Meny
. / Reseinspiration / Resor / Samla bonuspoäng

Såhär förvandlar jag alla mina vardagsinköp till SAS Eurobonuspoäng

Sedan vi aktivt började samla Eurobonuspoäng, vilket var för drygt ett år sedan i mars 2018, har jag successivt satt mig in i hur jag kan samla poäng på flera sätt. Mitt motto är det klassiska ni vet, många bäckar små och så vidare. Mitt stora fokus under året har varit att se till att alla vardagsinköp jag gör på ett eller annats sätt skall generera poäng. Och jag har lyckats ganska bra om jag får säga det själv. Såhär blir alla mina vardagsinköp till SAS Eurobonuspoäng.

För bra för att vara sant?

Det kan ju låta nästan lite för enkelt att säga att alla dina vardagsinköp kan generera Eurobonus-poäng men det är fullt möjligt utan någon vidare ansträngning. Och för att förtydliga detta så tänkte jag helt sonika gå igenom de poäng som tickat in under kvartal ett 2019. Det kanske kan tyckas lite torrt och tråkigt men jag kan faktiskt inte komma på ett bättre sätt att visa på hur enkelt det faktiskt är.

Så här nedan följer en genomgång månad för månad under kvartal ett på transaktionerna på mitt Eurobonuskonto. Och i slutet av inlägget länkar och konkret info om hur du också kan samla poäng precis som vi.

SAS Eurobonuspoäng januari 2019

Vi började året med att bestämma oss för att spara snarare än spendera. Efter ett riktigt reseintensivt 2018 ville vi se till att sparkontot fylldes på och inte bara tömdes. De summor vi spenderar är därmed inga astronomiska sådana. Vi har alla olika förutsättningar och vi har inte snålat men vi har heller inte slösat. Och januari månads poängintjäning ser ut som följer:

 • 850 poäng – Jag signar upp för en provperiod på Nextory. Har tidigare använt Bookbeat men har inget aktivt konto där just då och hoppar på konkurrenten. För det får jag 850 poäng och kan säga upp abonnemanget när jag önskar, ingen bindningstid.
 • 137 poäng – Jag passar ibland på att handla lite på Matsmart och istället för att bara gå in på den vanliga sidan och klicka hem går jag via SAS onlineshop och får därmed poäng på mina köp. 40 poäng per 100 kronor spenderade närmare bestämt.
 • 426 poäng – I början av februari åkte vi på en poängresa (med just poäng jag tjänat in på detta sätt). Vi åkte till Los Angeles i SAS Plus på väg dit och SAS Business på väg hem. Och inför den resan behövde jag en större ryggsäck. 426 poäng kommer från det inköpet som jag gjorde på en Accent-butik. Ta med dig ditt SAS Eurobonuskort och se till att dra det innan du betalar så får du poäng in på kontot.
 • 820 poäng – Poäng från köp gjorda på SAS Eurobonus Mastercard under januari
 • 2 892 poäng – Poäng från köp gjorda på AMEX under januari

Totalt samlade poäng under januari uppgick därmed till 5125 stycken.

SAS Eurobonuspoäng februari 2019

 • 336 poäng – I februari inventerar jag badrumsskåpet och ser att det behöver fyllas på med både lite rengöring, hårspray och några ansiktsmasker. Köpet gör jag på Lyko (efter att ha inventerat att jag inte kan hitta samma saker billigare någon annanstans) och precis som på Matsmart går jag via SAS Online shop. På Lyko får du 70 poäng per spenderade 100 kronor.
 • 246 poäng – Det man glömmer får man komplettera med senare och när paketet från Lyko kommer hem och jag placerar sakerna i skåpet inser jag att jag missade lite. Jag får komplettera helt enkelt och det ger ytterligare 246 poäng.
 • 1590 poäng – Poäng från köp gjorda på SAS Eurobonus Mastercard under februari
 • 1446 poäng – Poäng från köp gjorda på AMEX under februari

Totalt samlade poäng under februari uppgick därmed till 3618 stycken.

Eurobonus
Sliten men lycklig i businessclass. På poängresa i februari.

