Meny

För en tid sedan besökte jag och min vän Linda Husby Säteri. Har du missat historien om det tillfället föreslår jag att du klickar dig vidare hit och läser mer om när vi skulle bo i den mest hemsökta sviten i jakten på ett eller annat tecken och det slutade med att vi bodde ensamma på hela slottet en natt. Det var en upplevelse som har satt sig minst sagt. Utöver den speciella upplevelsen älskade jag verkligen det lilla mysiga slottet och omgivningarna och när jag fick möjlighet till en extra ledig dag med de små och det var påsklovskul som aktivitet på schemat på Husby var saken klar. Det blev påsklovskul på Husby Säteri.

Mellan 10-15 var det fullt ös i slottsparken och på slottet. Det kändes fint att åka upp igenom allén igen. Och vi möttes direkt av allehanda aktiviteter i parken.

Fem gånger aktiviteter i parken

Vi gick ut hårt och testade först pilbåge och sedan luftgevärsskytte. Inte helt enkelt visade det sig men vi hade proffsiga instruktörer.

Näst på tur stod slangbella och kvastbindning. Båda aktiviteterna krävde ett visst mått av skicklighet måste jag säga men kvasten överlevde en biltur mellan Husby och Linköping i alla fall.

Sedan avslutade vi med ett par rundor med häst och vagn runt gårdsplanen. Oklart dock om det var själva åkningen eller hästförarens förmåga att bedöma barnens ålder genom att titta på deras tänder som imponerade mest. Det var slottsfrun själv som satt bakom tömmarna och det visade sig att det ligger en tandsköterska där i botten. Barnen gapade stort när hon gissade rätt på åldern bara genom en blick på tandraden.

Slottslunch med viltköttbullar

Efter aktiviteter var det dags för slottslunch och härligt återseende med Sussi vår servitris från förra gången.

Idag serverades köttbullar och potatismos med lingon och saltgurka. Och först efter vi alla slurpat i oss alltsammans med god aptit avslöjades det att det var köttbullar på älg och vildsvin. Magiskt gott. Och då brukar jag säga att jag inte är så mycket för vilt.

Marshmallowsgrillning till efterrätt

Efter lunch var det förberett för marshmallowsgrillning ute i slottsträdgården. Barnen jobbade på bra med tålamodet och fick till slut lite färg på de vita godsakerna.

Solen som visat sig från sin bästa sida innan lunch hade ersatts av en bitvis riktigt kall vind. Och efter grillning bestämde vi oss för att bege oss hemåt, glada och nöjda efter fint anordnad påsklovskul på Husby Säteri.

Vackra Husby Säteri

Tack Fredrik & Irene och all härlig personal för ännu ett minnesvärt besök hos er. Vi kommer garanterat tillbaka.


Detta är ett inlägg i serien Förträffliga Östergötland. En inläggsserie som är en hyllning till mitt nuvarande hemlandskap och allt fantastiskt som finns att se och göra här. Här kan du bland annat läsa om besök på Björkö 4H-gård samt familjeweekend på Vildmarkshotellet i Kolmården.


Följ gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Klicka bara på ikonerna här ovan. Tack för att du läser mina tankar.

Mer läsning på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply