Meny
Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Fem tips på upplevelser att lägga under granen

Vad ska man köpa till den som har allt? Det finns bara ett svar. Upplevelser såklart. Och självklart har jag massor av att säga i frågan. Här kommer fem tips på upplevelser att lägga under granen.

Inlägget innehåller annonslänkar

Naturupplevelse 2.0 hos Naturlogi utanför Linköping

Naturlogis skogsrum - Glamping i Östergötland

Ge bort en naturupplevelse 2.0 hos Naturlogi utanför Linköping. Här bor du i Skogsrum. Skaparna av Naturlogi har som mål att du i princip skulle kunna ta rummet med dess faciliteter och placera i vilket vanligt hotell som helst. Skillnaden är bara att du befinner dig i just skogen. Detta är en upplevelse jag kan garantera blir uppskattad. Läs mer om Naturlogis presentkort här.

Blir du nyfiken men vill veta mer kan du läsa mer om vår upplevelse här: ”Med skogen som väggar och stjärnhimlen som tak.”

Presentkort på Strawberry (f.d. Nordic Choice)

Hotellkedjan Strawberry har varit en favorit länge (ni vet den som hette Nordic Choice till inte för så länge sedan). Här finns så många härliga hotell att välja mellan i olika delar av landet med så många olika inriktningar. Vet du förresten skillnaden mellan deras olika koncept Clarion, Clarion Collection, Comfort och Quality, om inte kan du klicka dig vidare hit och förkovra dig.

Selma spa i Sunne

Ett presentkort på Strawberry (annonslänk) ger mottagaren möjlighet att välja och vraka mellan hela utbudet. Några av mina favoriter är Clarion Hotel Post i Göteborg (som jag för övrig har utnämnt ha Sveriges bästa hotellfrukost), Selma Spa i Sunne som ju är ett av deras fristående hotell. Och på tal om deras fristående, Yasuragi är ett annat av dem.

Några hotell jag är nyfiken på är självklart Clarion Hotel Draken i Göteborg (annonslänk) som är relativt nyöppnat men också Quality Hotel Match i Jönköping. Och dit kommer jag faktiskt att åka snart, 28-29 november, för att summera året som gått och blicka framåt mot 2024.

Hett tips alltså – ett presentkort på Strawberry.

Presentkort på Staycation Stockholm

Ulfsunda slott

Ett annat presentkort som ger mottagaren möjlighet att välja mellan flera olika destinationer är presenkort på Staycation Stockholm som har ett stort antal slott men även andra destinationer men även andra platser i sitt utbud. Själv har jag testat och skrivit om Ulfsunda, Åkeshof och Näsby. På önskelistan ligger deras senaste tillskott Lejondals slott som också har setts i SVT:s Stjärnorna på slottet för några år sedan.

Presentkort på alla deras destinationer kan du klicka hem här.

Bo en natt i ett museum mitt i historien

Hilma Winblads B&B i Gamla Linköping

Linköpings hemligaste hotell? Ja jag undrar om det inte är det Hilma Winblad Bed & Breakfast i Gamla Linköping. Och här har vi också förklaringen till att du bor i ett museum när du övernattar här. Hilma Winblad ligger nämligen mitt i Friluftsmuseet Gamla Linköping, Linköpings svar på Skansen om du så vill. Men skillnaden att det också är en levande stadsdel med bland annat då Bed & Breakfast. De tolv rummen ligger i två olika byggnader från 1700- respektive 1800-talet som varsamt renoverats. Rummen såväl som hotellet i sig är döpta efter starka kvinnor i Linköpings historia.

Vill du kan du läsa mer om mitt första besök på Hilma Winblad här.

Total avkoppling på Sund Nergården i Sörmland

Upplevelser att lägga under granen

En plats som stått på min önskelista LÄNGE och som äntligen blev verklighet helt nyligen är Sund Nergården (inlägg kommer snart). En oas för vuxna strax utanför Trosa i Sörmland. Här för svinner stressen, lugnet lägger sig, du blir omhändertagen och jag fullkomligt älskar deras koncept Rum, mat och mera. När du bokar ett övernattningspaket här ingår nämligen allt, eftermiddagssnacks av lite lyxigar (och självklart lokalt) slag, fördrink, trerätters middag och tillgång till bastu om du så önskar. Ett presentkort här blir en garanterad succé. Tro mig.

Köp presentkort på Sund Nergården här

Fler tips på upplevelser att lägga under granen?

Listan skulle kunna göras hur lång som helst. Kanske vill du tipsa om ditt favoritställe? Lämna gärna gärna en kommentar och blir du nyfiken på fler magiska platser och unika boende kan jag varmt rekommendera dig att klicka dig vidare till kategorin Unika boenden här på bloggen.

2 Comments

Leave a Reply