Meny

Vad har Stockholm, Dubai, Antalya, Helsingfors, Los Angeles, Marseille, Barcelona och snart Paris gemensamt, förutom att jag ganska nyligen varit på alla dessa ställen? Jo muggar med alla dessa namn står på min bokhylla på jobbet. Världens muggar.

Allting började i mars i Dubai när vi gick in på Starbucks för att köpa en islatte innan vi tog en promenad i Marinan. Där på hyllan som så många gånger förr stod muggarna. Men denna gången drogs min blick till färgsättningen på den lokala muggen. Lila, turkost och guld och riktigt snyggt. Och jag kunde inte motstå den. Den fick följa med hem.

En samling världens muggar

Där och då föddes en liten tanke. Förutom ett litet Eiffeltorn (rosa såklart) som hänger på min nyckelknippa så har jag inga minnen från städerna och platserna vi besökt. Jag är inte så mycket för kylskåpsmagneter eller prydnadssaker (om det inte är presenter från barnen). Men kaffe gillar jag och kaffemuggar likaså. Och från och med resan till Dubai har en eller flera muggar följt med hem från varje resa.

IMG_6633
Bild från bokhyllan i början av oktober, sedan dess har fyra ytterligare muggar tillkommit.

Från kryssningen fick jag med mig endast en – från Marseille. I Barcelona skulle jag ha handlat en på hemresan. Men efter att jag blev dålig i Rom så orkade jag inte så jag fuskade och bad Andreas köpa hem en till mig när han var där i september. I Palma fanns bara Spanienmuggar, och det tyckte jag inte ”gilldes” och Starbucks har inte varit välkommen till Italien tidigare. Nu vet jag att det skall vara på G eller ha öppnats ett Starbucks på Termini i Rom, Italiens första faktiskt. Men när vi var där så hade det inte hunnit öppnas.

När det höll på att ta en ände med förskräckelse

Därefter har jag hämtat hem en mugg i Antalya, en i Helsingfors och två i Los Angeles. Där hade de nämligen börjat sälja den nya varianten, Been here. Och dessutom en julversion av den som jag var tvungen att köpa på mig. Nu i helgen fick Stockholmsmuggen följa med hem och det höll på att ta en ände med förskräckelse när man på shoppen i centralen hade inte mindre än tre varianter av muggar. En vanlig av den gamla modellen You are here. En mugg med ”Sweden” på och en julvariant likt den jag köpte i Los Angeles.

Såhär gick dialogen med sambon som var kvar på hemmaplan.

2018-11-28 18.43.41.png

Nästa helg får det rosa Eiffeltornet en kompis när jag tar med mig en mugg från Paris. Sedan får jag vänta till i mars 2019. Då hoppas jag få med mig både Köpenhamn och New York hem.

Har du något du alltid köper med dig hem från städerna du besöker som ett minne?


Läs också mina reseberättelser från platserna där jag köpt muggarna

6 Comments

 • Ann-Louise
  3 december, 2018 at 23:00

  Jag köper också alltid med mig just Starbucks-muggar. 🙂 Tyvärr så har de ju ändrat stil på dem så i princip alla mina muggar är av den äldre modellen och jag hade helst velat ha alla muggar i samma modell. Nu har jag ett 20-tal som är i den äldre stilen och två nya (från USA) som är i den nya stilen som din Dubai-mugg.

  Reply
  • corneliatoneri
   4 december, 2018 at 16:55

   Härligt att jag inte är ensam om min lilla idé. Men vet du vad – nu ändrar de på muggarna igen så i USA finns inte de som ser ut som min Dubai-mugg längre 🙁 Den serien som ser ut som Dubai-muggen heter You are here. Deras nya serie heter Been There och ser helt annorlunda ut. Såhär ser min mugg från Los Angeles ut till exempel: https://starbucks-mugs.com/mug/been-there-los-angeles/

   Reply
 • Ann-Louise
  4 december, 2018 at 21:19

  Men vad synd att de ändrar utseende igen. De som jag har allra flest av är de som kallas för Icon på sidan som du länkade till. Jag kommer fortsätta köpa muggarna ändå men det hade sett bättre ut i mitt köksskåp om alla haft samma stil 🙂 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   5 december, 2018 at 07:52

   Förstår precis. Jag blev grymt besviken när de ändrade när jag precis börjat samla… men man får väl se det som att man varit en del av olika tidsepoker ?

   Reply
 • Ann
  5 juni, 2019 at 07:30

  Haha men muggar är ju jättebra, något man alltid använder 😀

  Reply
  • corneliatoneri
   6 juni, 2019 at 15:06

   Det är just det där med att använda. Jag vågar inte använda dem. Vill ju inte att de ska gå sönder ??

   Reply

Leave a Reply