Meny
Asien / Reseinspiration / Resor / Singapore

Plaza Premium lounge i Singapore

Jag ska erkänna att jag är helt lost när det kommer till att ha koll på loungeaccess och vid vilka tillfällen man har den ena eller andra möjligheten. Hur det kommer sig att vi hade tillgång till vilken lounge när vi exempelvis var i Los Angeles i februari vet jag inte om jag inte läser mitt eget inlägg om det. Men jag tror mig veta att det var det Priority pass vi har med anledning av att vi har AMEX Platinum som gjorde att det var möjligt för oss att göra ett besök i Plaza Premium lounge i Singapore när vi skulle åka hem från vår resa jorden runt. Och om det besöket tänkte jag berätta mer nu.

Planet från Singapore lyfte redan 10:45 så jag fick inte riktigt så mycket tid i loungen som jag hade önskat. Jag är inte så lättimponerad av lounger och exempelvis var det inte den sprillans nyöppnade United Polaris loungen på LAX som imponerade mest på mig när vi var där. Säkerligen den lyxigare men jag gillade Star Alliance Gold lounge mycket bättre.

Plaza Premium lounge i Singapore

På min lista över lounger (nej den är inte superlång – än) jag verkligen gillar rusar dock Plaza Premium lounge i Singapore in på en av topp-platserna direkt.

Plaza Premium lounge Changi Singapore

Det är ju godtyckligt det där. Det som är bra i mina ögon är det inte i någon annans och tvärtom. Exempelvis var jag inte så förtjust i Centurion loungen i San Francisco vilket jag skrev om här. När jag sedan tittade på en vlogg med Kara & Nate, ett riktigt berest par vi följer på You Tube, var den loungen en av deras favoriter.

Den gemensamma nämnaren mellan Plaza Premium lounge i Singapore och Star Alliance Gold lounge i Los Angeles är när jag funderar på det mängder av mjuka fåtöljer att sjunka ner i och ett relativt litet men väl genomtänkt utbud av mat. Det behövs inte mer än så för mig.

Självklart är det alltid trevligt med lite bubbel och det brukar det ju finnas i de flesta lounger. I Singapore ingick det dock inte utan fick köpas till. Möjligen det enda minuset. Men vi börjar väl från början.

Fin utsikt för de som sov

Det är en tjusig entré till loungen som ligger i terminal 1 på Changi. Lite av den ser du i början av detta inlägg. Och direkt efter att du passerat den kommer du in till en stor öppen yta med panoramafönster ut emot en av banorna där planen taxar förbi. Ingen utsikt att klaga på direkt.

Plaza Premium lounge Changi Singapore

Lite tråkigt var förvisso att den främre raden redan var upptagen – av ett gäng djupt sovande medresenärer. Hade det varit ljud i denna bilden hade ni hört högljudda snarkningar.

Plaza Premium lounge Changi Singapore

Det finns flera olika sittmöjligheter i loungen. Både de fåtöljer vi valde framme vid fönstret, större soffor med bord för sällskapet och mer avskilda bås för dem som vill vara lite ostörda.

Relax och spa

Vill du vara riktigt ostörd kan du passa på att besöka spa och relax med massagefåtöljer och nedsläckta ytor samt duschmöjligheter. Men då jag ville njuta i fulla drag av utsikten och matutbudet hoppade vi över denna delen. Men vem vet, vi kanske får anledning att återkomma till Changi för en layover och då testa på även där. För sådana tillfällen finns även möjlighet till vilrum. Men som jag nämnde tidigare kunde man ju även sova i fåtöljerna. Det var endast i de lite större båsen det var skyltat ”No sleeping”.

Mat & dryck

Vid tiden för vårt besök var det fortfarande frukost och jag var lite orolig att det bara skulle finnas asiatiska varianter men det fanns ett väldigt blandat utbud av alltifrån nudlar till danska bröd-delikatesser, yoghurt och choklad-cornflakes.

Men jag kan hinta om att sushin höll på att förberedas när vi gick därifrån och det hade jag inte tackat nej till. Det får bli nästa gång.

När det gäller dryck fanns det ett stort utbud av kylda drycker bara att välja och vraka av. Kaffe och the naturligtvis men som jag redan nämnt ingick inte den alkoholhaltiga drycken utan fick köpas till.

Det samlade betyget

Det samlade betyget i denna loungen utan att ha nyttjat alla faciliteterna är väl godkänt. En avslappnad lounge där jag verkligen trivdes. Mycket sittmöjligheter i sköna fåtöljer med möjlighet att ladda mobilen.

Vi blev uppmärksammade och upp-passade men inte påpassade hela tiden. Och det gjorde skillnaden att jag kände mig väldigt avslappnad.

Plaza Premium lounge Changi Singapore
Plaza Premium lounge Changi Singapore

Det råder alltså ingen tvekan att jag gärna rekommenderar er ett besök i Plaza Premium lounge i Singapore.


Vill du läsa mer om våra dagar i Singapore hittar du mina reseberättelser här. Är du mer sugen på loungesnack och businessclass-review kan du läsa mer om det här.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply