Meny
Personligt / Resor / Resplaner

Om hösten och dess planer

Jag har hängivet och envist hållit mig fast i sommaren. Eller i alla fall ledighetskänslan och detta trots att jag egentligen inte varit ledig speciellt mycket. Min vana trogen brukar jag jobba på sommaren och istället vara ledig andra tider på året. Ändå har jag velat vara kvar i sommarlunken ett tag till. Men nu börjar även jag inse att den går mot sitt slut och den välbekanta känslan av pepp smyger sig så sakteliga på. Och med den kommer tankar om hösten och dess planer.

2018 var ett reseintensivt år och 2019 var planen att dra ner på resorna och spara. Lägga lite pengar på hög istället för att resa upp dem. Att tanken sen kanske är att resa upp dem i alla fall kanske ni redan räknat ut.

Första delen av 2019

Och visst har året börjat ganska lugnt när det gäller resandet. Första halvåret hann vi med en tur och returresa till Los Angeles där resan var själva grejen snarare än just Los Angeles. Vi var i Tallin en helg när mars blev april. Vi reste jorden runt på åtta dagar och så besökte vi Aarhus och var på konsert med Rasmus Seebach midsommarhelgen.

När man nu läser det såhär så kanske jag får rätta mig själv och säga att vi tänkte att 2019 efter alla ovanstående resor skulle bli ett lugnt år.

Om hösten och dess planer

När jag nu har vänt blad och tittar på den analoga översikten av den andra delen av året så ser det absolut mer tomt ut än vad det brukar men ändå med en hel del härligheter inplanerat.

MoveEat

I mitten av september kommer MovEat för första gången till Linköping. Har du hört talas om det? En mat- och dryckesvandring till tio olika restauranger i staden. På varje restaurang får du en noggrant utvald smakportion som ingår i din biljett och möjlighet att köpa till dricka. Rundturen startar på en utpekad restaurang och sedan går du i valfri ordning till de övriga nio. Blir du nyfiken kan du kika in på deras hemsida här. MotEat finns i många städer förutom Linköping och hittar du inte din stad på listan så kan du tipsa dem om att intresse finns. Jag lär återkomma efter den 15 september när jag gått min runda.

En galen men än så länge lite hemlig grej

Sista helgen i september ska jag sedan bege mig iväg på en än så länge lite hemlig men galen grej som jag verkligen längtar efter att få dela med mig av. Jag kan bjuda på informationen att jag till och med är lite nervös och det blir jag inte i första taget.

Föreläsningar

I oktober har jag sedan två inspirationsföreläsningar inbokade. Jag älskar inspirationsföreläsningar. I detta fallet handlar en om vandring och bergsbestigning som jag är sjukt nyfiken på och en handlar om att hitta sin story. Den man bär med sig.

Utöver det så skall jag ju faktiskt själv föreläsa för första gången. Det hela går av stapeln i Partille och temat är hälsoångest och min erfarenhet av det.

Konferens på Söderköpings brunn

I mitten av november åker jag sedan på konferens med jobbet till det ganska närbelägna Söderköpings brunn. Har läst och hört mycket om Söderköpings brunn på slutet så förutom en intressant konferens hoppas jag mycket på vistelsen där.

Födelsedag

Och inte bara det. I direkt anslutning till det är det dags att fira födelsedag. 42 hela år fyller jag. Återstår att se vad jag skall hitta på då.

Det inte redan bestämda

Detta om hösten och dess planer. Utöver det så finns det så mycket tankar och idéer och det finns också en hel del semesterdagar som jag och sambon helt enkelt behöver ta ut. Vad vi ska göra med dem återstår att se.

Hösten 2019 – jag är redo!

No Comments

    Leave a Reply