Meny
Hotelltips / Reseberättelser / Resor / Svenska resmål

At Six – att bo på femstjärnigt lyxhotell i Stockholm

När fingrarna ska börja glida över tangenterna för att skapa orden till detta inlägg är det som att de vill åt olika håll. De vill skriva om vistelsen som den var men också om vad som egentligen är ett femstjärnigt eller ett lyxhotell. Men var ska jag börja och får det plats, eller har det sin plats, i samma inlägg? Jag tror det. För jag tror inte att jag kommer att kunna skriva om hur det var att bo på At Six utan att reflektera över vad som är ett lyxhotell och varför.

Jag är inte van att bo på femstjärniga hotell. Jag tror faktiskt aldrig att jag har bott på något förrut. Däremot har vi de senaste åren med hjälp av min kära sambos notoriska poängsamlande haft möjligheten att bo i sviter och minisviter på lite olika hotell med annat antal stjärnor. Och jag har verkligen inte klagat på det. Däremot får det nu en annan betydelse när vi ska testa att bo på lyxhotell.

Läs mer: Uppgraderade till sviten på Comfort hotell Arlanda Airport

At Six Stockholm – bankkontoret som blev lyxhotell

At Six öppnade våren 2017 och jag läser i artiklar som publicerades i samband med öppningen att hotellet fyllde en lucka för gäster som söker ett lyxigt hotell med internationell touch. Ord som att hotellet snarare viskar lyx än ropar ut det nämns också.

Lokalen på Brunkebergstorg var tidigare ett bankkontor och på At Six egen sida nämns förvandlingen med målande ord som ”en djärv vision” och ”en förvandling till ett nytt slags hotell. Som erbjuder elegans med en egensinnig twist”.

Något som också framhävs är att inredning är framtagen av de prisbelönta brittiska inredningsarkitekterna Universal Design Studio och konsten är utvald av Sune Nordgren. Konsten. K.O.N.S.T.E.N. Speciellt det stora kvinnohuvudet som möter dig i receptionen. Det verkar speciellt viktigt. Och kanske har jag redan här en ledtråd till varför jag inte riktigt förstår.

Vi checkar in i juniorsviten

Planen var egentligen inte ens att bo på At Six. Stockholm var däremot planen. Men dagen efter. Och på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. Men den tropiska värmen och ett erbjudande om upp till 25 procent rabatt blev tillsammans en extra natt och test av At Six. Vi flydde helt enkelt ett hem utan AC för en natt på lyxhotell. Det låter det va?

Och så var vi där igen med Andreas notoriska poängsamlande. Med guldstatus på Nordic Choice där At Six ingår så har man rätt till en uppgradering om det finns lediga rum och superior-rummet som vi bokat blev i stället en juniorsvit.

Juniorsviterna på At Six är mellan 35 och 42 kvadrat och har balkong eller panoramafönster. Vi fick ett rum med panoramafönster.

Utöver konsten framhävs de gedigna materialvalen och den dova färgsättningen. Och där får jag lov att hålla med att det känns lite lyxigt. Sängen som är från Hilding Anders kan vara den skönaste jag sovit i. Och även om jag vet att inte alla gillar det så faller de mörka dova färgerna mig helt i smaken.

Vårt rum, eller vår svit då, har också en del med soffa och fåtölj och en del med ett stort skrivbord. Något annat som skvallrar om det lite lyxigare är barhörnan som är utrustad med både drinkblandarmöjligheter, whiskey- och cocktailglas förutom ett välfyllt barskåpsutbud.

Utöver det förfogar vi även över ett badrum som med rätta kan kallas just det. BadRUM. Stort och rymligt med separat toalettdel, handfatsdel och både dusch och badkar. Och med värsta Hollywoodstjärnan som golvbrunn.

Så vad är det som ger stjärnorna?

Ändå kan jag inte låta bli att fundera på vad det är som ger hotellet sina fem stjärnor? Det finns säkert regelböcker och paragrafer som reglerar det där. Jag har bara inte läst dem. Men ponera att jag faktiskt inte hade vetat att det var ett femstjärnigt hotell. Hur hade jag då märkt det?

I hotellfoajen stod en sådan där vagn som den klassiska piccolon brukar köra väskorna på till rummet, kan det vara en ledtråd? Liksom ”barskåpet”. Jag ser framför mig den stressade affärsmannen som landar på hotellrummet och häller upp en whiskey från glaskaraffen. Whiskeyglasen finns här, möjligen får scenen en lite tafatt touch när man måste springa ut i korridoren till ismaskinen för att hämta is och whiskeyn återfinns i en liten taxfree-flaska. Men ja – ni förstår konceptet.

Efter några timmar på stan landar vi åter på hotellrummet lite senare på kvällen och då ser jag en liten blomma i en vas på ”vardagsrumsbordet”. Jag slår en snabb blick runt rummet och ser att även sängen är förberedd för natten genom att vara lite mer uppbäddad än tidigare på dagen. Kanske det är något som tyder på fem stjärnor?

Frukosten på At Six

Frukosten på At Six har jag hört mycket gott om – men jag gillar att bilda mig en egen uppfattning innan jag sätter höga förväntningar. Och här når inte resultatet riktigt upp till det jag hört.

Om det är en Corona-anpassning vet jag inte men mycket serveras i små kit. Exempelvis små tallrikar med ost och charkuterier att ta med till bordet. Jag väljer att inte ta någon för att minska matsvinnet. Det känns onödigt med en tallrik med flera olika charkuterier där jag vet att jag kommer att behöva kassera hälften..

Jag saknar lite variation bland brödvalen och croissanterna är i det mest övergräddade laget. Men det gör inget för kardemummabullen är bland de ljuvligaste jag har ätit.

I övrigt smakar frukosten bra. Men den är inte riktigt så 5-stjärnig som ryktet gjort gällande. Jag tror att man valt att satsa på ett lite mindre urval och mer exklusivt. Men just detta faller inte mig i smaken.

Sveriges bästa hotellfrukost är och förblir för mig den på Clarion Hotel Post i Göteborg tills dess att motsatsen bevisas.

Helhetsbetyget At Six

Jag har kanske blivit bortskämd. Men jag är inte imponerad av At Six. Eller nu är jag nog lite orättvis. Jag omformulerar. Jag är inte imponerad så som det vore ett lyxhotell. Lägger jag den faktorn åt sidan är det ett hotell jag mer än gärna skulle rekommendera. Men nu ska det vara ett lyxhotell och då letar jag efter – det lilla extra. Och jag hittar det inte.

Inte ens i vår juniorsvit.

Och även om jag inte vill det så blir det att jag jämför. Jag jämför sviten här med de andra sviter jag har fått möjlighet att bo i. Den med två våningar på Selma spa i Sunne, den med 180 graders panoramavy över Arlanda och dess start och landningsbanor på Comfort hotell Arlanda Airport, och den på Clarion Malmö Live som det slår mig att jag inte ens har berättat om här i bloggen.

Jag jämför och då står sig At Six ganska slätt.

Så är det rättvist att jämföra? Ja det tycker jag nog ändå. Annars hade vi ju helt kunnat hoppa över stjärnorna.

Det är detaljerna som gör det

Men är jag en bortskämd lyxlirare. Nja, när allt kommer till kritan så är det inte så mycket som behövs för att imponera på mig. Det hade räckt med nyckelkorten. De som var av en annan storlek än alla andra jag sett. Små kvadratiska och rosaskimrande. Där hade ni mig så att säga – oavsett antal stjärnor.

8 Comments

 • pilla
  27 juli, 2021 at 11:27

  Såg inte speciellt lyxigt ut måste jag säga i alla fall inte i internationella mått mätt. Samma konstnär måste gjort ett mega kvinnohuvud på en rondell här i Vasastan. Skrämde mig rejält första gången jag såg den. Men var häftig andra!

  Reply
  • Cornelia
   28 juli, 2021 at 09:00

   Haha, kan tänka mig det, jag är inte superförtjust i de där huvudena, men så är jag inte heller så ”konstig” 😉 Men jag tycker det är verkligt intressant att fundera på vad som är lyxhotell och inte i dessa sammanhang. Än har jag inte svaret 🙂

   Reply
 • Amanda
  28 juli, 2021 at 00:33

  Okej så vilket hotell i Stockholm skulle du rekommendera för mig som vill bo centralt om cirka 2 veckor? 🙂

  Reply
  • Cornelia
   28 juli, 2021 at 09:37

   Hej Amanda, tack för kommentar och fråga. Detta skulle kunna bli lite av en uppsats faktiskt. För allt handlar ju om vad man gillar. Vi är generellt förtjusta i Nordic Choice hotell men just inne i Stockholm har jag hittills inte hittat något av deras hotell som riktigt håller måttet inne i Stockholm. Eller håller måttet var kanske lite hårt. Men inget som vi gillar som andra av deras hotell. Men så har jag såklart inte testat alla heller. Så jag utgår ifrån hotell jag har testat i Stockholm så får du en liten lista.

   Downtownn Camper by Scandic – ligger centralt mitt emot At Six på Brunkebergs torg. Mysiga rum. Väldigt centralt och en riktig toppenfrukost. Också mycket härliga ytor för att umgås. Skrivit mer här: https://litemerarosa.com/2020/10/27/staycation-pa-downtown-camper/
   Scandic Grand Central – ligger centralt ungefär vid Casinot och Oscars. Var ett tag sedan jag bodde där nu men här gillade jag verkligen känslan och atmosfären. Har tyvärr inte skrivit något om det då jag inte har några aktuella bilder eller erfarenheter.
   Hotell Frantz – ligger mitt i smeten mellan Söder och Gamla stan precis vid Slussen. Så mysigt Boutique-hotell med magiska men små rum, underbara omgivningar i ett hus från 1600-talet och en frukost to die for med det lilla extra. Har skrivit mer här: https://litemerarosa.com/2020/08/20/hotel-frantz-i-stockholm-med-bubbel-och-graddtarta-till-frukost/

   Spontant är det dessa jag tänker på när jag skulle rekommendera hotell.
   Hoppas du får en fin vistelse i Stockholm.
   Allt Gott
   Cornelia

   Reply
 • Amanda
  29 juli, 2021 at 17:29

  Tusen tack för fina tips!

  Reply
  • Cornelia
   30 juli, 2021 at 12:10

   Det var det lilla 🙂

   Reply
 • […] sängen uppbäddad med ett fint meddelande. Jag minns att jag inte riktigt förstod grejen med det när vi bodde på At Six i Stockholm. Nu är det precis den där pricken över i det ska […]

  Reply
 • […] talar om Selma spa i Sunne, At Six och Yasuragi i Stockholm och Ishotellet i Jukkasjärvi för att nämna några, det finns fler. […]

  Reply

Leave a Reply