Meny
Resor / Resplaner

Vi ska resa jorden runt

Det finns en sida jag har filat på ett tag men som ännu inte publicerats här i bloggen. Sidan med rubriken ”The Bucketlist”. Det kan vara för att just den där bucketlistan förändras dagligen. Jag lägger till saker men drar nog sällan ifrån saker. Men den stora anledningen att den inte är publicerad tror jag är för att då blir det på riktigt. Låter det konstigt? Jag ska förklara.

Det är ju ingen större deal att skriva att man exempelvis vill besöka Treriksröset eller se norrskenet. Men om jag skriver att jag vill bestiga Kilimanjaro – ja då kräver det med ens att jag börjar jobba på. Alla de där sakerna och många fler finns med på bucketlistan. Och i sinom tid kommer den nog upp här i bloggen också.

Läs också: The Bucketlist som faktiskt publicerades

Att flyga över Stilla havet

En av sakerna som inte stått på listan så värst länge är att flyga över Stilla havet. Orsaken är enkel. Det var inte länge sedan alls jag aldrig trodde att jag skulle komma till Nordamerika för att jag var så galet rädd för att flyga över vatten att Atlanten var ett oövervinnerligt hav att flyga över.

Sedan insåg jag att man i stort sett ändå inte flyger över Atlanten utan över Island och Grönland och ner över USA. Men det var i samma stund jag satt på planet till New York ungefär.

Och i takt med att min flygrädsla minskat (mer om hur det gått till kan du läsa här) och i takt med att jag haft en önskan om att utmana mig själv och mina rädslor så har önskan att flyga över Stilla havet kommit upp på bucketlistan.

Och som några gånger förr så kan det då hända ganska stora saker ganska snabbt.

Bokat och klart – vi ska resa jorden runt

I torsdags kväll förra veckan tittade vi på Kara & Nates video nedan. Och jag blev inspirerad.

I fredags kväll för en vecka sedan bokade vi en jorden runt flygning i maj nästa år där ovanstående flight är en del av resan.

Det finns flera riktigt häftiga saker med denna resan. Nummer ett är såklart att jag får flyga över Stilla havet. En annan sak är att just den flygresan med United har flightnummer ett. Alltså UA1. För en i det närmaste flygnörd är det coolt. Utöver det kommer vi att lyfta från San Francisco den 26 maj på kvällen och landa i Singapore den 28 maj på morgonen. Min kära sambo fyller år den – 27 maj. Han kommer alltså inte att uppleva sin födelsedag året 2019. Istället har vi bokat sittplatser på planet på rad 33 som han fyller den dagen han missar.

Läs mer: Här hittar du alla inlägg från vår resa jorden runt.

Men han säger att han är okej med att missa sin födelsedag. Han får ju trots allt flyga jorden runt som present.

Jorden runt på åtta dagar blir det då vi flyger från Stockholm till London och från London till San Francisco. I San Francisco stannar vi i fyra dagar innan vi flyger vidare till Singapore. Där stannar vi två dagar innan vi flyger med Qatar till Doha och sedan vidare med samma flygbolag från Doha och hem tillbaka till Arlanda.

Om jag fattat att det är på riktigt? Nej inte än!


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

2 Comments

 • Ann-Louise
  31 december, 2018 at 19:15

  Oj vilket häftig resa, vad kul att ha något sådant att se fram emot!

  Reply
  • corneliatoneri
   6 januari, 2019 at 22:34

   Ja det ska bli häftigt. Har lite andra liknande tankar efter det också. Gillar att sätta ihop resor efter upplevelser.

   Reply

Leave a Reply