Meny
Flightspotting / Hotelltips / Resor / Svenska resmål

Comfort Hotel Arlanda Airport

Det kändes nästan som vi var lite otrogna när vi istället för att gå in passerade entrén till Clarion Hotel Arlanda Airport och styrde stegen mot systerhotellet. Det nästan splirrans nya Comfort Hotel Arlanda Airport. Vi hade egentligen en helg bokad där redan i mars men ja – nu blev det ju inte riktigt så. Istället passade vi på att avsluta vår sista semestervecka med en övernattning på Arlandas nyaste hotell.

Jag har inte snålat på berömmet när det gäller Clarion-hotellet på Arlanda. Och jag hade svårt att tro att något skulle kunna mäta sig med det. Men öppnas det ett nytt hotell just där då måste man ju prova. Och framför allt ge det en chans. Vi har av naturliga skäl inte satt vår fot på Arlanda sedan i november. Och det var en speciell känsla att se de tomma terminalerna. Men mer om det i ett annat inlägg. För nu är det full fokus på Comfort Hotel Arlanda Airport.

Uppgraderade till sviten på Comfort Hotel Arlanda Airport

Det är sambon i hushållet som håller ordning på poäng, förmåner och möjligheter. Och denna gången betydde det att vi fick möjligheten att bli uppgraderade för en mindre summa. Och inte uppgraderade till vad som helst utan till – trumvirvel – sviten.

På våning 11 med en makalös utsikt i närmare 360 grader över både flygledartorn och Arlandas tre landningsbanor hittar du den. I det närmaste lika stor som hela vårt vanliga boenden rymmer den en generöst tilltagen hall med sittmöjlighet och kikare. En del för soffa och TV-häng och en sovrumsdel. Från den delen tar du dig sedan vidare in till toaletten.

En mysig liten detalj är också att det finns en hederlig gammal skivspelare och en back med plattor. Här snackar vi nostalgi.

Plus och minus med sviten

Ska man sätta plus och minus på sviten är plusen solklara. Utsikten och att det är just en svit. Det är lyxigt att bo på hotell. Men att bo i en svit är såklart snäppet lyxigare.

Minus då. Kan det finnas några sådana? Jo. Utan att låta för bortskämd fanns det ett par saker jag saknade. Den första är det nog i och för sig mer sambon som saknade. Badkar. Han älskar ju att bada. De andra två står jag för. Ett vettigt ställe att sitta och jobba vid samt möjligheten att göra kaffe på morgonen. Det behöver inte vara en kaffemaskin. Det räcker så bra med en vattenkokare och lite pulverkaffe.

I sann Comfort-anda

I övrigt är hotellet ett sant Comfort-hotell som har skalat bort det lilla extra och satsar på ett prisvärt och miljömedvetet hotell. Det lilla extra pratar jag då i form av room-service, minibar och liknande. Istället finns det generösa gemenskapsytor och både lekrum för barn och pingisbord för vuxna. Det la vi beslag på under kvällen.

Sviten blev de luxe

Med 30 grader varmt utanför fönstret var luftkonditioneringen i rummet välkommen. Det visade sig dock ganska snabbt att något inte stod helt rätt till med just den. Medan vi tog en tur in i de tomma terminalerna och käkade en bit på Clarion bad vi om hjälp att se om det var vi som var totalt otekniska eller om det faktiskt var något fel på den. Det visade sig tyvärr att det var det senare.

Vi fick valet om vi ville bo kvar eller byta till ett annat rum i kategorin de Luxe-rum. Vi valde att byta för att få en god natts sömn men med ett löfte till oss själva att komma tillbaka och bo i sviten en annan gång. Och det gick så att säga inte av för hackor det rummet heller. Här fanns den där arbetsytan jag saknade i sviten och utsikten var nästan lika enastående.

På återseende Comfort Hotel Arlanda Airport

Frukosten som även i vanliga fall ska vara något mindre på Comfort-hotellen serverades i dessa tider genom att man fick ta det man önskade i kylen i hotellets barception. En bra lösning men vi återkommer gärna när det återigen är möjligt med buffé. För det är just hotellfrukost är ju faktiskt svårslaget.

Tack för en toppenvistelse. Härifrån vill man inte checka ut!

Checka in på Comfort Hotel Arlanda Airport

Blir du sugen på att boka – självklart kommer en länk till bokningen här (annonslänk)

2 Comments

Leave a Reply