Meny
Europa / Hotelltips / Reseberättelser / Reseinspiration / Resor

TUI Blue Tres Vidas Gran Canaria – en reseberättelse

Vet du vad Dantes inferno är? Jag erkänner att jag inte hade en blekaste aning. Men tack vare en veckas vistelse på TUI Blue Tres Vidas i Bahia Feliz på Gran Canaria förra veckan vet jag nu exakt. Men kanske inte av den anledningen du tror.

Vi följde även i år vår sedan förra året nystartade tradition att boka en sista minuten när augusti led mot sitt slut, när vi hade jobbat hela sommaren och alla andra var tillbaka från semestrarna.

Jag trodde nog att vi skulle hamna i Turkiet precis som förra året. Jag ville ha garanterat bra väder och såg gärna att man kunde leva utan att tänka på kostnaderna som ju den turkiska liran ger större möjlighet till än Euron. Men när Andreas hade scannat möjligheterna visade det sig att det absolut bästa alternativet var en destination vi svenskar ser mer som en vinterdestination – Gran Canaria.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria
Lämnar Sverige för Spanien i SE-RKR. Samma plan som vi flugit i både till och från Thailand men då under engelsk flagg och med namnet G-OBYK.

Våra krav som ledde till målet

Vi ville ha en riktigt billig resa denna gången. Vi ville ha poolmöjlighet och vi ville ha så garanterat bra väder som det bara gick. Ingen storstad. Gärna en destination där vi redan varit så vi inte kände att vi ”behövde” uppleva massor. Vi ville känna att det var okej att ligga i en solstol och knappt röra sig från hotellområdet om vi inte absolut ville.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Denna gången var det charter som var målet och Andreas började scanna av utbudet när skolstarterna närmade sig. För vill man resa billigt (som jag skrivit mer om tidigare i detta inlägget) så är det ett av mina hetaste tips. Har du möjlighet att resa utanför loven så är det då du kan hitta de riktiga fynden. Gärna precis efter loven.

Det stora avgörandet som gjorde att det blev Gran Canaria var att de billigaste priserna vi hittade i Turkiet innebar hotell med en något lägre standard än vi önskade och till slut föll valet på TUI Blue Tres Vidas i Bahia Feliz på Gran Canaria.

Det kan ibland verka tröstlöst, som att priserna inte är så förmånliga. Men håll ut, ha tålamod och leta vidare. Plötsligt händer det och det där kanonerbjudande finns där mellan alla andra. Såhär såg det ut när vi bokade.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria
Mitt bland alla dyra resor – ett fynd!

TUI Blue Tres Vidas

TUI Blue (tidigare Family life) är deras koncepthotell med inriktning på barnfamiljer. Vi har bott på ett sådan tidigare. I Khao Lak i Thailand. Och därmed visste vi lite vad vi gav oss in på. Dessa hotell måste verkligen var helt perfekta för barnfamiljer. Den aktivitet som inte finns här är inte värd att nämna. Eller vad sägs om aktiviteterna för veckan nedan?

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

För oss som inte reser med barn då? Jag ska återkomma till det.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

TUI Blue i Bahia Feliz är uppdelat i flera hotelldelar med olika namn och vi bodde i det som kallas Tres Vidas. Huvudbyggnaden kallas Orquidea och utöver det finns också Las Pitas som ligger ovanför Tres Vidas och Playa Feliz som ligger lite mer avskilt på andra sidan Orquidea. Playa Feliz har också en egen reception och ett eget poolområde.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Transfer och läge

Bahia Feliz ligger strax söder om flygplatsen och med TUIs chartertransfer tog det ungefär 20 bekväma minuter att komma till hotellet. Och bekväma var det inte bara för att de inte tog så lång tid. Bussarna vi fick åka med hade knappt kommit från fabriken kändes det som. De luktade nytt och fräscht och var en fröjd att åka i.

Vårt rum

Rummet var enligt specifikationen en enrummare med markterass och begränsad havsutsikt. Vi hade utöver det en så kallad Select Family-lägenhet som innebar att det fanns förberett för att koppla in TV-spelskonsoll i lägenheten. Något vi dock inte nyttjade.

Enrummaren var kanske inte vad jag skulle kalla en enrummare. Ingång skedde via terassen och vi kom direkt in det kombinerade köket och TV-rummet utrustat med fullt kök, köksbord, soffa, fåtölj och TV.

Några trappsteg upp och in till vänster hittar man sovrummet med stor skön Hästens-säng och generöst med garderober. Det charmigaste var ändå den lilla gluggen ut mot TV-rummet som kan ses på bilden av TV-rummet ovan och som gav hela lägenheten en fin öppenhet. Utanför sovrummet fanns också en liten yta med extra bäddsoffa. Inte ett eget rum men för oss som bara var två en fin avlastningsyta.

Längst in i lägenheten låg badrummet. Stort och rymligt med dusch och eget handfat för de allra minsta.

Nu klassas detta som en enrummare så då får jag köpa det. Men det var en rymlig enrummare och detaljerna med gluggen och den lilla trappan upp till sovrumsdelen gjorde det mycket för trivseln och rymden i vår enrummare. Och om det var begränsad eller ganska obegränsad havsutsikt det kan vi ju diskutera. Men jag klagar inte.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

De olika hotellen på TUI Blue Bahia Feliz

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Vi kan säga olika mycket om de olika hotellområdena då vi som sagt bodde på ett av dem och rörde oss olika mycket på de övriga av olika anledningar men några korta ord om de olika kommer här:

Orquidea

Orquidea är alltså huvudbyggnaden. Här ligger två stora all inlcusive-matsalar, här hittar du en liten supermarket, arkadspel, lekytor, hangout-ytan och huvudreceptionen.

Här hittar du också hotellets största poolområde. Märkväl att jag skrev största inte stora. I denna poolen sker de mesta aktiviteterna och här finns också det mesta för de mindre i sällskapet. I närheten av Orquidea hittar du även lekplats och lekhus.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Här hittar man restaurang Taverna och Sultan som serverar både lunch och middag. Den senare av dem är lite mer fine dining och trots att den ligger helt i närheten av barnområdena har man lyckats skapa en riktigt lugn liten oas.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

I Orquidea hittar du också hotellets spa, som vi dock inte besökte.

Playa Feliz

Playa Feliz ligger söder om Orquidea och har en egen reception, ett eget poolområde, egen supermarket och egen restaurang. Utöver det huserar även Theas coffeshop här och det stället blev vi lite av stammisar på.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria
Theas coffeeshop vid Playa Feliz

Playa Feliz består av en eller tvåvåningslängor av lägenheter. Och hit skulle jag rekommendera att du går om du reser utan barn men vill hänga vid poolen. Detta poolområdet är något mindre men också mindre fullt. Hit kan du komma vid 10 och utan problem hitta en plats för din solstol. Ljudnivån är också något lägre här. Både i poolen och när det sker aktiviteter.

Las Pitas

Las Pitas var det område där vi var minst och som jag också kan säga minst om. Enda tillfället vi egentligen var där var vid incheckning då den sker för både Las Pitas och Tres Vidas i en provisorisk liten incheckningskiosk på Las Pitas.

Hotellet har rejäla nivåskillnader och det är upp till Las Pitas och de övre delarna av TUI Blu Tres Vidas som dessa nivåskillnader ligger. Genom att låta oss som bodde på Tres Vidas och Las Pitas checka in här kunde vi i alla fall med bagaget i högsta hugg njuta av nerförsbacke på väg till rummen.

Tres Vidas

TUI Blue Tres Vidas då. Vår hotelldel. Som består av lägenheter av olika storlek på markplan med terrass eller på ovanvåningen med väl tilltagen balkong. Stora nog att rymma både liten sittgrupp och två solsängar.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria
Vårt rum och vår uteplats till vänster i bild.

