Meny
Nordamerika / Reseinspiration / Resor / Samla bonuspoäng / USA

Ett besök i SAS Lounge Newark, New York

Inte nog med att jag hade lyxen att få spendera några dygn i New York efter en resa i Business Class dit. Nu väntade snart en resa tillbaka hem även det i Business class. Och som om det inte räckte. Efter en rekordsnabb shared shuttle från Manhattan till Newark hade jag nu nästan fyra timmar innan take off. Och dessa timmar skulle spenderas i SAS Lounge på Newark. Sämre kan man ju ändå ha det.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det var inte länge sedan jag knappt visste vad en lounge var. Lounge förknippade jag med hotell och det var förvisso något jag gillade. Men tro inte att det är någon snobbig affärsresenär eller liknande som besökt jordens alla hörn och förväntar sig att allt kommer gratis du har att göra med här. Nej här har du hon som inte är så van att föra sig i dessa sammanhang. Och som därför säkert gör både ett och annat ”misstag” när det gäller hur man förväntas bete sig så att säga.

Min nionde lounge

SAS Lounge Newark New York
SAS Lounge Newark New York

Det var den nionde loungen jag besökte i mitt liv när jag skuttade in genom portarna till SAS Lounge på Newark (och när det gäller skutta vänligen se ovan nämnda antagande om eventuella misstag). Tidigare besök har gjorts i AMEX-loungen Pontus in the Air, en Menzies lounge och SAS Lounge på Arlanda, SAS Lounge på Kastrup. AMEX Centurion lounge i San Francisco. Plaza Premium Lounge i Singapore, Star Alliance Gold Lounge i Los Angeles och även Uniteds Polaris Lounge även det i Los Angeles. Det var därmed lounge nummer sju jag besökte i New York.

Läs också: Plaza Premium lounge, Changi Singapore

Skandinaviskt världen över

Förutom nio lounger i Norden har SAS egna lounger på Charles de Gaulle i Paris, På O´Hare i Chicago och just på Newark i New York. Hittills har jag alltså besökt loungen i Stockholm, Köpenhamn och nu New York och jag kan konstatera att det är lite som IKEA. Det spelar ingen roll vart i världen du kommer så känner du igen dig. Eller vad säger du?

Missförstå mig nu rätt här. Jag klagar inte. Det är faktiskt ganska charmigt och hemtrevligt. Och för dig som undrar så är bilderna i turordning uppifrån tagna i Stockholm, Köpenhamn och nederst New York.

Loungeaccess

Access till SAS lounger kan man få på en mängd olika sätt som jag har långt ifrån stenkoll på. Men till SAS Lounger (inte Guld-loungerna) har man tillgång till om man flyger SAS Plus eller SAS Business. Du har även tillgång till loungerna om du har SAS Eurobonus Guld eller SAS Eurobonus Diamant oavsett vilken klass du reser i. I övrigt kan olika typer av status eller den biljett du åker på ge dig tillträde till StarAlliance-lounger runt om i världen. Det är de enkla reglerna. Sedan finns det några tillägg som gör att man kan ha tillgång ändå. Men mer om det är det allra bäst att SAS får berätta själva här.

Sedan kan du naturligtvis alltid köpa till lounge-access. Ibland kan det vara värt det. Det beror lite på vad som finns att tillgå i loungen skulle jag säga. Visst äter man och dricker kostnadsfritt i loungen och på en flygplats är det ju som bekant inte gratis att äta. Men i vissa lounger finns det inte tillgång till speciellt mycket mat som är mättande och i vissa fall kan det dessutom vara ganska mycket folk. Då får du inte heller ut något värde av att du får en lugn stund. Och i de fallen skulle jag nog hellre välja en bra restaurang ute i terminalen än att lägga några hundra på lounge-access. Men det är ju såklart olika från gång till gång.

Hitta till SAS Lounge på Newark

SAS Lounge på Newark ligger i Terminal B och det är ganska svårt att missa faktiskt. Skall du åka med något av planen till Norden så går genom säkerhetskontrollerna och till vänster ner mot gaterna. Precis innan du kommer till den stora öppna arean med restauranger och de olika utgångarna ligger SAS lounge väl synlig på höger sida nära gate 60.

I SAS Lounge EWR

När jag anländer till SAS Lounge på EWR fyra timmar innan avgång är det lugnt. Planen till Norden går inom loppet av några timmar varje kväll och när jag kommer har loungen precis öppnat.

Jag kan välja och vraka mellan platserna, något som de gäster som kom några timmar senare inte kunde göra. Det finns gott om olika alternativ. Både fåtöljer, soffor, låga och höga bord. Jag väljer ett lite högre bord med soffa där jag har nära till eluttag och kan ladda telefon och dator.

Food & Beverage

Om det är väl tilltaget med sittplatser är det inte detsamma med utbudet av mat och tilltugg. Det är ganska snålt tilltaget med lite möjlighet att plocka ihop en sallad, göra en smörgås eller ta en kaka eller lite salta pinnar.

Dryckesbuffén var däremot anpassad för en lite mer gedigen matbuffé om du frågar mig och ganska väl tilltagen.

På det hela kunde jag plocka ihop en liten måltid jag kunde stå mig på eftersom jag visste att jag skulle bli serverad mat på flyget men hade jag inte kunnat se fram emot det hade jag nog fått hugga en burgare på vägen från loungen till boarding.

Övrig service i loungen

I loungen fanns också en lite lugnare avdelning med restrooms, gästkontor och hör och häpna telefonrum. Något jag inte passade på att nyttja något av dem.

Solen hade gått ner och dolt den fina utsikten ut mot planen när det närmade sig avgång. Resenärer till våra grannländer och Sverige fyllt på loungen och det var ordentligt fullt med folk när jag checkade ut från SAS lounge Newark och in i SAS Business class på SK904 mot Stockholm Arlanda.


Brukar du besöka lounger? Vilken är din favorit? Berätta! Vill du läsa mer om mina poängresor och hur jag samlar poäng för att resa billigare klicka dig gärna vidare hit.


Mer att läsa på Lite mera rosa


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply