Meny
Resor / Svenska resmål

Noraglass i Nora – ett smakprov på den dagsfärska glassen

Söderköping har Smultronstället, Linköping har Bosses glassbar, Karlskronas har Glassiären. I Nora har man NoraGlass. Igår tog vi en dagsutflykt från Arboga till Nora i Bergslagen och testade på den för sommaren nästan helt nyöppnade glasskioskens glassmagi. Som den glassälskare jag är gick det ju inte att missa den lilla stadens stolthet.

Jag skulle kunna välja bort annat godis och snacks för resten av livet om jag bara fick äta glass. Det har alltid varit min favorit bland sötsaker. Så när svägerskan nämnde NoraGlass som ett av dragplåstren i Nora var saken biff och färdvägen för dagsutflykten klar.

Noraglass i Nora – dagsfärsk glass sedan 1923

Dagens smak på NoraGlass

NoraGlass visar sig inte vara som alla andra glasställen jag besökt. På skylten utanför den ganska oansenliga kiosken på torget finns inte hundratals smaker att välja på. Det finns tre. Två av dem finns alltid på menyn. Vanilj och hasselnöt. Den tredje varierar från dag till dag. För dagen Mango. Men väggen i den lilla kiosken vittnar om att det finns långt många fler som tillverkas. Men det är andra dagar.

Dagsfärsk glass

För det är det som är NoraGlass specialitet. Dagsfärsk glass. Den glassen du serveras är tillverkad samma dag i glassfabriken bara en liten bit bort. Ibland tillverkas mer glass under dagen när man ser att åtgången är stor. Noraglass är verkligen inte som alla andra på det sättet. Och jag läser lite kort om företagets historia medan jag väntar på min tur.

På NoraGlass sätter man en stolthet i att du bara kan äta din glass på tre ställen i Nora. I den egna glasskiosken i närheten av torget och kyrkan, i Kafé Strandstugan som också drivs av NoraGlass och på kaféet i Göthlinska Trädgården ett stenkast bort.

NoraGlass finns inte paketerad och kan köpas i affären. Den dagsfärska glassen får du söka upp och inhandla på något av ställena ovan.

Dagens smaker i alla glassar

Utöver en vanlig strut eller bägare kan du lyxa till det med någon av de fem specialglassarna och då ingår alltid alla smaker om man inte önskar något annat. Själv valde jag Oreo-våfflan på omslagsbilden till detta inlägg som verkar vara en nyhet för säsongen. Och till den valde jag bort Mango som jag inte riktigt tyckte passade in i min Oreo-dröm.

Hitta hit och dagens smak?

NoraGlass Glasskiosk hittar du på Storgatan 11 i Nora. Och funderar du på vilken som är dagens smak innan du åker dit? Självklart finns det en Facebooksida där du hittar just den informationen.

Är du nyfiken på vem som gjort just dagens glass hittar du fabrikörens namn i rutan på kiosken. Har du vägarna förbi Nora? Då rekommenderar jag varmt ett stopp på NoraGlass.

Och när du ändå är i Nora – passa på att avnjuta glassen med en promenad i de fantastiska miljöerna i den mysiga staden.

Har din stad sitt speciella glasställe? Eller har du din egen favorit. Berätta och ge mig tips på min nästa glassupplevelse.


Missa inte nästa inlägg. Följ mig gärna på Instagram eller på Facebook för fler bilder och tankar. Klicka bara på ikonerna här nedan. Tack för att du läser mina tankar.


Mer att läsa på Lite mera rosa

2 Comments

 • Sanna Rosell
  26 april, 2020 at 20:47

  Trots att jag bor i Örebro, har jag aldrig ätit glass i Nora! Pinsamt, det får det bli ändring på i sommar… 😉

  Reply
  • corneliatoneri
   26 april, 2020 at 21:05

   Ja det får det minsann bli ;-). Den var supergod och så var det ju alldeles fantastiskt fint i Nora!

   Reply

Leave a Reply