Här trivdes vi mycket bra i rum 284. Trots närheten till Orquidea var det lugnt och tyst om man inte räknar med bruset från havet och vågorna.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Restauranger och omgivningarna

Bahia Feliz är ett litet område i sig som består i stort sett bara TUI Blue´s hotell och några hotell till. Fun fact är att vi faktiskt bodde granne med det hotell där Costa Del Sol på Kanal fem spelas in och i vissa scener av programmet kan man se byggnaderna på Las Pitas.

Vi kikade på programmet veckan innan vi åkte och skojade lite om att vi skulle åka dit. När vi sedan kollade på söndagens avsnitt på plats och såg grannhotellets skylt kan ni ju gissa att vi tyckte det hela var lite komiskt.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria
Hotell Orquidea sett från vägen med köpcentrumet, byggnaden i vitt, framför.
Här ligger också Garbos.

Utöver restauranger och faciliteter som finns på hotellområdet finns det precis över gatan ett litet centrum med ett litet torg och runt om restauranger, prylaffärer och ett par större mataffärer. Här finns också lite pubar och så det ganska kända nöjesstället Garbos som många säkert besökt även om man inte bott i området.

Hittar vi något vi gillar så brukar vi när vi är på denna typen av semester hålla fast vid det. Första kvällen hämtade vi hem pizza från La Plaza som ligger mitt på torget och de kvällar vi valde att äta ute så valde vi sedan att gå tillbaka till La Plaza. Supergod mat. Vi testade både pizza och Ceasarsallad. Vitlöksbrödet var gudomligt.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Men vi var också ganska duktiga och åt lunch och även middag på hemmaplan. Det är ju fördelen med att ha eget kök och närheten till bra affärer.

Strandnära

TUI Blu Bahia Feliz ligger precis vid stranden med möjlighet till härliga promenader precis vid havet – ljuvligt att höra vågorna.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Lite söderut till Meloneras

En av eftermiddagarna kunde vi inte hållas oss. Då haffade vi en buss och tog oss ner till Meloneras där vi var senast vi var på Gran Canaria. Vi strosade runt på strandpromenaden, besökte Lopesan Baobab Resort som vi bodde på förra gången. Käkade på favoritrestaurangen och såg sedan solen gå ner i Atlanten.

Plus och minus med TUI Blue Tres Vidas Bahia Feliz

För ett av de stora minusen med hotellet vi bodde på var läget. Och då menar jag inte läget som att det var långt till vattnet eller att motorvägen störde. På kartan kan det se ut som att det är nära till vägen och visst. Men den hördes inte alls.

Nej det jag saknade i läget vid Bahia Feliz var att man varken såg soluppgången eller solnedgången över havet. Och det förstod jag när vi besökte Meloneras att det betyder ju mycket för mig.

Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Ett annat minus var nog att Bahia Feliz kändes ganska litet. Det är i princip hotellområdet och det lilla köpcentrumet och torget. Thats it. Det funkade en vecka men längre än så skulle nog ge mig lite stresspåslag.

På plussidan lägger jag definitivt standarden på rummen. Den väl tilltagna uteplatsen. Hur man hade skapat avskildhet trots att vi hade grannar precis bredvid. Det passade perfekt. Och möjligheten att faktiskt kunna dra sig tillbaka från de lite stojjigare områdena kring poolen.

Ett annat plus var att vi hittade det lite lugnare poolområdet på Playa Feliz som vi kunde välja att spendera vår pooltid vid.

Kort sagt så finns det en plats för alla här. Oavsett om du åker med eller utan barn. Du skall bara se till att välja var du spenderar dagarna och kvällarna.

Dantes inferno

Så hur var det med Dantes inferno då. Ja inte hittade jag det vid poolen på Orquidea i alla fall som en annan gäst hade gjort. I en av de få recensionerna vi hittade, detta fallet på TripAdvisor, beskrevs poolområdet på Orquidea som Dantes inferno. Även om jag nu inte visste exakt vem Dante var så klingade ordet inferno ganska negativt i mina öron. Men jag ville bilda mig en egen uppfattning.

