Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Veckans Lite mera rosa – om det fina i det enkla

Det finns en gemensam nämnare i veckans Lite mera rosa och det är det fina i det enkla. I att allt inte alltid behöver vara så stort, dyrt, omfattande eller långt bort. Sommarens modeord hemester gjorde att flera av oss stannade hemma och upptäckte de närmaste omgivningarna. Jag var en av dem. Och jag har valt att fortsätta på samma tema. Så har även jullovsaktiviteterna den senaste veckan haft fokus helt nära.

Ett besök på tomtestigen

Vi avslutade förra veckan med ett besök på samma 4H-gård där vi i somras njöt i fulla drag av sol och värme. Björkö 4H-gård utanför Ljungsbro. Men denna gången var solen utbytt mot tomtar och en hel stig fylld av dem. En interaktiv tipspromenad kan man kalla det. En stig rakt in i skogen fylld av tomtar och en sida på nätet med bilder på alla tomtar man skulle leta efter. Barnen blev som tokiga och vi hoppas såklart på vinst. Första priset var tydligen en ponnyridning.

Vinterljus

Linköping har en fin tradition mellan Lucia och strax efter jul och det är Vinterljus. Staden föräras under några veckor av diverse ljusinstallationer och med karta (men utan kompass) ska man sedan ta sig runt och beskåda dem. Det har varit ett ganska sömnigt event de senaste åren måste jag säga men ryktet gick att årets variant skulle vara lite utöver det vanliga. Och sanna mina ord. Det var det. I elfte timmen, bara några timmar innan det släcktes för i år, gick vi i torsdags kväll delar av rundan och såg de där installationerna som det pratats mest om. Och ljusspelet på vår även annars så vackra domkyrka blir garanterat svårslaget nästa år.

Med 3 x kollektivtrafik till grannstaden

Igår nyttjade vi alla de tre färdsätten vår kollektivtrafik i Östergötland har att bjuda på. Buss, pendel och spårvagn. Jag och barnen tog oss från vårt eget Linköping till grannstaden Norrköping. Målet var Arbetets museum och på väg dit hann vi både med att hitta och testa en härlig pastarestaurang och förkovra oss lite i industrialiseringen bland Norrköpings gamla kvarter. På Arbetets museum lekte vi detektiver och lärde oss mer om det mesta. Men mer om det i ett helt eget inlägg vad det lider.

Nu tittar vi istället framåt. Nästa gång listan skrivs är det nytt år och nytt decennium. Det är stort. 2020 here we come. Låt oss alla ta vara på det fina i det enkla under året som kommer.


Fler veckospaningar kan du läsa om du klickar dig vidare hit.

No Comments

    Leave a Reply