Meny
Hotelltips / Resor / Svenska resmål

Check in-kontor på Quality Hotel The Box

”Vi ska ju ändå inte spendera så mycket tid på rummet”. Så brukar man ju normalt säga när man bor på hotell. Men det finns undantag. Nordic Choice är riktiga föredömen när det gäller att hitta på nya sätt att nyttja sina lokaler när resandet och hotellboendet i det närmaste ska vara obefintligt. Ett av de erbjudanden som har kommit på senare tid är Check in-kontor. Du kan helt enkelt hyra ett rum över dagen för att jobba i. Många är vi som jobbar hemma i dessa dagar. Vissa har inga problem att jobba hemma. Andra har fullt hus och tar tacksamt emot ett tyst rum att jobba i. För 295 kronor kan det blir din verklighet precis som det är min idag.

Strax innan åtta i morse traskade jag in genom dörrarna till The Box Hotel här i Linköping. Det är långt ifrån första gången jag jobbar här på hotellet. Här har jag lobbyjobbat och producerat flera inlägg till bloggen. Atmosfären i deras lobby är rakt igenom inspirerande. Men idag var det inte där jag skulle hänga.

Check in-kontor på Nordic Choice

För en tid sedan kom i mailen ett erbjudande från Nordic Choice. Checka in på ett av deras hotellrum på utvalda hotell. Men inte för en övernattning utan för en överdagning – kan man kalla det så? Mellan 7 och 19 är rummet ditt.

Check in-kontor

Personligen jobbar jag bara delvis hemma och har egentligen inga större problem att göra det. Jag har inga barn som behöver delta i skolarbete hemifrån och även om det finns lite att önska så har jag en ganska trevlig plats att sitta på framför datorn. Men att få möjligheten att tillbringa min dag på ett av mina absoluta favorithotell och dessutom stödja en bransch som blöder tog jag gärna tillfället till.

Rum 230 för en dag

Rum 230 blev mitt check in-kontor för dagen och jag boade in mig med en kaffe och alla mina jobbattiraljer på direkten. Jag har bott på The Box vid ett par tillfällen och vet att sängarna är ”to die for”. Jag hade därmed planerat in att i alla fall en liten del av dagen bedriva mina arbetsuppgifter uppkrupen just där.

Check in-kontor

Men verkligheten blir ju sällan som man hoppas och kanske var den bilden något romantiserad. Det tog ett bra tag in på arbetsdagen innan jag använt den till mer än avlastningsplats för diverse arbetsmaterial.

Framåt eftermiddagen tassade jag dock ut för att hämta ytterligare en kopp kaffe. Det ingår i ett check in-kontor och blir ett trevligt avbrott i arbetet kila ner och hämta i lobbyn. Och med en kopp kaffe hoppade jag sedan faktiskt upp i sängen, slog på TV:n och kikade på dagens presskonferens från Folkhälsomyndigheten.

Och kan man tänka sig, sedan åkte datorn fram och detta inlägg började skrivas.

Check in-kontor – plus och minus

Så summa sumarum. Vad tyckte jag om mitt check in-kontor?

Check in-kontor
Vi börjar med minusen.

Jag kan nog egentligen bara komma på ett minus och det är inte unikt för ett check in-kontor. Det är ett fenomen som är detsamma oavsett var du arbetar ifrån på distans om du inte jobbar på ett delat kontor och det är att det är ganska ensamt. Men i dessa tider så är det ju faktiskt exakt så det ska vara så jag får väl också se det som att jag lyckats på något sätt.

Plusen då

Gillar man som jag att bo på hotell så är ju bara det att vara på ett hotell ett plus. Det blir en annan atmosfär och en annan puls. Ett välkommet avbrott i vardagen. Och jag har ju redan tidigare lovordat miljöerna här som inspirerande.

Jag skulle vilja likna att checka in för att ha kontoret i ett hotellrum med känslan att ha förmånen att kliva på ett flygplan med en Business class-biljett. I alla fall för mig räcker sällan timmarna till för allt jag vill hinna med i det där lyxsätet. Jag har alltid mängder med planer för vad jag ska göra av mina timmar. Lite så kändes det även när jag checkade in i rum 230 i morse. Nu börjar timmarna lida mot sitt slut. Och frågan är om de får bära ut mig härifrån eller om jag helt enkelt betalar lite till och sover över.

En annan fundering jag har är hur jag någonsin ska kunna jobba på distans hemifrån igen. Detta var ju mycket trevligare.

Vad väntar du på? Kolla in om möjligheten finns i din stad. Stöd branschen och lyxa till ditt distansarbete. Länken till Nordic Choice hittar du här.

No Comments

    Leave a Reply