Meny
Hotelltips / Resor / Svenska resmål

Sveriges bästa hotellfrukost – Clarion Hotel Post

Nu tänker jag sticka ut hakan och helt egenmäktigt utse i min mening Sveriges bästa hotellfrukost. Kan jag verkligen göra det? Har jag varit på alla hotell i hela Sverige och testat alla? Svar nej! Men OM det mot förmodan finns en som är bättre än denna så är jag inte sämre än att jag kan ändra mig. Välkommen med ditt bidrag så ska jag undersöka vid tillfälle. Men fram till dess är den ohotade ettan på tronen Clarion Hotel Post i Göteborg.

Smaken är som bekant som baken och visst kan det finnas de som inte hittar något som faller dem i smaken på Clarion Hotel Post. Men då betvivlar jag att de kan hitta det på så många andra ställen heller.

Post en tisdag i oktober

En gång förr har jag bott på Post och det var så många år sedan att jag inte har en aning om när det var. Men jag minns att jag gillade det och när min övernattning vid min föreläsning i Partille bokades till just detta hotell blev jag inte besviken.

Välkommen till Post och receptionsdisken helt i kristall.

Clarion Hotel Post ligger på krypavstånd från centralen och ett stenkast från både Nordstan, Avenyn och Trägårn. Men vid detta besök hann jag inte så mycket mer än en kort sväng i Nordstan för nödvändiga inköp innan jag landade och laddade upp på hotellet. Där landade jag även efter föreläsningen som jag ska berätta mer om vad det lider.

Clarion Hotel Post ligger i det gamla posthuset som byggts om till ett av Göteborgs finaste hotell. Och visst finns det minnen från posttiden kvar. Bland annat skrovet från en gammal postbil som fått bli konst i entrén.

Spa & takpool med utsikt över hela Göteborg

I hotellet finns ett spa och även en takpool på våning tretton med utsikt över hela Göteborg. Poolen håller 30 grader varmt året om. Tyvärr hade jag missat detta faktum och packade inte med baddräkten. Men det ger å andra sidan mig en anledning att komma tillbaka.

Hotellet inrymmer bland annat den japaninfluerade restaurangen Vrå och en härlig bar med möjlighet till lättare käk vilket jag nyttjade när jag ganska tom i sinnet återvände till hotellet efter min föreläsning. En räkmacka och ett glas bubbel i den supermysiga barmiljön var perfekt innan sängdags.

Rum 1266

Under vistelsen huserade jag i rum 1266 på näst översta våningen med en makalös utsikt över hela Götet och mer specifikt Ullevi, både gamla och nya.

Rummet var mysigt och men inte extraordinärt och med tanke på att jag bara någon natt innan sovit i de makalösa sängarna på Quality hotel The box här i Linköping var dessa sängar något av en besvikelse. Jag har för vana att alltid sova till höger eller i den högra sängen. Men när jag kröp ner för att sluta de blå visade det sig att någon före mig nog haft något helt annat för sig. Sängen gnisslade så snart jag rörde mig i den.

Som själv i ett dubbelrum hade jag såklart kunnat byta säng. Men jag orkade helt enkelt inte och jag sov ändå gott hela natten. Kanske för att jag var så trött att jag inte rörde mig speciellt mycket. Men ett hett tips till hotellet som jag tyvärr inte kom ihåg att meddela när jag checkade ut är att kolla upp om man kan byta höger säng i rum 1266.

Sveriges bästa hotellfrukost

En av anledningarna att jag glömde att meddela sängläget vid utcheckning var troligen det faktum att jag en stund innan upplevt Sveriges Bästa Hotellfrukost.

Jag hade inga direkta förväntningar när jag knatade ner strax efter halv sju. Frukost serveras i samma delar som baren och min vana trogen gjorde jag en snabb flyby för att se vad som fanns. Nej, förlåt, låt mig rätta mig själv. Detta blev ingen snabb flyby. Detta är solklart den största frukosten jag upplevt. Här fanns ALLT och lite till.

Allt det som normalt finns på en frukost men även tonfisksallad och rågbrödssnittar, omelett och stekt ägg, overnight oats och shot av spenat, ingefära och chili. Röror, röror och röror. Frukt och grönt. Riskakor. Rostbiff. Bröd i mängder. Flera sorters croissanter. Olika typer av längder för lite sött efter maten. Och plättar med sprutgrädde på kran.

Överbevisa mig gärna

En gnisslande säng kan jag leva med. Mitt betyg på hotellet sätter jag gärna efter frukosten och jag har varit med om många fantastiska. En av dem är på systerhotellet Clarion Arlanda Airport men nu måste jag säga att Clarion Hotel Post tar platsen på tronen gällande frukosten.

Men som sagt. Jag är inte sämre än jag kan ändra mig. Ge mig gärna anledning att boka en ny resa för att besöka hotellet med den bästa frukosten enligt dig. Berätta med en kommentar här nedan så ska jag göra allt för att testa.


Nyfiken på att boka och avgöra själv? Här hittar du direktlänken till bokningen. (annonslänk)

6 Comments

 • Bara brittiskt
  27 oktober, 2019 at 10:57

  Åhå, både The Box och Post tillhör mina topp fem hotell i Sverige och ja, det är en toppenfrukost. Ta med badkläderna nästa gång.

  Reply
  • corneliatoneri
   27 oktober, 2019 at 17:16

   Det ska jag verkligen göra. Jag hade dem i väskan sedan vår natt på The Box i söndags men tog upp eftersom jag inte tänkte att det fanns pool. Nu hade jag i o f s inte haft så mycket tid för poolen men ändå. Hojta om du är i Linköping på The Box någon dag så kommer jag och tjenixar. Mitt absolut favorithotell för Lobbyjobb 🙂

   Reply
 • Ann Beutler
  27 oktober, 2019 at 22:53

  Tror att detta är en av de bästa!

  Reply
 • Ann
  3 november, 2019 at 08:09

  Oj vilket fint hotell! Och poolen ser inte så dum ut alls 🙂

  Reply
 • […] Läs mer: Sveriges bästa hotellfrukost – Clarion Hotel Post […]

  Reply
 • […] ger mottagaren möjlighet att välja och vraka mellan hela utbudet. Några av mina favoriter är Clarion Hotel Post i Göteborg (som jag för övrig har utnämnt ha Sveriges bästa hotellfrukost), Selma Spa i Sunne […]

  Reply

Leave a Reply