SAS Eurobonuspoäng mars 2019

 • 343 poäng – Inför en kryssning till Tallin och inför vår resa jorden runt på 8 dagar i maj köptes i mars guideböcker till Tallin, San Francisco och Singapore. Köpet gjordes SAS Onlineshop och genom att klicka mig in till Adlibris därigenom fick jag 50 poäng per spenderad 100-lapp.
 • 162 poäng – På väggen i köket har det sedan vi flyttat in suttit ett par tavellister som använts för kokböcker. Jag har tänkt ganska länge på att ha något mer personligt på de där hyllorna. På SAS Onlineshop valde jag ICA Foto för framkallning och nu pryder förutom barnen även bilder från Thailand väggen i några ramar.
 • 117 poäng – I mars kompletterade jag med ytterligare lite från Matsmart och 117 fräscha poäng landade på vårt Eurobonuskonto.
 • 132 poäng – Och innan mars var slut hade jag också via SAS Onlineshopping klickat mig vidare till H&M och beställt lite som verkligen behövdes i garderoben.
 • 2835 poäng – Poäng från köp gjorda på SAS Eurobonus Mastercard under mars
 • 1704 poäng – Poäng från köp gjorda på AMEX under mars

Totalt samlade poäng under mars uppgick därmed till 5293 stycken

Hur jag ändrat mitt tänk

Just köpet på H&M i mars tror jag är det som verkligen till störst del visar på hur jag tänker när jag aktivt handlar så att jag får Eurobonuspoäng. I just det fallet gick jag nämligen in i en fysisk H&M-butik och hittade vad jag önskade. Scannade varorna med H&M-appen. Den har en kanonfunktion där du kan scanna koderna på prislapparna och få upp produkterna i appen. I appen sparas de produkter jag vill köpa i min varukorg eftersom jag är inloggad på mitt konto. Därefter klickade jag mig in på H&M via SAS Onlineshopping loggade in på mitt konto och där låg varorna jag ville ha, bara att klicka hem. 30 poäng per 100 kronor får du vid köp hos H&M.

Partnershopping

Utöver ovanstående köp har vi också under de tre gångna månaderna gjort ytterligare en typ av köp som på sikt kommer att generera Eurobonus-poäng.

Vi storhandlar nästan alltid en gång i veckan och det har vi tidigare gjort på ICA eller CityGross. En period testade vi på att handla på Mathem och få maten hemlevererad men var inte supernöjd så vi återgick till att handla själva.

Men i början av 2019 testade vi på att handla online hos Coop.se.Coop är en av de butiker som är med i SAS Eurobonus partnerprogram och alla våra inköp på Coop genererar poäng hos Coop. De poängen kan man sedan konvertera till Eurobonuspoäng.

För varje 1000 poäng du har hos Coop kan du växla in och få 100 Eurobonuspoäng. Just nu har vi 15 958 poäng som är intjänade under årets tre första månader, vilket ger ytterligare nästan 1 600 Eurobonuspoäng när vi växlar in dem.

Eurobonus partners
Fler partners att botanisera bland

Korten

Utöver köpen via SAS onlineshop, partners och andra tjänster jag signat upp för som gett poäng så är de största posterna varje månad de poäng som kommer från de kreditkort vi använder – AMEX och SAS Eurobonus Mastercard.

Och jag kan inte nog poängtera vikten av att det här inte handlar om att nyttja krediten för mer pengar än du tjänar.

Spendera inte mer än du har

Som jag berättat i ett tidigare inlägg hade min mamma oerhört svårt att hantera sin egen ekonomi och så sent som under påskhelgen när jag städade i förrådet hittade jag den pärm jag fortfarande har kvar nitton år efter hennes död. Pärmen innehåller alla de Inkassokrav och Kronofogdehandlingar jag tog hand om när hon hastigt gick bort i februari 2000. Genom åren hade hennes totala avsaknad av ekonomisk insikt gjort att hon även skuldsatt mig genom att handla i mitt namn. Tack och lov var jag minderårig och kunde därför inte få några prickar eller spår i några officiella register. Spåren sattes istället i mig själv och jag är allergisk mot att handla över mina tillgångar. Visst har det hänt att även jag gjort det. Men då alltid med en tanke om hur jag skall komma på rätt köl igen.

Så med det sagt hoppas jag att ni förstår att jag rekommenderar kreditkort av ”rätt” anledning. Av den enkla anledningen att de köp du gör kan du göra med ett kort där köpen genererar Eurobonuspoäng som genererar resor istället för att inte generera någonting, som köpen på ditt vanliga kort som är kopplat till ditt lönekonto gör.

Mer om de olika korten

Jag har skrivit mer om de olika korten, AMEX och Eurbonus Mastercard här. Fördelar och nackdelar med de olika varianterna och vilka vi själva använder och varför.

Bestämmer du dig för att själv signa upp för ett AMEX (oavsett vilket av korten du väljer) rekommenderar jag dig att göra det via denna länken. Då får vi båda en mycket förmånlig bonus på ganska många poäng som ger dig en bra start på ditt poängsamlande.

