Meny

Göta kanal. Bland det svenskaste vi har ändå. Och alldeles nära min hemstad Linköping passerar den förbi. Vid Bergs slussar ligger dessutom en av de allra vackraste äventyrsgolfbanor jag sett. Det är lätt att bli hemmablind. Men här har vi en pärla alldeles nära Linköping.

Bergs slussar Göta kanal

Bergs slussar och Karl Johans slusstrappa ligger i Ljungsbro utanför Linköping. Och förutom minigolf finns det mycket att se och uppleva i området. Helt i närheten av minigolfen ligger ett vandrarhem, en restaurang och en populär badplats. Hit kommer årligen hundratusentals både Linköpingsbor och tillresta resenärer.

Äventyrsgolf för stora och små

Äventyrsgolf Berg
Äventyrsgolf Berg

Äventyrsgolfs-banan ligger vackert belägen precis bredvid vattnet. Banorna kan spelas med lätt eller lite svårare grad av slag och passade både oss vuxna och mina barn som är åtta och fem år gamla.

Sommartid tenderar det bli ganska mycket folk och för en som mig som gör lite bättre ifrån sig när det inte står någon bakom och väntar kan det finnas en fördel att komma tidigt. Vi var där strax efter tio en lördag och hann gå de första banorna innan det började fyllas på med spelare.

Öppettider och priser

Under semestertid är det generösa öppettider mellan 8 och 22, så vill du kan du komma de lite mer udda tiderna och spela ostört. För att se mer detaljerade öppettider kan du klicka dig vidare hit. Priserna är 70 kronor för vuxna och 50 kronor för barn sommaren 2019.

Mer att upptäcka vid Bergs slussar

Precis i anslutning till minigolfbanan ligger ett café som serverar både vanlig fika och glass. Bara en bit bort finns också flera olika alternativ att välja mellan oavsett om du är sugen på något mer matigt eller bara fika.

Och vill du veta mer finns det både en liten utställning om Göta kanal och du kan även beskåda gamla slussportar som står uppställda utanför vandrarhemmet.

Har du gott om tid rekommenderar jag varmt ett besök nere vid Roxen och kanske till och med ett dopp?


Bergs slussar vid Göta kanal ses som en av kanalens största om inte den största attraktionen. Här kan du läsa mer om vad du kan göra vid Bergs slussar förutom Äventyrsgolf.

Bergs slussar Göta kanal

Detta är ett inlägg i serien Förträffliga Östergötland. En inläggsserie som är en hyllning till mitt nuvarande hemlandskap och allt fantastiskt som finns att se och göra här. Här kan du bland annat läsa om familjeweekend på Vildmarkshotellet i Kolmården och besök på några av våra slott som Björkö 4H-gård.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply