Mina bästa tips för att resa billigare

Man hade egentligen lika gärna kunnat fråga efter mina bästa tips för att resa billigare. Istället är en fråga, eller jag vet inte om det så ofta är en fråga egentligen, men en kommentar som jag ofta får är hur jag eller vi kan ha råd att resa så mycket. Fast med tanke på att vi inte så ofta pratar om pengar här i Sverige så får jag ju inte frågan rakt ut. Istället så ger det sig mer uttryck genom kommentarer såsom:
– Det går bra nu – eller – har du fått löneförhöjning?
Svaret är nej. Inte mer än någon annan. Hemligheten ligger i att vi inte alls betalar så mycket som säkert många tror att vi betalar. Här är mina bästa tips för att resa billigare.

Vad är billigt?

Men först en liten reflektion över inläggets titel. För billigt är ju verkligen relativt. Det som är billigt för mig behöver inte vara billigt för dig. Så när jag nämner billiga resor är det helt utifrån mina egna förmågor och möjligheter. Och här kommer då mina tips för att resa billigare och därmed kunna resa mer.

Det är billigare när inte alla andra åker

Har du små barn som inte går i skolan eller om du inte har barn alls. Eller om du som jag har barn på deltid. Passa på att åka när inte alla andra åker. Under lov är resorna alltid dyrare och du kan hitta resor till halva priset eller mindre när det inte är lov. Åker du dessutom direkt efter lov och ledigheter så kan du hitta riktigt prisvärda resor. Ta exempelvis perioden mellan jul- och nyårshelgen och sportlovet. Under den tiden kan du hitta riktiga klipp.

Se över dina fasta kostnader

En aktiv åtgärd vi gjort är att se över våra fasta kostnader. När vi började resa hade vi två bilar. En lite sportigare variant som varit Andreas lilla pärla och en stor Volvo XC60. En dyr bil både att ha och att köra. Genom att sälja båda bilarna och byta till en billigare bil sänkte vi våra fasta månadskostnader med många tusenlappar. Pengar vi har valt att lägga på bland annat resor istället.

Använd resesajter för billigaste pris

Förutom all reklam om casino är reklamen för olika resesidor vanligt förekommande på TV. Men funkar de verkligen så bra som de vill utge sig för?

Absolut. Flera av de olika resesidorna erbjuder både smidiga sätt att hitta kombinationsresor och även möjligheten att på ett enkelt sätt se vilka dagar det är absolut billigast att åka. Du kan välja en månad du vill åka och vart och via en kalendervy ser du sedan vilka datum som biljettpriserna är absolut billigast.

har jag redan skrivit om och 2019 kommer inte bli lika reseintensivt som 2018 varit. Ändå har Andreas svårt att hålla sig ifrån att kika på möjliga resor och kollade helt nyligen vilka möjligheter som finns att åka 2019 med hjälp av de bonuspoäng och den voucher vi har fått i och med nyttjandet av korten. Och om vi hade önskat hade vi, två vuxna från Arlanda, exempelvis kunnat åka i ekonomi till:

Seychellerna mellan 6-20 mars för 4210 kr (60 000 poäng)
Cancun, Mexico mellan 6-20 mars för 5134 kr (70 000 poäng)
Bali mellan 6-20 mars för 2692 kr (90 000 poäng)

Konkreta exempel på resor 2

Ett annat exempel är en resa vi till helt nyligen hade planerad men som avbokades till förmån för resan vi skall bege oss ut på i maj. Det handlar om en resa vi hade bokad till New York och vi skulle då åka med SAS via Oslo. Och från Oslo till New York flyga i business class. Något vi aldrig skulle ha råd med annars men självklart lite häftigt att testa på om man kan göra det för poäng. Här kommer ett par exempel på resor vi skulle kunna göra i business-class för poäng två vuxna från Arlanda:

New York mellan 18-26 november för 714 kr (100 000 poäng)
Bangkok mellan 13-27 november för 1656 kr (165 000 poäng)

Bonuspoängen kan man alltså välja om man vill nyttja till att åka i business eller i ekonomi och inte helt förvånande så kan du åka fler resor om du väljer att nyttja dem i ekonomi. Det beror helt på vad du önskar.

Det är en hel vetenskap detta med bonuspoäng och intjäning om man så önskar och det finns många som förklarar det bättre än vad jag gör men jag gör det utifrån de allra enklaste av principer att du kan få möjlighet att resa mer genom att använda ett annat kort än det som är knutet till ditt konto. Svårare än så är det inte om du inte vill.

Bonuspott till oss båda

Vill du också skaffa ett kort kan jag tipsa om att klicka dig vidare via denna länken. Det är en tipsarlänk som gör att vi båda om du väljer att skaffa kortet får en gåva i form av ganska många extra poäng.

Undertecknad har under alla år haft alla poängkort du har kunnat hitta. Åhléns, H&M, Lindex, Clas Ohlson, ICA. You name it – I´ve got it. Så när jag insåg att jag kunde välja mellan att handla allt det där jag måste och få ingenting eller handla allt det där jag måste och få billiga resor så var valet lätt.

Mina bästa tips för att resa billigare

Var flexibel och res billigare

Stycket om korten tenderade visst att ta över hela inlägget men det är också ett av mina bästa tips för att resa billigare. Och mer. Ett annat tips är att om du har möjlighet så var flexibel. Sista minuten-resorna hos charterarrangörerna är inte längre lika lukrativa för oss resenärer men om man är flexibel och har möjlighet att ta ledigt med kort varsel så kan det absolut löna sig att hålla koll på biljetter som avbokas av någon annan i sista stund.

Hoppas att jag har kunnat inspirera dig som önskar att du kunde resa mer till att på ett eller annat sätt se över hur du kan göra det möjligt.


Har du frågor eller funderingar kring kort eller bonusprogram eller några andra av tipsen ovan. Tveka inte att höra av dig. Maila mig på litemerarosa[at]gmail.com eller klicka dig vidare hit och skicka din fundering via formuläret.

Läs gärna fler av mina inlägg om poängintjäning eller poängresor här

Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.