Meny
Förträffliga Östergötland / Resor / Sparesor / Svenska resmål / Östergötland

Äventyrspaketet på Vildmarkshotellet – en perfekt lovaktivitet för hela familjen

Vildmarkshotellet i Kolmården ligger precis intill den välkända djurparken. Men det går alldeles utmärkt att bo på hotellet utan att för den sakens skull vara spekulant på ett djurparksbesök. Vi har bott på hotellet för bara spa- och hotellpaket och vi har även besökt det för lunch när vi varit och vandrat. Det finns flera fina vandringsleder i området varav vi har testat Marmorbruksleden och Kvarseboklintsleden. Men om du är på jakt efter ett perfekt loväventyr med familjen kan jag varmt rekommendera Äventyrspaketet på Vildmarkshotellet. En perfekt mix av spa, inomhus- och utomhusaktiviteter och lite specialbesök i en annars stängd djurpark.

Aktiviteter på hotellet – utomhus och inomhus

Vildmarkshotellet har verkligen lyckats att se till att det aldrig blir tråkigt under besöket. För familjen finns massor att göra. Det finns lekrum som är en liten minivariant av Leos eller busfabriken. Men även spelrum med både brädspel och lite större spel. Det finns stora ytor med mysiga möbler att hänga i och även där finns möjlighet att låna spel eller böcker. Det finns pysselrum och ibland är det aktiviteter med ledare i dessa lokaler. Vinterhalvåret brukar man också öva på sina shower till djurpakren från scenen på hotellet och lite senare på kvällen drar det igång minidisco. Det är inte en lugn stund om man inte vill det.

Mer att läsa: Sportlovsspa på Gränsö slott i Västervik

Maten på Vildmarkshotellet

Detta är den del jag har talat mig absolut varmast om även tidigare. Förutom vid våra två besök har vi även stannat till för lunch på Vildmarkshotellet när vi var ute på vandringen på Marmorbruksleden. Och maten har alltid varit lite utöver det vanliga här. För barnen brukar det finnas buffé som är lite speciellt anpassad för deras önskemål. Det är vinstlott varje gång.

Spa och relax på Vildmarkshotellet

Spaavdelningen på Vildmarkshotellet är inte den största jag har besökt, inte den flådigaste heller men barnen gillar den skarpt. På övre våningen, samma som omklädningsrummen, finns en lite svalare större bassäng samt två varma bubbelbad och en relaxavdelning med glasgolv så att man kan spana ner på den undre våningen. På nedre plan är det lite mer barnanpassat och där vi har hängt mestadels under våra besök. En liten väldigt grund pool för de allra minsta och så favoriten hos oss – strömmen.

En smal pool som går runt med strömt vatten. Här brukar vi leka kull. Ifrån denna pool går det också att ta sig ut till en utomhuspool. Den har dock varit stängd båda gångerna vi har varit där tyvärr. Här nere finns också bastu. Vid vårt senaste besök i spa-avdelningen kände jag att det nog snart är dags att plåstra om och renovera lite för att det på sikt ska behålla sin glans. Men vi trivdes fortfarande alldeles ypperligt i spaavdelningen.

Äventyrspaketet med djurparksbesök

Båda våra besök med övernattning har varit under pandemin och därmed har det varit lite justeringar i programmet. Vid vårt andra besök när vi köpt just Äventyrspaketet på Vildmarkshotellet skulle det ha ingått att få se på parkens nya delfinshow inför sommaren 2021. Men för att minska risken för sittande publik nära så valde man att istället byta ut showen mot ett besök i delfinariet under en lite längre tid där man kunde komma och gå lite som man ville och där delfinerna ändå valde att showa lite för oss men på sina villkor.

Strax intill Vildmarkshotellets entré finns en speciell ingång till djurparken som nyttjas av besökare från Vildmarkshotellet. Denna väg gick vi in i parken till Delfinariet. En mörk kväll i januari var det vackert upplyst med marschaller och med en tipspromenad för att lära sig mer om parkens djur.

Rummen på Vildmarkshotellet

Rummen på Vildmarkshotellet är små men funktionella. Man kan välja mellan att ha sjöutsikt och utsikt in emot parken och jag väljer sjöutsikt alla dagar i veckan. Det är verkligen magiskt att kunna gå ut på balkongen och blicka ut över Bråviken. Även om det blir kortare stunder vintertid. Och även kvällstid bjuds på utsikt, eller vad sägs om stjärnhimlen in över Norrköping på sista bilden ovan. Barnen sover i väggfast utfällbar våningssäng.

Jullov, sportlov eller påsklov med Äventyrspaketet på Vildmarkshotellet

Vildmarkshotellet brukar ha finfina paket för både jullov och sportlov och funderar du på en familjeaktivitet kan jag verkligen varmt rekommendera detta mysiga hotell i Östergötland. Spana in Vildmarkshotellets egen sida för mer information om aktuella erbjudanden. Ha en mysig vistelse.

3 Comments

Leave a Reply