Och visst är det så som ni kanske redan har räknat ut att med kortens hjälp och med lite smarta vägar till inköp kan du samla poäng på två sätt. Dels genom att du göra köpen via rätt kanal, SAS onlineshop eller liknande. Och dels via köpet du gör med ditt kreditkort. Win win så att säga.

Tre gyllene regler – eller fyra

Jag skulle säga att jag har tre grundregler i hur jag gör mina vardagsköp. Tre grundregler som resulterar i en fjärde.

 1. Finns möjligheten och den inte är dyrare än andra alternativ. Då rekommenderar jag dig att handla via en SAS Partner såsom Coop som jag nämner ovan. Eller Accent där jag kunde dra mitt Eurobonuskort och få poäng på köp du ändå skulle gjort.
 2. Finns möjligheten och den inte är dyrare än andra alternativ. Handla det du handlar på nätet via SAS onlineshop och få poäng på köp du ändå skulle gjort. Tidigare använde jag mig av Refunder och Bonusway och fick pengar tillbaka. Men att samla Eurobonuspoäng som på sikt blir resor känns ännu mer taggande för mig.
 3. Gör alla inköp på ett kreditkort där alla transaktioner ger dig Eurobonuspoäng. Och därmed har jag också hintat om min fjärde regel.
 4. Att inga eller ett absolut fåtal av mina köp skall göras från mitt vanliga VISA-kort som belastar mitt vanliga konto i banken. En månad då jag inte har dragit det kortet är en lyckad månad.

Resultatet kvartal ett 2019

Det totala antalet poäng som är samlade tänkte jag inte räkna ut här. Det ser ni ju själva ovan och kan lägga ihop med en miniräknare om ni skulle vilja.

Nej resultatet för mig är ett annat. Har jag lyckats med att handla allt så att köpet på ett eller annat sätt har genererat poäng?

Svaret är nej. Men jag är väldigt nära. De enda köp jag varit tvungen att göra med pengar från mitt kort kopplat till mitt lönekonto är när jag varit och gjort mina naglar. Lily garden jag gör dem på är kopplade till bokadirekt.se. Och därigenom skulle jag ha kunnat handla presentkort via onlineshopen för att betala med. Men just Lily garden är ett av få ställen som är anslutna till Bokadirekt som inte tar emot deras presentkort. Så där går jag bet. Men å andra sidan. 300 kronor i månaden får väl även en poängsamlarnörd som jag stå ut med.

Hoppas detta inlägg kan peppa dig att också förvandla dina vardagsinköp till resor. För det är ju det som motiverar mig.


Har du fler tips och idéer? Lämna gärna en kommentar här nedan.
Vill du läsa fler inlägg om poäng och samlande klicka dig vidare hit.
Och tveka inte att höra av dig om du undrar över något.


Mer att läsa på Lite mera rosa

Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

3 Comments

 • Ann-Louise
  23 april, 2019 at 21:01

  Så många bra tips. Gör i princip exakt likadant som dig (men hade missat erbjudandet från Nextory så det ska jag utnyttja nu) och kände verkligen igen mig när du beskriver hur du gör på H&M. 🙂 Jag skannar också koderna på prislapparna så att jag kan beställa hemifrån, antingen för att få Eurobonus-poäng eller för att få pengar via Refunder. Vi har ingen egen bil utan hyr bil ett par gånger per år och då ser jag alltid till att hyra när SAS har Eurobonuserbjudanden ihop med Hertz eller Avis. Just nu väntar jag på 3500 poäng för bilhyran hos Hertz över påskhelgen men ibland kan man tjäna ända upp till 10 000 poäng på att hyra bil några dagar.

  Reply
  • corneliatoneri
   24 april, 2019 at 20:43

   Ja det gäller att hålla lite koll när det kommer nya erbjudanden. Tack och lov har jag en sambo som är snäppet bättre på det där än vad jag är. Han har också berättat det där med hyrbil. Vi har ju egen bil så det blir inte lika aktuellt för oss men summa summarum så finns det verkligen massor av sätt att samla poäng. Och man blir ju lite taggad efter ett tag måste jag säga 🙂

   Reply
 • […] Baspoäng samlar du genom flygresor. Men extrapoäng tjänar du genom köp av olika slag, med eller utan kreditkort. Och jag har skrivit mer om hur jag gör nästintill varje vardagsinköp till en eller annan Eurobonuspoäng. Inlägget om det hittar du här. […]

  Reply

Leave a Reply