Med barn hade jag absolut velat spendera min tid på Orquidea. Det hade varit perfekt. Och visst kan jag tycka att poolen inte är dimensionerad för hotellets storlek men något Dantes inferno tycker jag inte att det var.

För efter att ha undersökt saken var Dante en italiensk författare och poet som levde på 1200-talet. Hans mest betydande verk som kommit att förändra hela den moderna berättarkonsten heter Den gudomliga komedin. Det är ett epos i tre delar där delen som heter Inferno är berättelsen om en vandring genom helvetet. Och nej. Det kan jag verkligen inte hålla med om.

Men jag tackar recensenten på TripAdvisor. Utan honom eller henne hade jag varit en kunskap fattigare.

Tack och hej Bamse och Gran Canaria

För denna gången säger vi tack och hej Bamse, Gran Canaria och Tui. Tack för ännu en härlig resa. Välbehövlig.

Tui FamilyLife Tres Vidas Gran Canaria
Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria
Tui Family Life Tres Vidas Gran Canaria

Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

5 Comments

 • Åsa Johansson
  13 november, 2019 at 11:15

  Så trevligt att läsa detta. Jag ska åka med min familj hit i april 2020, då jag fyller 60 år. Har bokat en stor lägenhet med stor terass på TresVidas där vi ska bo med våra två söner o en flickvän. Har läst en del negativa kommentarer om denna anläggning, precis om du beskrev. Har funderat om vi gjort ett bra eller dåligt val. Jag gillar träning o simning i synnerhet o då kändes detta bra med 25- metersbassäng o träningspass av olika slag. I din reseskildring kan jag läsa mycket positivt om detta ställe, så härligt. Tack för trevlig beskrivning o fina bilder.

  Reply
  • corneliatoneri
   15 november, 2019 at 20:26

   Hej Åsa och tack för din kommentar. Det värmer att jag har kunnat bidra med lite information inför din resa. Grattis i förskott. Hoppas att du kommer att gilla din vistelse som vi gjorde. Vill du simma så rekommenderar jag att ni beger er till Playa Feliz-delen där poolen är mindre full av barn och man har mer möjlighet till att ta några längder. Visst är det ett hotell med mängder av barnfamiljer men jag tycker att man kunde hitta något för alla och det var så stort att det fanns plats för allt. Önskar er en fin resa.

   Reply
  • Carro
   7 januari, 2020 at 09:13

   Hej Åsa,
   det finns en riktig träningspool vid Orquidea Spa och den är grym, ingen under 15 år får gå in och därför är det bara de som vill träna simning eller ha det riktigt lugnt som är där. Där finns också ett gym, det är helt ok för en vecka, och lite olika spabehandlingar. Det är mycket lugnt runt spaområdet så det känns som en separat del av hotellet. Att gå längs strandpromenaden på förmiddagen är också att rekommendera, ni kommer att vara ganska ensamma – de flesta tar sin plats runt poolen istället för att röra på sig. Ni kommer få det toppen. Tvårumslägenheterna på Tres vidas är grymma! Ni kommer gilla det. Vi har varit där fyra gånger på ett år så vi vet vad vi pratar om. 🙂 Om ni vill spela tennis finns en bra svensk tränare som tränar på banorna vid Monte Feliz. Sök på Swedish tennis academy, Christian Löfborg så hittar ni honom på nätet.
   Ha en skön resa!

   Reply
   • corneliatoneri
    11 januari, 2020 at 19:43

    Tack snälla för ditt engagemang och svar! Och tack för att du hittat till mitt inlägg

 • […] det där besöket på Gran Canaria jag nämnde i början av detta inlägg. När jag hade havet men saknade solen. Vi åkte några mil […]

  Reply

Leave a Reply