Meny
Företagande / Personligt / Resor

Är det för tidigt att blicka framåt?

Förra veckan hände det. Akademibokhandeln här i Linköping har en butik man kan gå in igenom från två håll och därmed också ta vägen igenom om man ska gå från mitt jobb till vissa delar av stan. När det börjar bli oktober brukar jag lite oftare ta just den vägen för att se om nästa års kalendrar har kommit in. Och dagen innan min resa till Gent hände det. Jag har därmed numera i min ägo en analog kalender för 2020. Och blicken börjar också riktas över horisonten till nästa år. Är det för tidigt eller är det okej?

Ja det är ju självklart bara jag som bestämmer. Men för mig handlar det om att överleva tror jag. Överleva de kommande månaderna av mörker och slask som snön allt som oftast tenderar att visa sig som på mina breddgrader. Men med en kalender för kommande år finns det hopp om det. Hopp om ett liv på andra sidan.

Summera och se framåt

Men det är inte bara blickarna framåt som triggas av den nya kalendern. Även blickarna bakåt. Summeringarna. Hur blev egentligen 2019? Och inte bara det, året är ju inte slut än. Möjligheten att se 2020 lite mer konkret hjälper mig att ta vara på tiden de resterande månaderna 2019. Summera det som varit. Fokusera på att göra det som återstår fantastiskt och blicka framåt mot nya mål 2020. Det pirrar i mig bara jag skriver meningarna. För lika peppande som det är att se framåt och planera in nya mål lika härligt är det ju att få summera det som varit.

Event och möjligheter för 2020 börjar pocka på uppmärksamheten i mail och flöden. Vad ska jag fokusera på det kommande året? Vilka ska vara mina ledord? Så fantastiskt fint att få börja tänka på dem redan nu. Förbereda och komma in i känslan som ska ge mig ett strålande 2020.

Har du börjat se framåt redan eller sparar du det? Vad triggar dina framtidstankar som den analoga kalendern triggar mina?

Önskar er alla en fantastisk söndag

4 Comments

 • Ann Beutler
  8 oktober, 2019 at 11:25

  Absolut att jag ser fram åt inför 2020. 3 resor är redan inplanerade.. Miami med 10 dagars kryssning i Caribien I april blir det Prag och London. Därutöver är det blankt..men kommer troligen mer.
  Nyss hemkommen fr bli Österrike landar jag i hemmet Som alltid på hösten röjer jag i skåpen. Tillbringar mkt tid med barnbarn och så jobbar lite ibland Ev blir det ngn mer resa i höst…jag vill bara invänta ressuget och inte kasta mig iväg bara för att..

  Reply
  • corneliatoneri
   12 oktober, 2019 at 14:28

   Låter ju ljuvligt. Förstår det där med resesuget. Suget att resa har jag absolut. Jag vet bara inte var och då känner jag samma som du. Vill inte åka bara för att.

   Reply
 • Christine - 29°
  9 oktober, 2019 at 21:15

  Jag har redan börjat blicka framåt, mot solen och nästa resa. Och varje år blir det typ alltid så i oktober. Men jag är å andra sidan ingen vintermänniska alls. 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   12 oktober, 2019 at 14:30

   Håller fullständigt med. Vintern går jag på autopilot bara för att ta mig igenom. Vi har ingen resa bokad just nu men jag har ett önskemål om Asien i början av nästa år. Vi tänkte försöka invänta bra deals. Har du någon resan bokad?

   Reply

Leave a Reply