det anländer några fler passagerare. Jag tittar upp och ger ifrån mig ett i allra högsta grad oidentifierat ljud.

På andra sidan planet – i färd med att slå sig ner på de andra två platserna på rad ett – står kungen och drottningen!

Kungen och jag i Business class

Kungligt sällskap

Det finns säkert de av er som är republikaner och inte skulle bry er, kanske till och med helst vilja byta plats. Det finns kanske de av er som inte är vare sig rojalist eller republikan och att sitta bredvid kungen är lika exalterande som att sitta bredvid svärmor. Jag är inte rojalist så till vida att jag kämpar för det ena eller det andra.

Men jag är en liten flicka vars mamma var född samma år som kungens syster Prinsessan Margareta. Jag är en liten flicka som själv är född samma år som Kronprinsessan Victoria. En liten flicka som suttit timmar och åter timmar och tittat på mammas gamla bokmärken på hagasessorna och som växt upp med vår kungafamilj och som till och med kan dra historien hur det kommer sig att vår kungafamilj är ingift släkt med spanska kungahuset, vet du hur det är möjligt?
Jag har varenda årsbok som givits ut om kungafamiljen, jag har sett vartenda program genom åren och javisst, självklart har jag kronprinsessans bröllop på DVD.

Kanske kan du då bara ens ana hur stort det var att inse att vi nu skulle få spendera vår resa hem ”tillsammans” med det svenska kungaparet. Det är ju faktiskt inte många som kan säga att man sovit bredvid kungen. Men det kan numera faktiskt Andreas göra.

Förstörde han verkligen upplevelsen, kungen?

Så – titeln på detta inlägget då? När kungen ”förstörde” upplevelsen i Business class. Självklart förstörde han inte upplevelsen. MEN – han tog över upplevelsen – såklart.

Jag kan erkänna att jag tänkte mer på att vi satt bredvid kungen och drottningen än att vi satt i Business class. Så jag vet inte – kanske borde kungen bjussa på en ny resa i business class när han själv stannar hemma?

Och min Business class- review? Den kommer i ett helt annat inlägg. Ett inlägg utan fokus på kungen och bara fokus på just Business class.

Men på frågan om det blev fullt fokus på att skriva och jobba är svaret nej. Fokus blev på kungen och på sömn. Men mer om det i detta inlägget.


Vill du också flyga business class med kungen? Börja med att samla SAS Eurobonuspoäng för att kunna boka poängresor till superbra priser precis som vi, läs mer om hur du gör för att komma igång här.

Vill du läsa mer om vår resa i SAS Plus gör du det här och lite mer ingående om resan och mindre om kungen när det gäller SAS Business class här

Läs mer på Lite mera rosa


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar.

Tack för att du läser mina tankar.

18 Comments

 • pernillabredolt
  13 februari, 2019 at 19:09

  Vilken härlig review! inte illa att få åka ända från LA bredvid kungaparet. Det mest kungliga jag träffat på i ett flyg var Norges kung Harald mellan Oslo och Stavanger men han satt typ sex rader längre fram. vågade inte smygfota när jag gick på toan men fick en bra bild utanför.

  Reply
  • corneliatoneri
   13 februari, 2019 at 19:11

   Tack!!! Sannerligen once in a lifetime. Jag blev också lite osäker och vågade inte fota för mycket! Coolt med kung Harald ?

   Reply
 • Ann-Louise
  13 februari, 2019 at 21:49

  Men åh vad kul! När jag flög till London för ett par år sedan så var prinsessan Madeleine, Chris och deras båda barn med på samma flyg. Vi satt inte lika nära varann som du och kungen, men jag lyckades ta några foton i smyg när vi kom ut i ankomsthallen ungefär samtidigt. 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   13 februari, 2019 at 21:51

   Va häftigt!!! Men man vill ju vara lite diskret ?
   Det enda som toppat kungen för mig hade nog varit Victoria – då hade jag kanske svimmat ???
   Men visst är det lite kul med närkontakt med kungligheterna.

   Reply
 • FlyingDryden
  14 februari, 2019 at 08:51

  Kul upplevelse ju! Alltså, jag hade nog gjort en sedvanlig Youtube-tripreport, tror den hade kunnat dra galet mycket trafik om det visade sig att kungen var med. 😉

  Har själv suttit på samma BRA-flight som kronprinsessan, från Åre-Östersund till Bromma. Märkte att något var knas när ”mina” platser längst bak i ATR72:an var spärrade men såg inte förrän vi klev av att hon hade flugit med oss och suttit just där (man kliver på bakifrån på de planen så jag såg aldrig när hon boardade).

