Meny
Personligt / Resor / Vardagsfunderingar

2020 och Lite mera rosa – en resebloggares betraktelser

Etthundratjugosex inlägg senare la resebloggaren i mig 2020 bakom sig. Det var aldrig något snack om saken. Jag funderade aldrig på att inte fortsätta blogga. Redan innan allt vändes upp och ner hade jag en stark grund i denna bloggen att inte bara handla om utlandsresor utan även resor och framför allt upplevelser på betydligt närmare håll. Och det fortsatte helt naturligt på det spåret under 2020.

Årets första inlägg handlade ändå om Drömmar och planer inför 2020. Men det var ett ganska kortfattat inlägg som innehöll mestadels tankar om årets första månader. Tankar som ändå flera av dem gick i lås.

Inlägget med framtidstankar om När jag summerar 2020 som publicerades i november 2019 var lite mer utsvävande och fick inte många rätt kan man säga. Men jag gillar konceptet och kanske återupplivar jag det inför 2022?!

Nåväl. 126 inlägg blev det alltså på bloggen under året. Men lite mer än så ska jag väl kunna få ur mig. Om toppar och floppar. Inläggen som hamnar närmast hjärtat och de som aldrig publicerades. Håll till godo.

Årets mest lästa


Årets mest lästa inlägg på bloggen är också det inlägg som tog absolut kortast tid att skriva. Och som dessutom var helt oplanerat. I april gör vi vårens enda undantag från restriktionerna och beger oss på en tur till Västmanland för att delta på begravning på Andreas farfar. En minnesstund med en handfull personer.

Dagen efter tar min svägerska som sett min passion för utflykter i Sverige med oss till närliggande pärlor. Vi åker till Nora och äter glass och så tar vi en tur förbi Uskavi kalkbrott som jag aldrig förr hört talas om. Det är som en blå lagun in the middle of nowhere och det blir ett ganska snabbt ihopknåpat inlägg. Det skall också bli årets mest lästa inlägg och många har kommit just hit efter att ha googlat på Uskavi.

Dessvärre fick jag rapporter om att platsen under sommarmånaderna var oerhört nedskräpat. Det smärtar i hjärtat att vi inte kan ha lit hyfs och ta hand om vårt vackra land.

Vill du också läsa om Uskavi kalkbrott klickar du dig vidare hit.

Årets mest genomarbetade


Idén till årets mest genomarbetade och ska det visa sig även årets näst mest lästa inlägg, får jag på den där trippen vi gör till Uskavi. Jag hade nämligen inte heller någon aning om den så populära glassen i Nora. Och är det något jag är svag för så är det just glass.

Jag tänker att landet väl måste krylla av dessa glassplatser och lägger i en av våra större resegrupper på Facebook ut frågan om allas favoritglass. Svaren låter inte vänta på sig och jag skriver så tangentbordet glöder och så till den milda grad att jag nästan inte vill höra talas mer om glass. Men till slut, den tredje man, är inlägget klart och jag publicerar Sveriges bästa glass – landskap för landskap.

Och kan du tänka dig. Jag använde det själv när vi hade vägarna förbi Ystad i somras och jag drog mig till minnes att jag hört talas om ett ställe där man inte ska missa.

Vill du också läsa om Sveriges bästa glass klickar du dig vidare hit.

Årets personliga favorit


Det är midsommarafton, kanske den varmaste midsommarafton i mannaminne. Precis en sådan midsommarafton man drömmer om. Ändå är ingenting som det ska i en upp och nervänd värld.

Rubriken till inlägget som plötsligt får text har funnits ett tag. När världen öppnades och stängdes. Texten formuleras helt oberoende av andras upplevelser. Det är bara min egen existens i vår stora värld jag skriver om. Om hur världen bokstavligt talat både öppnats och stängts för mig de senaste åren. Årets utan konkurrens mest personliga inlägg och även den personliga favoriten.

Vill du också läsa När världen öppnades och stängdes klickar du dig vidare hit.

Årets minst lästa


Hur hittar man ens detta? Vet du får du gärna uppdatera mig så lovar jag att uppdatera kategorin. Istället använder jag detta tillfälle till att highlitghta det inlägg som utan konkurrens tappade flest placeringar på listan från förra året.

Bland förra årets absolut mest lästa inlägg kom nämligen inlägget om min vän Linda när hon tidigt åkte med Apollo till deras nya satsning Destination okänd. Jag skrev och rapporterade och ni läste. Och det är kanske inte någon skräll att de inlägget inte toppar listan detta året.

Vill du också läsa om när Linda åkte med Apollo på Destination okänd klickar du dig vidare hit.

Årets aldrig publicerade

Här blir det av förklarliga skäl svårt att publicera en länk till inlägget. Det har ju faktiskt inte publicerats. Men jag lever på hoppet. En dag skall det publiceras. Men jag ska vara bjussig. Du ska få en sneakpeak. Såhär kommer det att se ut den dagen det händer.


Det ligger där i utkast. Helt klart. Det var till och med schemalagt. Den tolfte mars skulle det publiceras. Samma dag vaknar jag upp av nyheten att Trump stängt USA och plötsligt kändes rubriken ”15 gratisupplevelser i New York” inte helt aktuell.

Årets återvinning


Årets mest lästa inlägg som egentligen kommer från tidigare år är, och detta kan kanske tyckas lite märkligt, inlägget om hur du kopplar ditt betalkort till SAS Eurobonus.

Poängintjäning för flygresor har kanske inte varit det mest aktuella just i år men vi har fortsatt samla för framtiden utan att göra någon större affär av det. Och här verkar det som att fler gjort samma sak för en ansenlig mängd människor har sökt sig till min sida om hur man kopplar betalkorten till SAS Eurobonus och förhoppningsvis lyckats.

Vill du också läsa om hur man kopplar sina betalkort till SAS Eurobonus klickar du dig vidare hit.

Lite mera rosa och siffrorna för 2020

När vi gick in i 2020 var bloggen ett år och två månader gammal och jag känner mig fortfarande ett år senare som en riktig nybörjare. Men är det något som driver mig framåt och uppåt så är det mina mer erfarna kollegor. Tack alla ni fantastiska som inspirerar att kämpa för att sprida ännu mera rese- och upplevelseglädje.

Och aldrig någonsin hade jag väl den där söndagen i oktober 2018 när bloggen föddes vågat tro att hela 51 056 personer skulle läsa min blogg under 2020. Eller att det skulle ske totalt 86 615 sidvisningar.

Den förstnämnda siffran är en ökning på 138 procent om man jämför med 2019.

Lite mera rosa och läsarna

Och just det för mig in på det sista och absolut viktigaste jag vill säga med detta inlägget.

Tack!

Tack till just Dig.
Tack till dig som läser varje inlägg.
Tack till dig som googlat dig hit.
Tack till dig som kanske vet lite vem jag är och är nyfiken på det jag skriver.
Tack till dig du min närmaste vän som läser.

Utan dig. Inget Lite mera rosa.

Lite mera att läsa på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply