Meny
Personligt / Reseberättelser / Resor

Postcard from Köpenhamn

Det är födelsedagsmånad och vi drog till Köpenhamn på självaste födelsedagen – min alltså. Egentligen var själva målet med resan i sig vinmässan Sparkling & Wine i Malmö dagen efter så vi tog ledigt en extra dag och började alltsammans i grannlandets huvudstad och det gjorde vi rätt i trots att vi som CopenKlara uttryckte det valde årets värsta dag – vädermässigt. Här kommer ett Postcard från Köpehhamn.

Det blåser och regnar småspik när vi kliver av på den där mycket märkliga perrongen med nummer 26 som våra svenska snabbtåg trafikerar i på Hovedbangården i Köpenhamn. Jag håller modet uppe tills mina fötter är plaskblöta. Då ger även jag upp och inser att vi nog inte kommer kunna göra exakt det jag tänkte idag. Eftersom jag aldrig besökte Den lille havfrue var det på min to do. Så även en glass på Ismageriet. Ingen av dessa saker känns som höjdpunkter en dag som denna.

Istället ta vi oss en tur till Nyhavn som är lika vackert som vanligt. Därifrån vandrar vi vidare till en vinbutik som Andreas är nyfiken på. Kjaer & Sommerfeldt och sällan har jag väl skådat en vackrare vinbutik. Lite som ett vackert bibliotek. Men för vin.

Champagnekaelderen

Efter ett kort stopp på favoritbutiker som Muji och Systrarna Groene, ja det fick följa med tre nya anteckningsböcker hem till samlingen, styrde vi sedan kosan mot Champagnekaelderen. En lite avsides inrättning som ligger väldigt oansenligt men som serverar lite mer ovanliga champagner på glas. Och döm om vår förvåning när vi får reda på att vinmakaren till champagnen vi har i glaset och en annan flaska som ska få följa med hem strax kommer anlända.

Vi fick alltså en alldeles speciell hälsning med vår Champagne innan det var dags att dra oss tillbaka till hotellet, checka in och vila lite efter en ansenlig mängd steg. Hotellet Comfort Hotel Vesterbro som ligger alldeles i närheten av Hovedbangården var bokat för poäng och kostade oss därmed exakt 0 kr. För en tid sedan gjorde vi en helomvändning och slutade samla poäng på SAS och gick istället över till Strawberry (fd Nordic Choice) och det har vi inte ångrat. Allt tre nätterna här i Köpenhamn och Malmö är bokade med poäng och därmed helt kostnadsfria.

Poäng samlar vi både när vi bor på Strawberry men framför allt genom att använda deras kreditkort (men självklart betala av varje månad). Vill du veta mer om hur vi samlar poäng och i det stora hela reser Billigare, smartare och bättre? Håll i hatten här kommer reklam för egen verksamhet. I min guide med samma namn hittar du 10 tips på just detta.

Moules frites på Pastis

Födelesedagsmiddag avnjöts sedan på Pastis med vad som ska vara en av stans bästa Moules frites och jag klagar inte. Supertrevligt och supergott. Och galet trött efter fler steg än på länge. Och eftersom även resten av helgen är fullproppad med kul grejer så drog vi oss sedan tillbaka ganska tidigt. Den tredje saken som stog på listan som får vänta till en annan gång var ett besök på den hemliga baren Cerfew. Och detta trots att den faktiskt låg precis rakt över gatan från hotellet. Men Köpenhamn återkommer vi till och måste ju ha något att göra då också.

2 Comments

Leave a Reply