Meny
Danmark / Personligt / Reseinspiration / Resor

Dit jag längtar mest av allt är kanske lite otippat…

Det är lätt att fastna i känslan av att känna sig instängd i dessa tider. Har man som vi tidigare sett hela världen som spelplanen blir det ofrånkomligt så. Försöken att drömma och njuta när vi tittar på resevideor eller resekonton i sociala medier känns mer som käftsmällar. Vi är bra på att njuta av de närmaste omgivningarna också. Och jag uppskattar det verkligen. Jag vill låta det hela bli en omstart. Ett sätt att landa. För en tid sedan la jag upp en fråga på min Instagram, frågan om var du helst vill resa den dagen det åter igen går att resa. I inlägget valde jag själv New York som det resmål dit jag vill resa första gången. Ändå är det ett annat resmål jag gång på gång finner mig själv längta till. Dit jag längtar mest av allt. Och det är kanske lite otippat.

Det är ganska precis ett år sedan vi vaknade hemma i huset en helgmorgon. Jag var på mitt mest ocharmiga humör. Det som stavas PMS med fet stil i rubrikformat. Jag låg kvar medan Andreas gick ner. Och där låg jag. Osäker på om jag alls skulle ta mig upp den dagen.

En stund senare hörs några toner i husets högtalare. Andreas har satt igång musik nerifrån. Och han träffar precis rätt. En av mina absoluta favoritartister. Rasmus Seebach. Musik är väl fantastiskt ändå. Ett litet leende sprider sig på mina läppar och så tar jag mig upp och ner till frukosten som står framdukad.

Rasmus i Aarhus

En stund senare dyker det in ett mail i min låda. Biljetter till en Rasmus Seebach-konsert i juni. Så många gånger jag har spanat på biljetter. Men ni vet hur det är, det blir inte av. Nu ligger de där. Betalda och klara. Midsommardagen i Aarhus. Familjekonsert.

Andreas börjar plugga låtar. Det visar sig att han inte har en aning om vad den gode Rasmus sjunger om. Jag som är uppväxt med danskan nära har bara tagit för givet att alla förstår texterna.

Själv pluggar jag danska kartan. För även om Danmark känns som ett andra hem så är det mestadels Själland jag tänker på. Jylland och de andra öarna är ett blankt blad.

Valet faller på en flygtur till Danmark denna gången. Fly premium med SAS Eurobonus och ett par resor i riktigt små plan med korta flygtider.

Midsommar i Danmark

Vi landar på den lilla mysiga flygplatsen i Aarhus på midsommaraftonens kväll och får några galet mysiga dagar i Danmarks näst största stad. Och när Under stjernerne på himlen avslutar konserten och vad som känns som hela Aarhus stämmer upp i allsång – då är jag lycklig.

Under 2019 reste vi jorden runt på åtta dagar. Från Stockholm till San Francisco och vidare till Singapore innan vi återvände hem. 2019 bjöd på vår första resa i Business Class, dessutom med kungen och drottningen som sällskap. Året bjöd på en hederlig charter till Gran Canaria likväl som två överraskningsresor, en till Gent och en till New York – i Business Class.

Men när jag tänker tillbaka på 2019 är min absolut bästa resa den till Aarhus. Kanske för att den var ganska otvungen. Några dagar i egen takt för att upptäcka en ny stad i vårt grannland med en enda sak på agendan. Konserten med en av mina absoluta favoritartister. Han som får mig att le en jobbig dag.

Dit jag längtar mest av allt

I slutet av 2019 firade Rasmus 20 år som artist och släppte fem nya låtar varav flera av dem seglade direkt upp på min egen favoritlista. Ni vet när man tänker att det inte går att göra musik som blir bättre och så strömmar exakt det ut ur högtalarna. Det kan hända att det fälldes en tår i det Tonériska hemmet just då.

Takk for turen heter en av låtarna och i sommar återvänder Rasmus till familjekonserterna. Den 15 augusti i Aarhus. Och vi har planerat att vara där. Och det är just dit jag längtar allra mest. Världen kan vänta. Men dit jag längtar mest av allt är kanske lite otippat till Aarhus. Till Tivoli Friheden en ljummen augustikväll. Med en öl och en pölse och allsång till Rasmus.

Kanske längtar jag som allra mest för att det är så nära. För att det inte borde vara omöjligt. Och det kanske det inte är. Då. Men nu är det det. Och det är dit jag längtar mest av allt om hjärtat får bestämma.


Följ gärna Lite mera rosa på BloglovinFacebook och Instagram för ännu mer vardagsinspiration.

No Comments

    Leave a Reply