Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Sparesor / Svenska resmål

Skogshöjds spa – en liten getaway

En helg utan planer låg framför oss. Jag har kämpat med en rejäl förkylning som stundtals däckat mig helt veckan som gått så det var inte självklart att jag skulle orka, men det var svårt att säga nej till förslaget att åka till Skogshöjds spa när det dök upp från min andra hälft i fredags.

*Inlägget är uppdaterat i januari 2020 med ny information

Jag är och har alltid varit en trogen poängsamlare genom åren och plånbok och korthållare har alltid varit överfull. Det finns de som tycker det är onödigt. Just de personerna bodde inte gratis på Scandic Skogshöjd spa natten till idag. Men det gjorde vi.

Skogshöjd spa – mitt fösta spa

Skogshöjds spa har jag besökt en gång tidigare, det är tio år sedan lite drygt då det var en trettioårspresent av min dåvarande sambo. Jag minns att det faktiskt var första gången jag besökte ett spa och efter en rejält stressig period på jobbet började jag gråta av glädje när jag satte foten i spaet första gången. Exakt samma reaktion blev det inte denna gången men det var ordentligt skönt att komma bort ett dygn.

Inte så mycket på utsidan.
Ljuvligt på insidan.

Det ser verkligen inte mycket ut för världen på utsidan denna anläggning men insidan är desto bättre.

Vi fick ett fint nyrenoverat rum som till och med doftade helt nytt.

Prisvärt spa som hotellgäst

Men där spenderade vi inte överdrivet mycket tid. Fram till 16 på påsklovet var det familjespa så vi väntade strategiskt till klockan slagit fyra innan vi betalade de mycket prisvärda 95 kronorna per person som man gör som hotellgäst för att komma in i spaet.

Litet och mysigt

Det är ett ganska litet spa med två jacuzzi en pool och begränsade sittmöjligheter tillsammans med en ångbastu men det är lugnt och harmoniskt med en liten bar och färsk frukt finns alltid tillgängligt. Denna gången bokade vi inga behandlingar utan njöt istället av att ligga på varsin solsäng, slappna av till den rogivande musiken och prata om alla resor vi vill göra i framtiden. Och det finns ju sämre miljöer att göra det i än denna.

*Uppdatering januari 2020: Det verkar som att Scandic Skogshöjd nu gjort om detta till ett obemannat spa som hotellgäster har tillgång vill. Mer information kan ni hitta på denna länk.

Nu är vi tillbaka i verkligheten, utvilade och tacksamma över möjligheten att kunna göra dessa saker när andan faller på. Tack Scandic för välkomnandet med chokladägg från Karamello.

Nu är vi tillbaka i verkligheten, utvilade och tacksamma över möjligheten att kunna göra dessa saker när andan faller på. Tack Scandic för välkomnandet med chokladägg från Karamello.


Det är svårt att inte bli sugen på en egen spavistelse va? Läs läs då gärna fler av mina spaberättelser.

Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply