Meny
Hotelltips / Resor / Svenska resmål

Clarion Malmö Live – ett hotelltips i Malmö

Jag har faktiskt bara bott på Clarion Malmö Live två gånger. Skulle jag räkna antalet gånger jag befunnit mig i hotellets lokaler blir det betydligt fler. Jag brukar om det nu skulle ha undgått någon nämligen alltid passa på att besöka deras Skybar även om jag inte bor på hotellet.

– Påminn mig om jag någon gång tänker boka ett annat hotell att vi alltid ska bo här.
Det var sambons kommentar efter att vi bodde här i mars 2019. Senast vi bodde där innan det var i juli 2016 och då utsåg han hotellets sängar till de skönaste han någonsin sovit i.

Den första gång jag såg dig…
eller Clarion Malmö Live

Clarion Malmö Live

Första gången jag såg hotellet var i november 2014. Jag kom fram till Malmö en sen kväll inför utbildning. Efter tre år som Malmöbo traskade jag vant ut från centralen och tog siktet på Stortorget. Men när jag tittade höger för att kolla trafiken höll jag på att trilla baklänges. Vad var det där? Vad hade hänt med mitt Malmö? Jag har aldrig sagt att jag är bra på förändringar och nu hade något som helt förändrade Malmö skyline tornat upp sig bredvid centralen och Börshuset. Det var Malmö Live jag såg och sedan dess har vi blivit betydligt bättre vänner än den där kvällen.

Första gången jag besökte hotellet var i juli 2016. Det var första gången jag tog med mig Andreas till staden han trodde att han behövde bära skyddsväst i. Numera är han lika förälskad som jag i Malmö. Vi bodde en natt på ett annat hotell innan vi tog in på huvudhotellet för vistelsen, Malmö Live. Samma dag åkte vi upp i deras Skybar på våning 25 för första gången och jag kan lova er att det på riktigt snurrade och gungade under mina fötter. Att gå nära fönstret kom inte på tanke och det tog ett bra tag innan den värsta yrseln hade lagt sig. Sedan dess har jag åkt betydligt högre upp än så och numera njuter jag i fulla drag av utsikten över Köpenhamn, Kastrup, bron och planen som går in för landning.

Ska du till Malmö och har möjligheten rekommenderar jag dig verkligen att bo på Malmö Live här kommer en liten inblick i en vistelse där.

Rummen

Senast vi bodde på Malmö Live bodde vi i ett hörnrum med nummer 1101. Och det finns liksom ingenting negativt att säga om dessa rummen hur mycket jag än försöker.

Utsikten i dessa hörnrum är fantastiska. Ljusinsläppet självklart likaså. Utöver det är sängarna som ni redan kunnat läsa ljuvliga. Detta rummet var badrum utrustat med badkar och så det viktigaste av allt. Möjlighet att göra kaffe på rummet.

Har du chansen att få ett av hörnrummen, ta den. Oavsett väderstreck så ger det en magisk utsikt över Malmö och Öresund.

Frukosten

Vid vårt första besök på Clarion Malmö Live serverades frukosten på bottenplanet. Vid vårt andra besök i mars 2019 var frukostserveringen en våning upp vid vad som kändes som provisoriska möbler. Det kändes lite som att de hade flyttat ut ett gäng konferensrums-möbler i en öppen yta i hotellet och det var självklart inte lika mysigt som nere i restaurangdelen.

Maten däremot var fortsatt lika toppen. Och möjligheten att få en valfri omelett från menyn är alltid trevlig. Liksom möjligheten att göra egna våfflor. Och att man av en eller annan anledning behöver flytta frukostmatsalen i ett hotell är ju inte hela världen. Betyget klart godkänt ändå.

Malmö Live Skybar

Malmö Live Skybar. Juli 2016 tryckte jag första gången på knappen och åkte 25 våningar upp. Det är ingen överdrift att säga att jag mådde fysiskt dåligt när jag klev ur hissen, svängde vänster och äntrade baren. Det var på riktigt som om det gungade under mina fötter. Men naturligtvis satt allt i mitt huvud och sedan dessa har jag övervunnit höjdrädslan flera gånger om. Nu njuter jag istället av utsikten och passar på att söka upp skybarer var jag än kommer i världen.

Läs mer: Skybarer – mina bästa tips i Sverige och världen

Malmö Live skybar ligger tillsammans med restaurangen Kitchen & Table på våning 25. Med dubbel takhöjd och fönster från golv till tak får man en magisk utsikt nästan 365 grader runt hela Malmö, Öresund och Köpenhamn.

Kitchen & Table har ännu inte fått något besök av oss i Malmö men är det lika bra som på Clarion Arlanda Airport så rekommenderas det. I baren med utsikt åt sydväst har jag dock spenderat några timmar. Med en bubbel eller en rosa drink. När vädret varit disigt och grått och en varm sommardag när man ser planen går in för landning över Kastrup. Missa för guds skull inte deras mandlar. To die for.

Faciliteter och läge

Clarion Malmö Live är inte bara ett hotell utan en stor konferensanläggning i samma byggnad som konserthus. Det är ett kulturkvarter runt hotellet och det rör sig ofta mycket folk både i och runt hotellet.

I hotellets nedervåning ligger också en mexikansk restaurang. Eatery Social Taqueria. Ännu inte testad av oss så jag kan inte ge någon rekommendation. Har du testat får du gärna hojta till vad du tyckte.

Hotellet ligger på krypavstånd från centralen och kommer du med tåg och hoppar av en våning ner under jord ska du passa på att gå mot Anna Lindhs plats för att komma närmast hotellet.

Skulle du missa den uppgången är det ingen nackdel att ta svängen runt Malmös vackra gamla centralsbyggnad som numera är omgjord till en foodcort.

Ja Malmö Live förtjänar verkligen lite extra kärlek – hittills är det utan tvekan favorithotellet i Malmö. Men det finns fler hotell.

Läs också: Fem hotell i Malmö för alla prisklasser och smaker.


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

3 Comments

 • Sophie
  28 februari, 2020 at 22:31

  Eatary Social är lika toppen som resten av hotellet (och Malmö!)

  Reply
  • corneliatoneri
   29 februari, 2020 at 08:38

   Härligt att höra. Då har jag något trevligt att se fram emot. Kommer ner i maj, kanske kan bli ett besök då. 🙂

   Reply
 • […] på Clarion och Clarion Collection hotels som är mina favoriter är Clarion Malmö Live, Clarion Collection Hotel Tapetfabriken i Stockholm och Clarion Collection Hotel Borgen i […]

  Reply

Leave a Reply