Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Clarion Hotell Arlanda Airport – ditt bästa hotellval på Arlanda

Behöver du övernatta på Arlanda? Då finns det på pappret flera hotell att välja mellan. Men ett hotell jag alltid väljer om möjligheten ges. Clarion Hotell Arlanda Airport. Det är inte det billigaste hotellet, speciellt inte veckodagar. Men det är det absolut bästa i mitt tycke.

Har du någon gång taxat ut eller in från Arlanda och sett en svart välvd byggnad bakom terminalerna? Det är Clarion hotell Arlanda airport. I granit och glas är den riktigt snygg för att vara en flygplatsbyggnad.

Clarion Hotell Arlanda

Clarion Hotell Arlanda Airport ligger i Sky City mellan terminal fyra och fem med perfekt läge oavsett vilket flyg du ska med. Eller om du som vi inte ens ska med något plan utan bara väljer att bo där för atmosfären.

Aldrig är världen så nära

Det är något visst med flygplatser. Pulsen. Känslan av att ingenting är omöjligt. Aldrig är världen så nära som på en flygplats. Människoöden och berättelser blandas. Från de som sagt farväl till de som välkomnar det nya. En salig blandning med en sak gemensam. Att vara på väg.

Vi har bott på Clarion Hotell Arlanda Airport när vi skulle resa och när vi bara varit på Arlanda för lite avkoppling och flightspotting och båda är lika härliga.

Hotellet ligger som sagt med direkt access från terminalerna. Mitt i Sky citys hav av glasfönster, precis mitt över tågcentralen svänger man upp och sedan ligger receptionen på höger sida. Bokstavligt talat nästan bara ett stenkast från incheckningsdiskarna.

Rummen

Du kan få rum med utsikt endra mot terminalerna och Arlandas bana nummer ett eller mot flygledartornet och Arlandas bana tre. Oavsett så har du oftast turen att kunna få en skymt av när planen landar eller lyfter och vem säger nej till den utsikten.

Jag har bott i flera olika rum och alla är rymliga och fräscha. Och alla har de små finurliga detaljer.

Clarion Hotel Arlanda Airport
Clarion Hotel Arlanda Airport

Restaurangen – Kitchen & table

Kitchen & Table Arlanda

Skulle du ha oturen att både lyft och landning sker på bana två, den bana som syns minst från rummen så kan du alltid åka upp hotellets våning tolv. Kanske beställer du ett glas bubbel och slår dig ner i Kitchen & Tables bar för att spana på planen. Då har du nämligen direkt utsikt mot gaterna och där planen taxar ut och eventuellt lyfter eller landar på bana ett. Och ett hett tips är att även käka här. Maten är gudomlig och inte ens dyrare än på övriga Arlanda trots en bra mycket högre kvalité.

Härifrån har jag fotograferat de vackraste vyer. Solnedgångar och oväder. Outstanding utsikt.

Clarion Hotel Arlanda Airport
Augusti 2015 – vårt första besök
Clarion Hotel Arlanda Airport
September 2018 – i väntan på Andreas med jordens oväder i antågande.

En anekdot härifrån är att vi en nyårsdag för några år sedan var på plats för en av de där gångerna när vi bara bodde över utan att resa någonstans. När vi satt oss till bords och skulle beställa visar det sig att vår bordsgranne är ingen mindre än Eje Elgh. Känner du till Formel 1 så vet du. Och det gör Andreas. Jag har väl aldrig sett honom så starstrucked. Inte ens när han satt bredvid kungen faktiskt.

Andreas. Och Eje!

Hur som helst. Kitchen & table rekommenderas varmt både för maten och utsikten. Gärna med ett glas bubbel till.

Lobby och barhäng

Clarion Hotell Arlanda airport har en lobby som inbjuder till både barhäng och lobbyjobb. Sommartid har du också möjlighet att sitta utomhus.

Sällan har jag varit så kreativ som i denna lobby. Det är samma sak som flygplatsen i stort. Historierna du kan överhöra här och den uppslupna stämningen är oslagbar. Och snyggare reception får man nog också leta efter.

Clarion Hotel Arlanda Airport
Clarion Hotel Arlanda Airport

Gym och pool

Har du lite tid över finns det både gym och utomhuspool här. Inget jag har nyttjat. Ej heller förevigat med hänsyn till de personer som faktiskt varit på plats när jag varit där. Men poolen kan rekommenderas. Vem vill inte njuta av plan som lyfter från poolenkanten liksom.

Frukost

Jag betygsätter ofta ett hotell utifrån dess frukost och frukosten på Clarion Hotell Arlanda airport får klara 10 av 10 croissanter. Här finns allt. Inget saknas. Alltifrån overnight oats och färsk frukt till pannkakor OCH våfflor till alla sorters ägg och möjlighet till en nybakad omelett. Frukosten avnjuter du sedan i en superstor och härlig matsal som aldrig känns full oavsett hur mycket folk som är där. Åker du tidigt flyg? Inga problem. Frukosten börjar nämligen serveras redan klockan 4:30.

Frukostbuffé

Barnvänligt på Clarion Hotell Arlanda airport

I direkt anslutning till frukostmatsalen finns det lekrum och precis utanför frukosten en gigantisk studsmatta som jag skulle ha svårt att få plats med i min trädgård. Är inte det en barnvänligt så säg.


Kan jag välja så väljer jag Clarion hotel Arlanda airport alla dagar i veckan. Men med det sagt är det ett affärshotell som som sagt på veckodagar kan var i det närmaste oförsvarbart kostsamt och även att jag nu tycker att det är absolut bäst så är det ändå i dyraste laget även för mig. Men ett hett tips är att välja en helg om möjligt. Då är priserna lägre.

Har du besökt Clarion Hotell Arlanda airport? Vad tyckte du? Eller har du en annan favorit? Kommentera gärna.


5 Comments

 • ULF S Ehn
  8 augusti, 2019 at 13:02

  Helt magiskt Hotel. Älskar det och på väg nu före kos i morgon Insta @ulf_,s_ehn

  Reply
  • corneliatoneri
   8 augusti, 2019 at 21:32

   Är definitivt avis på både Clarion och Kos. Ha det så gott.

   Reply
 • […] mer: Clarion Hotel Arlanda Airport – bästa hotellet på Arlanda & Prisvärt hotell på Arlanda – Comfort Hotel Arlanda […]

  Reply
 • […] efter frukosten och jag har varit med om många fantastiska. En av dem är på systerhotellet Clarion Arlanda Airport men nu måste jag säga att Clarion Hotel Post tar platsen på tronen gällande […]

  Reply
 • […] Jag har inte snålat på berömmet när det gäller Clarion-hotellet på Arlanda. Och jag hade svårt att tro att något skulle kunna mäta sig med det. Men öppnas det ett nytt hotell just där då måste man ju prova. Och framför allt ge det en chans. Vi har av naturliga skäl inte satt vår fot på Arlanda sedan i november. Och det var en speciell känsla att se de tomma terminalerna. Men mer om det i ett annat inlägg. För nu är det full fokus på Comfort Hotel Arlanda Airport. […]

  Reply

Leave a Reply