Meny
Resor / Samla bonuspoäng

Koppla ditt betalkort till Eurobonus och tjäna extrapoäng

Missa inte en enda Eurobonuspoäng! Nu lanserar SAS en ny möjlighet för dig som samlar Eurobonuspoäng att inte missa en enda poäng. Inte ens om du inte visste att du kunde tjäna poäng kan du missa dem. Nu kan du nämligen koppla ditt betalkort till Eurobonus och tjäna extrapoäng – utan att veta om det.

Den nya funktionen innebär inte att du behöver ha ett kreditkort från exempelvis AMEX eller Mastercard för att tjäna poäng. Kreditkortsintjäning är något helt annat och är du nyfiken på hur du kan tjäna poäng genom det och vilket kort du skall välja och varför, då rekommenderar jag dig att klicka dig vidare hit. Men först efter att du har läst om denna nya möjlighet att tjäna ytterligare poäng. Och varje poäng att tjäna är ju ett steg på vägen mot en plats i business. Eller hur?

Tänk bort kreditkorten

Men för tillfället kan du tänka bort kreditkorten. Det enda du behöver är egentligen ett SAS Eurobonuskonto där du samlar poäng. Ungefär som att du samlar poäng på ICA, H&M och Åhlens.

Baspoäng samlar du genom flygresor. Men extrapoäng tjänar du genom köp av olika slag, med eller utan kreditkort. Och jag har skrivit mer om hur jag gör nästintill varje vardagsinköp till en eller annan Eurobonuspoäng. Inlägget om det hittar du här.

Men utöver de butiker du kan handla på nätet och tjänar poäng från via onlineshoppen så finns det ett antal riktiga, fysiska affärer där du kan tjäna poäng. Det är både rena affärer som exempelvis Accent till gymkedjor, optiker och många olika restauranger. Hela listan hittar du här.

Tidigare har det fungerat som så att du har behövt ha med dig ditt Eurobonuskort för att dra det i den aktuella affären innan du genomför köpet. Precis som man gör på tidigare nämnda Åhléns, H&M och ICA. Och i ärlighetens namn, om jag skulle gjort ett besök på Aifur i Gamla Stan eller Pappa Grappa här i Linköping som är anslutna som partner i Eurobonusprogrammet. Hur troligt är det att jag hade vetat att man kan tjäna Eurobonuspoäng just där? Och i nästa steg, hur troligt är det att jag skulle ha med mig kortet.

Läs mer: Såhär förvandlar jag alla mina vardagsinköp till SAS Eurobonuspoäng

Koppla ditt betalkort till Eurobonus

Men nu lanseras tjänsten att du kan koppla ditt betalkort till Eurobonus, oavsett vilken typ av kort det är du betalar med. Och därmed automatiskt få de poäng du fått om du dragit ditt Eurobonuskort ändå. Affärer som tidigare har haft det så i sina vanliga poängsystem som jag känner till är Eurosport och Hemköp där man kunnat koppla sitt betalkort till sitt bonusprogram.

Fördelen är alltså att du inte behöver tänka på att ha med dig kortet och dra det. Men den allra bästa fördelen som jag ser det är att du inte ens behöver ha koll på att det är ett Eurobonusanslutet ställe du besöker. Poängen dyker in på Eurobonuskontot ändå. Kanske som en glad överraskning.

Du kan koppla alla dina kort

Har du flera kort du använder att betala med behöver du inte välja. Du kan koppla alla dina kort till ditt Eurobonuskonto. Själv har jag precis kopplat både mitt VISA-kort till mitt bankkonto och mitt AMEX. Mastercard kommer man att kunna koppla om 8-10 dagar så där får jag vänta lite.

Jag bor inte i Stockholm, är det då värt det?

Tittar man på listan över anslutna butiker kan man konstatera att de allra flesta anslutna butikerna ligger i Stockholm och våra andra Skandinaviska huvudstäder. Är det då värt det om man inte bor i storstan?

Det tycker jag absolut. För vem av oss är inte på besök i Stockholm då och då. Eller Oslo, eller Köpenhamn. Och utöver det så finns det flera butiker och kedjor som finns i hela landet. Och registrerar du inte ditt kort så riskerar du att missa ett bonusköp.

Läs också denna recension: SAS Business Class mellan Los Angeles och Arlanda

Rekommendera fler butiker

Och är det någon butik du saknar vill SAS gärna ha tips om fler butiker att bjuda in till EuroBonusprogrammet. Passa på att fylla in information om din favoritbutik i formuläret på sas.se

Lycka nu till med din registrering och är du sugen på att läsa mer om att samla bonuspoäng och åka på bonusresor så finns en hel kategori full med bonussnack och businessglamour. Allt samla i kategorin Samla bonuspoäng.


Mer att läsa om bonuspoäng på Lite mera rosa

Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

8 Comments

 • Ann-Louise Paulsson
  8 december, 2019 at 17:43

  Älskar tips om hur man samlar fler bonuspoäng. Just detta hade jag faktiskt missat trots att jag brukar ha koll på SAS.

  Reply
  • corneliatoneri
   8 december, 2019 at 18:15

   Ja men visst 🙂 Har en sambo som är bättre på att berätta SAS-nyheterna är SAS eget nyhetsbrev. Detta gillade jag verkligen. Bra där SAS.

   Reply
 • Camilla
  20 december, 2019 at 09:57

  Hej!
  Har precis börjat samla poäng, så spännande.
  Var kan man följa ”live” hur många poäng man har? Kan jag se direkt efter ett köp någonstans hur poängen uppdateras?
  Och du skriver att du shoppar via SAS, finns det någon app eller går du via hemsidan?

  Tack!
  Camilla

  Reply
  • corneliatoneri
   20 december, 2019 at 10:21

   Hej Camilla, va kul att du börjat samla. Det blir lite som en livsstil vad det lider.
   Jag använder mig av SAS app för att ha koll på poängen. Som inloggad kan man gå in under Me och sedan Eurobonus där det står hur många poäng man har. Klicka där. En bit ner under Account Activity kan du se händelserna på ditt Eurobonus-konto. Vissa företag man handlar igenom tar det längre tid att få poängen från och andra kommer direkt. Jag får också alltid ett mail när poängen är på väg in.
   När det gäller att shoppa via SAS så tror jag inte att det finns någon app. Jag har alltid använt websidan: https://onlineshopping.flysas.com/se
   Lycka till med det vidare samlandet och tveka inte att höra av dig om du har några fler funderingar.
   Ha en fin fredag och God jul
   //Cornelia

   Reply
   • Camilla
    20 december, 2019 at 13:15

    Åh tusen tack! Så jag som nu har ett SAS Amex kan se typ när fakturorna är betalda, eller? Och de poängen som jag handlar med mitt ”vanliga” kopplade kort kommer också in där automatiskt? Förlåt för tusen frågor, försöker bara förstå djungeln!

    God juuul!
    Camilla

   • corneliatoneri
    21 december, 2019 at 12:02

    Ja precis. Under account activity när du är inloggad i SAS-appen hittar du alla poäng som kommer in på ditt konto. Oavsett om du flyger och får baspoäng, om du får poäng via betald AMEX-faktura, shoppar via nätet eller via en affär och ditt kort är kopplat till Eurobonus. Jag mailar dig en bild på hur det ser ut på vårt konto. Fråga på bara 🙂 Det är en djungel 🙂

 • Peter
  9 mars, 2022 at 12:53

  Tack för bra artiklar! Jag funderar på att skaffa kreditkort i stället för mina debetkort, och för att få ut mest av ett kreditkort verkar det bästa vara att skaffa poäng via SAS Eurobonus. Jag är inte medlem där i dagsläget och har inget kort. Tänkte kanske skaffa ett Amex classic, eftersom det är gratis. Men min fråga är ett Amexkort samlar ihop mer poäng vid köp än om jag bara ansluter mitt befintliga kontokort till Eurobonus och shoppar på som vanligt med det (online och i fysiska butiker)?

  Reply

Leave a Reply