Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor

Prisvärt hotell i Stockholm – Comfort Hotel Kista

Får man skriva att hotellet ligger i Stockholm när det ligger i Kista? Eller blir jag helt nedröstad redan i rubriken? Nåväl. För mig som inte kommer från huvudstaden så tycker jag nog det och när vi för någon helg sedan tog med oss de små upp för en heldag på Exploria Center och övernattning så valde vi ett hotell i just Kista. Comfort hotel Kista blev det och det kan verkligen rekommenderas.

Det är inte som hittat att bo på hotell i Stockholm, det ska man inte säga. Och är man dessutom en familj på fyra sticker priset iväg lite ytterligare. Lägg till det parkering mitt i smeten så har du en rejäl slant debiterat på kontot.

Comfort Hotel Kista

Men min sambo har en alldeles särskild förmåga att luska fram pärlor. Och denna gången blev det fint och fräscht hotell i Nordic Choice-familjen som passade oss utmärkt. Comfort Hotel Kista. Och hit kommer vi garanterat att återkomma.

Comfort Hotel Kista

949 riksdaler betalade vi för en natt i familjerum. Två vuxna och två barn, 6 och 9 år gamla. För ett motsvarande boende i stan hade man fått lägga minst det dubbla. Plus parkering. Här betalade vi mindre än hundralappen för att stå i ett uppvärmt garage under hotellet.

Istället la vi pengarna på en mysig middag på Koh Phangang på kvällen. För det är ju lika smidigt att gå ut och göra stan även om man bor i Kista. Bara ett kvarter från Comfort Hotel Kista ligger Kista Galleria och därifrån går tunnelbanan raka vägen in till stan. Arton minuter senare landar man mitt i city.

Det du behöver

Comfort hotell struntar i det onödiga och ger dig det du behöver står det på Nordic Choice hemsida. Allt till en vettig prislapp. Och precis så är det. På Comfort Hotel Kista möts man av härliga öppna lobby-ytor som även fungerar som frukostmatsal. Och en barception, kombinerad bar och reception. Men vi valde att checka in via självservicen som också erbjuds.

Längst in i lokalen hittar man flera rum anpassade för arbete och även ett rum med möjlighet till TV-spel. Skulle andan falla på finns det även pod-studio och pingisbord.

Rum 241

Vi fick ett familjerum på våning två och bäddsoffan var redan utbäddad och klar när vi kom till rummet. Och det är nog i rummet som jag tycker det blir tydligast det Comfort skriver på sin sida. Att man struntar i det onödiga och ger oss det vi behöver.

Fantastiskt sköna sängar med kuddar och täcken som jag var tvungen att fotografera märket på för eventuellt inköp till hemmet. En bäddsoffa blev till toppenbäddar.Ett litet skrivbord och en fåtölj. Rent och fräscht badrum med dusch. Och där stannade barnen länge och njöt av de olika massagemöjligheterna i duschmunstycket.

Gym

Även om träningskläderna var nerpackade blev det inget gymbesök med träning men jag kunde inte låta bli att åka ner och spana in vad som fanns att tillgå. Och här hade nog de flesta kunnat få till ett vettigt träningspass.

Frukost

Men vad vore ett hotell utan frukost? På Comfort är hotellfrukosten en hybrid mellan en klassisk frukostbuffé och en caféfrukost och eftersom jag inte hade någon uppfattning om vad det egentligen betydde var förväntningarna låga. Men jag ska nog erkänna att jag inter riktigt kunde se någon skillnad från en vanlig frukost. Frukosten får väl godkänt.

Lite av allt istället för allt av lite och det gillar ju jag. Mycket frukt och både chia-pudding och overnight oats. Och icke att förglömma de viktiga croissanterna. Det finns nog bara en sak utöver croissanterna jag verkligen förväntar mig på en frukost och det är äggröra. Och även om just den inte får högsta betyg så fanns den. Och det finns ju hotell där den inte ens finns.

Läs också: Story hotell Riddargatan och frukostmisären

Lazy sundays

På Comfort Hotel Kista har man på söndagar även möjlighet till Lazy Sundays och sen utcheckning. Och då är det verkligen sen utcheckning. Då har du möjlighet att behålla rummet ända till klockan 18. Hade vi valt det hade jag endra passat på att njuta av långfrukost fram till 12 eller tagit tunnelbanan in till stan för en liten shoppingtur.

För att sammanfatta vår övernattning på Comfort Hotel Kista ger jag dig tre ord. Prisvärt, fräscht och genomtänkt. Vi återkommer garanterat.

Läs också: Fler hotelltips i Sverige och utomlands


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

1 Comment

Leave a Reply