Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Sparesor / Svenska resmål

Yasuragi Stockholm – eller att överraska en 32-åring

Söndagen den 27 maj fyllde min kära sambo 32. Det var längesedan nu som jag hittade på någon överraskning så jag tyckte att det var dags. Jag älskar verkligen överraskningar. Framför allt när det är jag som överraskar någon annan. Jag passade på att fråga om han ville gå ut och käka nåt på kvällen men annars var planen för dagen att bara vara hemma och njuta av solen och värmen. Trodde han. Föga visste han att vi skulle spendera dagen på Yasuragi.

Vi har kommit över stadiet att vi låtsas-sover men eftersom jag hade lite tider att passa så satte jag larmet på morgonen och gick upp och gjorde en enkel liten frukost. Kaffe och en mycket liten macka tillsammans med ett litet brev som talade om att han hade ungefär en timme på sig att packa en väska. Viktigt att ta med var tandborste, tandkräm och lite extra ombyte. Lagom med information för att han skulle förstå att vi skulle spendera natten på annat håll än hemma.

Hans absolut första kommentar när han läst brevet var:

– Då kommer inte jag att få köra va?

Det är alltid Andreas som kör så det var det han funderade mest över.

En liten undanmanöver

Runt niosnåret satte vi oss i bilen och åkte men det var ännu inte dags att åka den längre sträckan. För att förvirra ytterligare körde jag en annan väg in till stan än normalt och som om vi skulle ut på E4:an. Döm om förvåningen när vi istället för att svänga ut på motorvägen kör in mot stan och parkerar i det vanliga parkeringshuset. För innan vi drog vidare skulle vi äta frukostbuffé på Scandic city.

Vi är inga långätare och kommer nog aldrig att bli så en stund senare satte vi oss åter i bilen och åkte mot Yasuragi i Stockholm. Men detta var ännu hemligt för födelsedagsbarnet.

Vi närmade oss Stockholm och jag fick sätta på GPS:en. Ungefär då såg jag en liten orosrynka över Andreas ögonbryn. Han hade nog trott att vi skulle till något ställe vi varit förr. Och när vi körde genom Orminge centrum var till och med jag lite fundersam på om vi verkligen kommit rätt. Det ligger lite udda men när man väl kommer fram är man i himmelriket. Detta var första besöket för oss båda men garanterat inte sista.

Yasuragi – överreklamerat eller inte?

Jag var lite fundersam på om det var så fantastiskt som man hört om eller om det levde på ett gott rykte. Svaret: Det var helt makalöst.

Det råder mobilförbud i stora delar av bad och själva spaanläggningen vilket jag definitivt respekterade så det blir tyvärr inga bilder därifrån.

Vi började med lunch och valde båda sushi, vad annars liksom.

Yasuragi

Efter en promenad i omgivningarna slog vi oss sedan ner i utegymmet med lite bubbel och bär och bara njöt av lugnet.

Incheckning var det sedan klockan 15:30 och jag hade uppgraderat oss till ett rum i japansk stil med låg säng och bord. Och jag blev helt förälskade i detta rum och bad.

Utöver ett supermysigt rum fick vi också en magisk utsikt över Stockholms skärgård.

En av de lite speciella sakerna med Yasuragi är att man uppmanas att bära sin Yukata, den bomullsrock man får, under hela vistelsen. Både yukatan och badkläder får man när man kommer och de får man sedan också behålla när man åker därifrån. Tofflor får man låna. Syftet sägs vara att alla skall vara lika. Och det är verkligen en speciell känsla framför allt vid kvällens middag när man går upp till restaurangen i sin rock. Det finns något magiskt avslappnat över det. Och sedan ser det ju ganska roligt ut när alla sitter i likadana kläder.

In love with a badrock på Yasuragi

2018-05-27 15.56.03
In love with a badrock

Efter att ha testat på alla olika bad, avslappningsrummet och de galet sköna solbäddarna var det ganska snart dags att förbereda sig för middag och det var ju ganska enkelt då det inte krävdes så mycket piff. Torra badkläder under rocken och sen var man good to go.

Vi började med en drink innan maten och beställde varsin Basil cocojito. Oh my god!!! Jag är inte någon drinkälskare egentligen men denna var sjukt god, googlar recept för fulla muggar för att se om vi kan göra den här hemma.

2018-05-27 19.58.47-1

Middagen bestod likt den på Skansen i Båstad av olika alternativ som vi kunde kombinera ihop själva. Det blev gös till huvudrätt och chokladkaka till efterrätt men bäst av allt var ändå dumplingsen till förrätt.

Det tar på krafterna att vara på spa. Lika avkopplande som det är, lika trött blir man.

Grattis ännu än gång älskling. Fyll år snart igen så jag får hitta på ännu mer roliga överraskningar.

2018-05-27 22.22.22.jpg

Boka Ysauragi

  • Visste du att Ysauragi ingår i Strawberry (f.d Nordic Choice)? Jo då, detta är ett av deras fristående hotell vilket innebär att du både kan boka för poäng, tjäna poäng när du bor är och även använda presentkort från hotellkedjan här. För bokning via Strawberry tittar du in här. (Annonslänk)

1 Comment

Leave a Reply