Meny
Förträffliga Östergötland / Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Sparesor / Svenska resmål

Staycation på The Box hotell spa i Linköping

Ta en måndag i maj när fritis är stängt för studiedag. Lägg till det ett antal poäng på Nordic choice som snart går ut och måste nyttjas. Och till det en dotter som är svag för spa och som länge har velat testa. Vad blir det? Jo det blir en staycation på The box hotell spa i Linköping.

Jag har ju besökt Linköpings nyaste hotell några gånger nu. I november förra året var vi där för första gången. Då för ett lite eftermiddagsspa en helt vanlig söndag. Och har ni hängt med mig här på bloggen och i andra sociala medier har ni även sett att jag gillar att hänga i deras lobby och skriva när möjligheten ges. Och för en tid sedan lyxade vi till det med lite hotellfrukost. Även det på The Box.

Så det var långt ifrån mitt första besök på hotellet, däremot var det första gången jag sov över.

Quality Hotel The Box

Söndagsspa och Shuffleboard

På söndagar är The box spa, även kallat The Wellbox, öppet till klockan 16. Dagen innan vår staycation slog det mig att det är möjligt att man även som hotellgäst måste boka sitt spabesök. Som icke-hotellgäst bokar man sig enkelt via bokadirekt och till min förfäran var det fullt när jag surfade in på sidan. Ett samtal till hotellet senare var tid bokad. Bokadirekt har bara en del av tiderna och det tackar vi för.

Barn på The box hotell spa

Barn under 16 är välkomna till spa-avdelningen fram till kl 16 i vuxens sällskap och vi kunde få vårt rum lite tidigare. Så klockan 14 var det två förväntansfulla tjejer som var ombytta och klara och knatade ner till spa-avdelningen.

The box spa Wellbox

Till skillnad mot förra besöket tror jag vi testade på allt utom bubbelpoolen. Trots att det inte är några gigantiska lokaler man fogar över har man lyckats samla många olika möjligheter på liten yta. Den stora uppvärmda inomhuspoolen intogs först innan vi testade på både ångbastu, torrbastu, fotbad och att peela kroppen med is. Vi testade båda på möjligheten att hälla iskallt vatten ur en hink över oss för att sedan sjunka ner i poolen. Men där måste jag säga att jag inte var den modigaste av oss.  I spaet finns också en liten bar med möjlighet att köpa dryck både med och utan alkohol. Vi slog till på en supergod mango- och jordgubbssmoothie som vi intog i den uppvärmda utomhuspoolen.

The Box spa

Shuffleboard och sushi

Hur underbart det än är med spa så krävs det inte så mycket mer än en timme för en nioåring. En timme senare checkade vi ut från spaet och tassade i våra tofflor upp till rummet. På väg dit lockade shuffleboard-bordet och det blev ett parti iklädda badkläder innan vi smög in på rummet för en dusch och lite hotellrumshäng.

Dagen till ära var donnan utlovad sushi. Vi fick privatleverans av sambon och avnjöt vår favoritmat på rummet innan vi återtog shuffleboarden för en match. Restaurangen på hotellet har stängt på söndagar och närmaste ställe är MAX annars så sushi kändes riktigt lyxigt att få levererat.

Inne- och utegym på The Box hotell

Efter maten passade vi på att ta en tur till både ute- och innegymmet och testade på både den ena och den andra maskinen.

Quality hotel The Box

När vi väl värda det kröp ner i sängen med varsin telefon tog det inte lång tid innan vi slocknade som små stockar. För att inte missa chansen till en sista shuffleboardmatch ställdes klockan. Morgonen efter avnjöts hotellfrulle såklart innan en sista match och upphämtning.

Gemensamhetsytorna

Gemensamhetsytorna på hotellet är fyllda med härliga detaljer. Och jag älskar färgschemat, inte bara för att det finns rosa inslag.

Rummen

Rummen på The Box känns välplanerade och mysiga. En stor och hög säng tog upp stora delar av rummet. Och sängen fick högsta betyg.
”Såhär gott har jag aldrig sovit förr” var det första dottern sa morgonen efter. Detaljer som sänggaveln och sängborden är trevliga och vi fick utsikt mot baksidan vilket var klart rogivande.

Quality hotel The Box

Summa summarum The box hotell spa

Vi summerar en härlig staycation på Quality hotel the Box i ljuvliga lokaler med möjlighet till flera aktiviteter och kan varmt rekommendera ett besök oavsett om du bor i stan eller inte.

Quality hotel The Box

Beroende på vilken dag du besöker hotellet är det lika olika priser för att få tillgång till spa-avdelningen. Söndagar till torsdagar är absolut mest prisvärt.

Som hotellgäst kostar då ett besök 95 kronor. Bor du inte på hotellet får du punga ut med 245 kronor vilket också är prisvärt i mitt tycke. Mer information om priser och öppettider hittar du här.


Mer att läsa på Lite mera rosa


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration.
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

3 Comments

 • Marias memoarer
  17 februari, 2020 at 16:48

  Det där såg ju riktigt härligt ut, man behöver verkligen unna sig staycation ibland ?

  Reply
  • corneliatoneri
   19 februari, 2020 at 16:46

   The Box är ett helt ljuvligt hotell. Vi har tagit en egen staycation Andreas och jag också faktiskt. 🙂 Bor man på hotell två gånger i sin egen stad så måste det vara bra 🙂

   Reply
 • […] på Quality hotels som är mina favoriter är Quality Hotel The Box i Linköping och Quality Hotel Winn i […]

  Reply

Leave a Reply