Meny
Europa / Grekland / Resor

Bästa restaurangen på Skiathos

Kanske blir du besviken på mig när jag säger att jag tyvärr inte kan berätta om den bästa restaurangen på Skiathos. Men bli inte det. Anledningen är nämligen den är det helt omöjligt att välja bara en. Tre gånger har vi nu varit på Skiathos och både andra och tredje gången har vi tvingat oss att upptäcka nya. För det finns så många att testa och upptäcka. Och så många som vi redan besökt som vi vill återvända till. Så att välja ut en som den bästa det går inte. Däremot berättar jag gärna om de tre nya vi besökte denna gången. Blir du nyfiken får du också gärna besöka mina tidigare inlägg. 5 restaurangtips på Skiathos och Tre nya restaurangtips på Skiathos.

Ricchi e Poveri

Första restaurangen är en liten liten pärla med bara runt 10-talet bord. Den är belägen i de trånga gränderna i gamla delen av Skiathos stad och med en makalös utsikt över hamnen. Vill du ha bord ute på terassen måste du boka där och det är ofta fullt. Här avnjöt vi musslor som är en specialitet på menyn som annars fokuserar på tapasliknande rätter. Namnet är italienskt och betyder rik och fattig för att det ska vara till för alla. Men det jag kommer minnas absolut mest från vårt besök här är servicen. Från hjärtat och helt unik.

Achinos

Achinos ligger på Megali Ammos Beach bara ett stenkast från vårt hotell Megali Ammos House. Restaurangen är en del av ett av hotellen här på stranden och känslan här för mig till en lite lyxigare beachclub. Solstolar och solsängar 2.0 och med en restaurang som serverade riktigt goda lunchrätter. Min favorit blev förutom den grekiska salladen som kom med en HEL fetaost även deras souvlaki. Av deras sociala medier att döma tar de kvällstid bort de där solsängarna 2.0 och dukar upp för middag på stranden. Det får det blir nästa gång.

Marias Pizza

Det tredje och sista tipset blir Marias Pizza som ligger någonstans i de smala gränderna i Skiathos stad. Det spelar ingen roll hur många gånger jag än går där så kommer jag aldrig att lära mig hitta. Och jag kommer heller aldrig att sluta förvånas och förbluffas över de rysligt mysiga restaurangerna med bord längs med husväggarna. På vilken annan plats som helst skulle detta vara en turistfälla men här har jag hittills inte blivit besviken en enda gång. Inte heller på Marias Pizza.

Min Burrata-sallad var fantastisk men det var faktiskt förrätten som jag skriver hem om. Ett mer komplett vitlöksbröd har jag aldrig sett. Mer som en mini-calzone med feta och mozzarella-fyllning, penslad med vitlök. Detta vitlöksbrödet kommer jag drömma om till vi kommer hit igen.

Den bästa restaurangen på Skiathos är – många

Et voila – tre nya restaurangtips på Skiathos. Utöver dessa åt vi självklart på några gamla favoriter och dom hittar du i mina tidigare inlägg Fem restaurangtips på Skiathos och Tre nya restaurangtips på Skiathos. Men den bästa restaurangen på Skiathos – nej det är helt omöjligt att välja.

2 Comments

Leave a Reply