Hotel review – En liten getaway till Skogshöjds spa

2018-04-07 17.02.46

En helg utan planer låg framför oss. Jag har kämpat med en rejäl förkylning som stundtals däckat mig helt veckan som gått så det var inte självklart att jag skulle orka, men det var svårt att säga nej till förslaget att dra på spa när det dök upp från min andra hälft i fredags.

Jag är och har alltid varit en trogen poängsamlare genom åren och plånbok och korthållare har alltid varit överfull, det finns de som tycker det är onödigt. Just de personerna bodde inte gratis på Scandic Skogshöjd natten till idag. Men det gjorde vi.

Skogshöjds spa har jag besökt en gång tidigare, det är tio år sedan lite drygt då det var en trettioårspresent av min dåvarande sambo. Jag minns att det faktiskt var första gången jag besökte ett spa och efter en rejält stressig period på jobbet började jag gråta av glädje när jag satte foten i spaet första gången. Exakt samma reaktion blev det inte denna gången men det var ordentligt skönt att komma bort ett dygn.

Det ser verkligen inte mycket ut för världen på utsidan denna anläggning men insidan är desto bättre.

2018-04-07 15.50.27

Vi fick ett fint nyrenoverat rum som till och med doftade helt nytt.


Men där spenderade vi inte överdrivet mycket tid. Fram till 16 på påsklovet var det familjespa så vi väntade strategiskt till klockan slagit fyra innan vi betalade de 95 kronorna per person som man gör som hotellgäst för att komma in i spaet. Det är ett ganska litet spa med två jacuzzi en pool och begränsade sittmöjligheter tillsammans med en ångbastu men det är lugnt och harmoniskt med en liten bar och färsk frukt finns alltid tillgängligt. Denna gången bokade vi inga behandlingar utan njöt istället av att ligga på varsin solsäng, slappna av till den rogivande musiken och prata om alla resor vi vill göra i framtiden. Och det finns ju sämre miljöer att göra det i än denna.

2018-04-07 17.06.42

Nu är vi tillbaka i verkligheten, utvilade och tacksamma över möjligheten att kunna göra dessa saker när andan faller på. Tack Scandic för välkomnandet med chokladägg från Karamello. Ska bara undersöka om just det livsmedlet ingår i planen med smartpoints.

2018-04-07 16.35.22


Läs också andra spaberättelser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.