Meny
Reseberättelser / Reseinspiration / Resor

Rese- och upplevelseåret 2018

I mitt tidigare bloggliv brukade jag skriva en krönika över året som gått. Och kanske blir det en sådan i år också. Många gånger känns det som att just de där årskrönikorna ger mig själv mer än vad det ger läsarna. Lika kul som det är att skriva det och återuppleva det är det att sedan kunna gå tillbaka och läsa. Vissa år har jag tänkt hoppa över det eftersom det känts som att det varit ett ganska händelsefattigt år men när jag väl börjar rota lite i kalendern visar det sig att det har hänt ganska mycket. Här är rese- och upplevelseåret 2018.

Att 2018 skulle ha varit händelsefattigt har jag aldrig ens snuddat vid tanken på. Istället kan jag nästan inte begripa hur vi har hunnit med så mycket. Här är det nu dags att sammanfatta rese- och upplevelseåret 2018. Med fokus på både långa och korta resor och upplevelser precis som temat är för denna blogg. I text och bild och med lite lämpliga länkar. Och med en glob med en liten överblick över de längsta resorna.

2018

Januari

Jag kallade det rivstart när jag redan den fjärde dagen i månaden satte mig på tåget och åkte mot Stockholm för att möta upp min vän Fia. Hon var nyinflyttad i Stockholm och ville fira min 40-årsdag i efterskott. Efter att ha köpt med oss färsk frukt och snacks begav vi oss ut mot vårt hem för natten på The Winery hotell i Solna.

Som vanligt blev det prat i kvadrat och mer om vår ”staycation” kan ni läsa här. Vi lyckades pricka in lugna dagar och fick verkligen det lilla extra ut av vårt besök. Ännu gladare är jag att vi när vi summerar året kan konstatera att detta besöket har följts upp av ytterligare två träffar i år. Bra jobbat familjen Ficon.

När januari närmade sig februari satte vi oss i bilen till västkusten och fick sedan en oväntad natt på Radisson i Göteborg när vårt plan blev exakt ett dygn försenat på vägen mot Thailand och Khao Lak. Resan betydde mycket för mig på ett personligt plan. Och utöver det blev jag hejdlöst förälskad i landet. Jag har svårt att se att jag inte kommer tillbaka.

Februari

Tillbaka till Sverige kom vi dock när januari hade blivit februari och tog vårt förnuft till fånga och sov jetlaggade en natt på hotell i Winn innan vi åkte hemåt Östergötland.
Sedan höll vi oss förvånansvärt mycket hemma i över en månad. Nästan två. Och under tiden såg vi till att få tillbaka nästan alla pengar vi lagt på resan till Thailand. Glöm inte bort dina rättigheter när flyget blir försenat. Eller vad sägs om att åka tur och retur Phuket för 213 riksdaler?

Mars

Mars var tre veckor gammal när vi återigen packade väskorna och begav oss mot Arlanda denna gången. Andreas hade fått fria händer och några dagar i kalendern och bokade oss ett litet besök i Dubai. Via Secret Escapes hittade vi ett riktigt härligt boende och med lite cash points på Norwegian blev resan också lite billigare. Några fina dagar i Dubai upplevde vi mellan den 21-25 mars.

April

Vad är det man brukar säga? Att man behöver semester efter semestern?! Och det verkade vi behöva för den sjunde april åkte vi till Södertälje och nyttjade en bonusnatt på Scandic Skogshöjd spa. Som hotellgäst kostar det bara 95 riksdaler per person att gå in i spaet och vi njöt i fulla drag av ett dygn där.

Tolv dagar senare satt vi åter igen på ett Norwegian-plan på Arlanda. Denna gången tog det oss till Barcelona för ett dygn i Andreas gamla hemstad och därefter vidare på en veckas kryssning i Medelhavet med världens största kryssningsfartyg. Om båten kan du läsa mer om här och om de olika stoppen, Palma, Marseille, La Spezia, Rom och Neapel har jag skrivit mer här.

Symphony of the seas
Colloseum, Rom

Maj

Fem dagar efter världens häftigaste kryssning tog jag tåget mot världens underbaraste Båstad och mötte upp min vän Helen för ett par härliga dygn på Skansen hotell och spa.

Maj skulle bli årets spatätaste månad 2018.
Kristi himmelsfärdshelgen tog vi med oss de små och åkte till staden, eller ska vi säga orten, där Sveriges första riksdag hölls redan 1435. Tillika min sambos hemstad, Arboga. Det blev en familjehelg med både trädgårdshäng, maskrosrensning, bad och glass.

En vecka senare möttes jag och Fia upp igen för årets andra staycation. Denna gången var det Fia som fyllt 40 och som skulle firas.

Det gjorde vi med ett dygn på Grand hotell Saltsjöbaden och när Andreas passade på att komma upp och hämta mig så tog vi vägen förbi Arlanda för lite flightspotting och Sigtuna för att njuta.

2018-05-19 14.40.28-2.jpg

Söndag den 27 maj fyllde min sambo 32 och vaknade helt ovetandes om att han bara en stund senare skulle sätta sig i bilen på väg mot för honom okänd destination. Vi landade på Yasuragi utanför Stockholm för ett spadygn vi sent ska glömma.

