Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Fyra bröllop och åtta begravningar

Igår tog vi ett sista farväl av Andreas farfar i vackra Sankt Nicolaikyrkan i Arboga. Farfar Rolf. Jag har bara träffat honom några få gånger under de snart fem åren det varit Andreas och jag. Och av de gångerna mindes Rolf ingenting då han de sista åren blev mer och mer dement. Men det var verkligen en rekorderlig gammal farbror jag träffade de där gångerna. Korrekt och med håret väl kammat ovanför de fundersamma ögonbrynen som studerade mig innan handen sträcktes fram för att hälsa. Precis som han gjorde en halv minut tidigare. Det är aldrig lätt när någon nära lämnar. Men Rolf fick 92 år här på jorden och nu mår han bättre där livet fortsätter.

Sankt Nicolai kyrka i Arboga
Sankt Nicolai kyrka i Arboga

En av mina favoritfilmer brukar passera förbi i mitt medvetande vid dessa tillfällen. Fyra bröllop och en begravning. Och så kom det sig att jag började fundera på min egen statistik. Som lite av en sladdis har jag begravt bland annat både mamma och pappa. Men också sex personer till i det som är min närmaste familj eller vän-skara.

Men hur jag än räknar och räknar får jag inte statistiken över bröllop att se lika bra ut. Den stämmer förvisso överens med filmtiteln jag just nämnde. Fyra alltså. Men i relation till åtta begravningar känns det ganska hopplöst. Fyra bröllop och en begravning ger fyra gånger så många bröllop som begravningar. Det ger trettitvå bröllop i mitt fall. Jag har härmed ett starkt budskap till mina vänner att göra vad de kan för att rätta till dessa siffror. Och det pronto.

Farfar Rolf älskade blommor och färg. Och bakelser. Min svägerska Jessica stod för inköpet av fika efteråt och lyckades kombinera allt han älskade i ett. Själv fångade vi det mest på bild.

Svåger och Svägerska. Johan och Jessica. Herr och fru Dahlin på Tunadal.

I övrigt sänds härliga västmanländska hälsningar från köket hemma hos svåger och svägerska på Tunadal i Arboga. Andreas står vid spisen. Tre fjärdedelar av familjen Dahlin är på träningspass som Jessica leder och själv knappar jag ner dessa orden till dig som vill läsa. Om en stund beger vi oss av på roadtrip mot Närke. Ett landskap jag inte kan så mycket om. Ha en fortsatt fin lördag kära läsare.

Läs också: Om vårt besök på NoraGlass i Nora


Mer att läsa på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply