Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken – vi testar Stockholms nya Nordic Choice-hotell

Det verkar gå en trend i att göra om gamla fabriker till hotell. Och vem är jag att klaga. Det gamla ångkraftverket vid Mälaren blev Steam hotel. En tvålfabrik i Nyköping är nu Sunligt hotel. Nääs fabriker gör sig inte ens till och ändrar namnet. Och senast i raden av vad som säkert är fler hittar vi Clarion Collection Hotel Tapetfabriken i Sickla. Vi testade Stockholms senaste Nordic Choice-hotell och blev inte besvikna.

Jag kan inte göra annat än visa upp exakt det som mötte oss när vi klev in genom den inte hotelltypiska entrén på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. Det sägs ju att man aldrig får en andra chans att göra ett första intryck och det behövs inte här. Tapetfabriken får min gunst direkt med sina underbara stora ytor i det som är både reception, lobby och restaurang. Här hänger jag gärna fler gånger.

Deluxe-rum på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Några våningar upp hittar vi vårt rum för natten. Ett Deluxe-rum som enligt hotellets hemsida ska vara 30 kvadrat stora. Rummet har en härlig takhöjd som gör att det känns rymligare än vad jag tror det skulle kännas annars.

I rummet finns förutom den 180 cm breda sängen en liten sittgrupp och kanske världens sötaste lilla skrivbord. Det blev min favorithörna. Extra plus för vattenkokare och kaffe – det ger alltid guldstjärna i min bok.

Ett annat som gav mer än bara en guldstjärna var att det fanns Rituals-produkter. Och inte vilka som helst utan Happy Buddha som faktiskt har utgått ur det ordinarie sortimentet.

Kvällsmat på Tapetfabriken

Något vi verkligen uppskattar på Clarion Collection-hotellen är att det (förutom frukost såklart) ingår både eftermiddagsfika och kvällsmat. Denna gången hann vi inte till fikat men avnjöt en riktigt bra kvällsmat.

Jag ska inte ljuga och säga att alltid varit eld och lågor över all mat som serverats i dessa bufféer runt om i landet på de hotell jag har besökt. Men här var vi båda mycket nöjda.

Omgivningarna runt Sickla

Ett annat stort plus med Clarion Collection Hotel Tapetfabriken är omgivningarna. Hotellet ligger i Sickla som redan nu är charmigt och under en större förändringring. Jag kan bara tänka mig att det kommer att bli riktigt toppen när de är klara.

Precis intill hotellet finns köpcentrum, Urban Deli och Filmstaden.

Och inte bara det, bara ett stenkast bort ligger Hammarby sjöstad med ljuvliga promenadstråk längs vattnet och mysiga som restauranger att avnjuta kvällssolen vid. För den lite mer hurtiga har du precis lika nära om inte närmare till Hammarbybacken.

I Stockholm men ändå utanför stan

Jag återvänder gärna till Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. Med tunnelbanan från stan till Gullmarsplan och sedan några hållplatser med spårvagnen är du strax i Sickla. Jag gillar att kunna vara mitt i smeten i ena sekunden och sedan enkelt komma ut i lugnet nästa.

Skulle du hellre föredra sjövägen går det sommartid även bra att ta båten till Hammarby sjöstad och ta en promenad den sista biten. Bara en sån sak.

Jag tvekar inte att rekommendera Tapetfabriken. Din bokning är bara ett knapptryck bort.

5 Comments

 • Annie - Stora Små Äventyr
  9 augusti, 2021 at 15:43

  Ser supermysigt ut 🙂

  Reply
  • Cornelia
   9 augusti, 2021 at 19:59

   Det var riktigt mysigt, ett hotell jag kommer att välja när jag åker till Stockholm framöver.

   Reply
 • Maria
  27 december, 2021 at 07:43

  Gillar du detta bättre än hotel Frantz? Om du jämför frukostbuffén mellan Frantz, Down town camper och Tapetfabriken, vilken blir DIN vinnare där?

  Reply
  • Cornelia
   10 januari, 2022 at 20:27

   Oj, vilken bra men svår fråga. Hotel Frantz har en helt unik frukost som inte går att jämföra med någon annan. Downtown Camper har mer av allt men är oerhört välsorterad. Jag skulle sätta Frantz på förstaplats, Downtown Camper på andra och Tapetfabriken på tredje. På Tapetfabriken var också eftermiddagsbuffén toppengod.

   Reply
 • […] på Clarion och Clarion Collection hotels som är mina favoriter är Clarion Malmö Live, Clarion Collection Hotel Tapetfabriken i Stockholm och Clarion Collection Hotel Borgen i […]

  Reply

Leave a Reply