Yasuragi spa

Juni

Värmen hade kommit och vi kunde väl aldrig tro att det var för att stanna resten av sommaren. Dag tre i juni tog vi oss ut till historiska delar en bit utanför Linköping för lite fotografering. Vreta Kloster fick besök lagom till golden hour.

Vreta kloster

Två veckor in i juni var det skolavslutning. Jag tog med mig barnen och åkte tillsammans med deras kompisar och deras föräldrar till Söderköping för att inviga sommarlovet med världens bästa glass på Smultronstället.

Dagen efter styrde vi kosan mot ett dygn på Öland. Med besök hos familj, stuga på camping och en heldag på Ölands djurpark.

Juli

Semestermånaderna spenderade vi till stora delar på hemmaplan och jobbade ganska mycket.

Men i början av juli hade vi två nätter i på Radisson i Malmö. Det var vi och 10 000 Jehovas vittnen. Jag blev kär och mer om det hela kan du läsa här.

Augusti

Vi inledde augusti med besök av Andreas mamma och då tog vi med henne och barnen till Naturum och Tåkern för att både utflykt och lite pedagogik på en och samma gång.

En dryg vecka senare var vi på plats i samma trakter igen men då för att fånga Rökstenen och vackra Hästholmen på bild under Golden hour.

När alla andra var tillbaka på arbetet packade vi så väskan igen och spenderade de sista sommardagarna i Turkiet och Alanya.

Cleopatra beach, Alanya
1 september – höstmånad och solnedgång vid Cleopatra beach i Alanya

September

Augusti hade hunnit bli september och sommar höst när vi satte oss på planet hemåt Sverige igen. Några dagar senare var det studiedag på förskola och skola och vi tog med oss samma gäng som var i Söderköping i juni till Tropikarium i Kolmården. Såhär i efterhand blev det inte som vi tänkt oss men det blev bra ändå.

Ett par veckor senare tog jag bussen till Valdemarsvik och spenderade ett dygn hos min vän och före detta kollega Eva-Lena i hennes paradis.

Jag hade inte hunnit vara hemma många timmar efter mitt dygn hos Eva-Lena innan både jag och det stora hjärtat fick vattkoppor. Lagom till september var slut hann jag med en tur till Arlanda för att hämta upp sambon som varit i Barcelona några dagar på egen hand. Magiska vyer visades upp på Arlanda medan ovädret slog till.

Stockholm Arlanda

Oktober

Oktober blev en lugn månad efter en hektisk höst. Men mot slutet hann vi ändå med en kryssning till Helsingfors. Jjag var på en över dagen tripp i jobbet till Uppsala. Och så besökte vi ett nytt favorithotell, The Steam hotell i Västerås, och gick på Pernilla Wahlgrens show Kort, glad och tacksam.

November

November var två dagar gammal när vi steg upp i ottan och begav oss västerut mot Ullared. Jag såg min första älg i vilt tillstånd och shoppade loss några timmar på Gekås innan jag fick smärre panik och ville hem.

Två dagar senare slappade vi av på hemmaplan med ett besök på spaet på nyöppnade The Box hotell.

Den åttonde var vi så åter tillbaka på Arlanda och några timmar senare hade vi via München tagit oss hela vägen till Kalifornien och Los Angeles.

Beverly hills Los Angeles

Två dagar efter min födelsedag och den artonde dagen i november inledde vi julmyset med julmarknad på Ekenäs slott.

Den tjugoandra var jag tillbaka på jobbresa i Uppsala. Och dagen efter åkte jag ner mot Stockholm för årets tredje ”staycation” med Fia. Denna gången på Story hotell Riddargatan med den stora äggrörekrisen.

December

Året sista månad var två dagar gammal när jag så satte mig på planet till Paris för några ljuvliga skrivdagar.

Eiffeltornet, Paris
Paris i december 2018

Och knappt hade jag hunnit hem därifrån innan vi satte oss i bilen igen och åkte nästan ända upp till hufvudstaden igen. Men denna gången gjorde vi som i april och stannade i Södertälje för ytterligare en poängnatt på Scandic Skogshöjd spa.

Julafton firade vi sedan först halvan i Linköping och andra halvan i Västmanland och Arboga.

2018 blev ett händelserikt och restätt år.

Fjorton flygresor till världens alla hörn. Tre besökta världsdelar och åtta länder. Fem olika spaupplevelser och minnen som inte går att summera i siffror.

2019 blir ett lugnare reseår om det går enligt plan.

Inte lika många länder, inte lika många flygningar. Men ändå den längsta flygningen av dem alla och en resa runt jorden.


Läs också: fler årssammanfattningar


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

4 Comments

 • Ann-Louise
  31 december, 2018 at 09:24

  Vilket härligt reseår du har haft!

  Reply
  • corneliatoneri
   31 december, 2018 at 16:16

   Tack! Och detsamma, håller just på att läsa igenom alla våra kollegors och även din sammanfattning av året. Så inspirerande.
   Måste också säga att jag trivs med temat på din blogg. (Kanske handlar mycket om att jag inte är tillfreds med min). Var har du din blogg?

   Reply
 • Ann-Louise
  31 december, 2018 at 17:08

  Tack! Själva bloggtemat heter Oleander och kommer från Solo Pine. Sedan har jag bloggen på webbhotell hos One.com.

  Reply
  • corneliatoneri
   31 december, 2018 at 22:17

   Tack för svar. 2019 ska jag ta mig en funderare på bloggdesign ?

   Reply

Leave a Reply