  Reply
  • corneliatoneri
   15 februari, 2019 at 14:43

   Nu blir jag avis. Det enda som skulle kunna bräcka upplevelsen med kungen är just kronprinsessan, men vem vet, det kanske kommer.
   Hade jag varit YouTubare hade jag lätt gjort en tripreport, eller rättare sagt, det kanske jag inte alls hade gjort. Kunde ju knappt fota vettiga bilder till bloggen ens 😀
   Trevlig helg.

   Reply
  • corneliatoneri
   20 februari, 2019 at 06:51

   Det gäller att ha koll på alla håll. Jag hade förbannat mig själv om jag missat det där kan jag berätta ???

   Reply
 • Ann Beutler
  15 februari, 2019 at 12:51

  Inga kungligheter på mina flyg inte..men faktisk Göran Persson och Anita Steen förra året haha..Han fick lite uppmärksamhet från passagerare och det var han nöjd med..Ps Tog du autografer Ds

  Reply
  • corneliatoneri
   15 februari, 2019 at 14:34

   Inte fy skam med det paret 🙂
   Kungen och drottningen finns inte så mycket uppmärksamhet, de kom sent och satt still hela flygningen så det var kanske inte ens alla som märkte att det var de. Någon autograf frågade jag inte efter 🙂 Vet att de av princip inte skriver det. En selfie hade man ju kunnat be om men jag tror jag väntar med det till jag stöter på Victoria 😉 Men lite smygfotograferande blev det i alla fall.

   Reply
 • Lena - gott för själen
  20 juli, 2019 at 09:07

  Hehe, jag kan tänka mig att du blev lite till dig. Särskilt om man har det intresset som du har. Nu när jag tänker efter så har jag åkt ångbåt med kungaparet. En bekant till mig var med i en ångbåtsklubb. Det skulle vara nåt jippo där kungaparet skulle vara med på båten och några särskilt inbjudna. Det var rätt mäktigt att glida upp längs Fyrisån i Uppsala när åkanterna var fyllda med folk som vinkade, haha. En liten dos kändiskänsla 🙂 🙂

  Kram Lena

  Reply
  • corneliatoneri
   21 juli, 2019 at 14:17

   Haha, ja nu var det ju inte direkt någon som stod och vinkade när vi landade på Arlanda men det var faktiskt ganska galet hela alltihop ändå 🙂

   Reply
 • Malin Lundskog
  21 juli, 2019 at 19:58

  Men herrenaddå – pratade ni inte med honom? Jag hade också tyckt att det var stort, även om jag inte har det intresset som du har. Jag har däremot en talang för att bli starstruck 😉

  Reply
  • corneliatoneri
   24 juli, 2019 at 21:02

   Nä vi gjorde faktiskt inte det.
   Andreas som satt bredvid honom är inte den pratsamme i vanliga fall och definitivt inte med kungen 😀
   Men sedan var vi nog båda lite inne på att inte störa liksom.

   Reply
 • sandifighter
  22 juli, 2019 at 14:42

  Så jag älskar inlägget. Jag är varken eller, men min mamma var royalist, kanske för att det inte finns i Sri Lanka, givetvis blev man infödd i det hela. Förstår att upplevelsen måste vara riktigt spännande ?

  Reply
  • corneliatoneri
   24 juli, 2019 at 20:48

   Tack snälla <3
   Det är nog som du säger att det är en speciell känsla när man är uppväxt med det.

   Reply
 • doroteadorrose
  23 juli, 2019 at 12:33

  Hihi! Jag hade blivit väldigt exalterad och starstruck även om de inte är några som jag har en stor önskan att träffa. Fick ni prata med dem? Jag hade inte kunnat hålla tyst ?

  Reply
  • corneliatoneri
   24 juli, 2019 at 20:27

   Vi hade säkert fått prata med dem men min kära sambo som satt bredvid kungen är inte så pratsam av sig i vanliga fall och verkligen inte i detta 😀
   Vi kände nog båda lite att man ville respektera deras privatliv. Men det var stort, mycket stort.

   Reply

Leave a Reply