Meny
Hotelltips / Resor / Svenska resmål

Comfort, Quality och Clarion – vad är vad i Strawberryfamiljen?

Har du någon gång funderat på vad som är skillnaden mellan de olika hotellen i Strawberry-kedjan (tidigare Nordic Choice) ? Mellan Comfort, Quality och Clarion. Eller visste du kanske inte ens att det fanns något som kallas Strawberry? Vi är trogna Strawberry-gäster och väljer ofta hotell med omsorg. Olika hotell för olika typer av vistelser. Låt mig förklara.

Vi har Comfort hotels, vi har Quality hotels, vi har Clarion hotels. Alla dessa tre hotellvarianter är en del av Nordic Choice som du kan boka på Strawberrys hemsida eller i deras app. Samma kedja men olika koncept på de olika hotellen och du kan också förvänta dig lite olika saker när du bor på de olika. Så för att du ska veta vad du får eller för att du inte ska bli besviken. Läs detta innan du bokar nästa hotellövernattning.

I korthet ligger det till såhär:

Comfort hotels – den mest prisvärda varianten

Comfort Arlanda Airport
Comfort Hotel Arlanda Airport

Eller som Strawberry själva beskriver det. Urbant och prisvärt. Annat som särskiljer dessa hotell är att de ofta ligger centralt för att ha nära till kollektivtrafik. Prismässigt har dessa hotell de mest överkomliga rummen där du får det du betalar för. En skön säng, en ordentlig hotellfrukost och centralt läge. Ibland har hotellet gym.

Låt dig dock inte luras och tro att det inte är värt. Vi trivs mycket bra på flera av Comfort-hotellen och det är inte så att det känns som ett mindre värt budgetalternativ med dålig standard. Tvärtom.

Inom Comfort finns det också några hotell med beteckningen Comfort Hotel Xpress. Där serverar de inte frukost men det går att köpa till i lobbyn.

Exempel på Comfort hotels som är mina favoriter som vi besökt och som jag skrivit mer om är Comfort Hotel Arlanda Airport och Comfort Hotel Kista

Quality hotels – you had me at icecream

Quality hotel the Box
Quality Hotel The Box

Det är på Qualityhotellen du ska ha konferens men inte mindre även boka in dig för privat övernattning. Här serverar de nämligen normalt sett mjukglass ur mjukglassmaskin till fikat och det kan man ju inte annat än älska. Annars hittar man inte sällan Quality-hotellen i utkanten av städerna eller vid flygplatserna. Bra när man konfererar är tanken. Men för egen del tycker jag att det kan vara smidigt att parkera utanför stan och ta kollektivtrafiken in. Inte minst i Göteborg där jag ogärna ger mig in med bil bland spårvagnarna.

På Quality-hotellen finns förutom glass och popcorn då ofta det egna restaurangkonceptet Brasserie X och vissa av hotellen har specialiserat sig på att vara lite mer familjevänliga.

Exempel på Quality hotels som är mina favoriter är Quality Hotel The Box i Linköping och Quality Hotel Winn i Göteborg.

Det sistnämnda minns jag särskilt. Vi landade här första gången efter en resa hem från Thailand med jetlag upp över öronen och jag började nästan gråta av glädje över popcornmaskinen i receptionen och nybryggt kaffe när jag tassade ner någon gång runt 4 på morgonen när kroppen ansåg att det var morgon.

Clarion hotels – elegant mitt i stan ibland med det lilla extra

Vy över Deluxerum på Clarion Malmö Live
Ett av rummen på Clarion Malmö Live

På Clarion hittar du ofta pulsen mitt i stan. Det är där du hänger på AW. Och där hittar du allt du behöver för en härlig, lite lyxigare, kväll. Ofta med DJ, hipp restaurang som Kitchen & Table by Marcus Samuelsson och livingroom-känsla. Inte sällan finns det gym och bastu. Några har spa och pool.

Vill du till detta addera gratis kvällsmat ska du kika efter att Clarion kompletteras med Collection. På samma sätt fast tvärtom som att Comfort har sitt Xpress med mindre mat, har vi Clarion Collection med lite mer. I detta koncept ingår eftermiddagsfika som brukar digna av både croissanter och våfflor för att sedan följas av kvällsmaten som mycket väl kan vara kvällens middag. Allt ingår i rumspriset. 

Exempel på Clarion och Clarion Collection hotels som är mina favoriter är Clarion Malmö Live, Clarion Collection Hotel Tapetfabriken i Stockholm och Clarion Collection Hotel Borgen i Örebro

Koncepthotellen som är en del av Strawberry-familjen

Men så finns det också ett antal hotell som tillhör familjen men inte har vare sig Comfort, Quality eller Clarion i namnet. De är fristående hotell.

Jag talar om Selma spa i Sunne, At Six och Yasuragi i Stockholm och Ishotellet i Jukkasjärvi för att nämna några, det finns fler. Dessa är som Nordic Chice själva beskriver det, rätt och slätt unika.

Läs mer om dessa hotell här.

Bäst pris lovar Strawberry att du alltid får när du bokar på strawberry.se. Och inte bara det. Det är också enda sättet att samla poäng som ger dig bonusnätter. Så nästa gång du bokar en natt på något hotell med Comfort, Quality eller Clarion i namnet. Boka via länken nedan.

3 Comments

Leave a Reply