Meny
Reseinspiration / Resor

Tips – SJ Prio förmåner du kanske missat

Sedan gud skapade bonuspoäng har jag haft korten. Eller ja, det kanske inte var gud som skapade dem men det jag vill ha sagt är att jag nästan alltid kan svara ett rungande ja när kassörskan frågar, är du medlem? Apoteket, Clas Ohlson eller Åhléns. Jag är medlem. Och ganska ofta har jag varit medlem sedan det gick att bli det. Så även på Statens Järnvägar. 26 maj 2007 blev jag medlem i SJ Prio men det var först för några dagar sedan som jag upptäckte att det finns fördelar med detta medlemskap jag helt missat tidigare. Och för att inte du ska göra samma sak kommer här inlägget om SJ Prio förmåner du kanske missat.

SJ Prio. SJ:s egen kundklubb eller bonussystem. Kalla det vad du vill egentligen. Det är ett medlemskap som syftar till att du registrerar din resa på ditt medlemskap och erhåller poäng för dem. Medlemskapet är gratis och det finns tre olika medlemsnivåer. Vit, grå och svart. Vit är den lägsta.

Poängen samlar du genom köp av tågresor eller köp i bistron ombord. Poängen kan du sedan också använda till tågresor, uppgraderingar till 1:a klass eller köp ombord i bistron. Det gäller för alla nivåer. Har du grå nivå får du dessutom viss förtur till erbjudanden och kampanjer samt en fri varm dryck i bistron på dina resor. Den svarta nivån ger även tillgång till SJ:s lounger i Stockholm, Göteborg och Malmö samt lite annat smått och gott. Mer om det kan du läsa här.

SJ Prio – Poängen kan bli hotellnätter

Men du kan inte bara nyttja dina poäng till nya resor eller nåt gott i bistron. Reser du mycket, för du behöver resa en del för att komma upp i antalet poängs om krävs, så kan du nyttja poängen till hotellnätter på Scandic eller First hotell. Bland annat. I SJ:s poängshop kan du använda poängen till allt ifrån en dryck på Espresso house till en fri månad på Nextory eller skänka dem till välgörande ändamål.

Och tänk på att dina poäng inte varar för evigt utan går ut med jämna mellanrum. I slutet av 2019 påmindes jag i en story på Instagram av Annika på Resfredag att kolla mina poäng. Och jajamen, jag hade ett gäng som gick ut på nyårsnatten. Det var inte så många att de räckte till några storheter men två kostnadsfria varma drycker på Espresso house blev det och de satt fint innan vi klev på tåget mot Köpenhamn när vi reste till Thailand häromsistens.

Men har du koll på detta?

Men allt det där hade jag egentligen redan koll på. Det jag INTE hade koll på var de erbjudanden och förmåner man har som SJ Prio-medlem. Av en händelse gick jag in på förmånssidan för några dagar sedan och upptäckte en hel liten skatt.

Bland de bättre heter ”Upptäck din stad” och innehåller rabatter och erbjudanden i 19 städer. 18 av dem här i Sverige och så även i Köpenhamn. Och det är inte bara de största storstäderna. Några av de lite mindre svenska pärlorna finns med på listan såsom Eskilstuna, Skövde och Jönköping.

Och du behöver ju faktiskt inte åka någonstans för att nyttja dina förmåner. Passa på att nyttja de som finns i din egen stad om den finns med på listan. Min stad – Linköping – finns med och här får jag till exempel 25 % på mat på en av stadens pubar, Horse & Hound. Rabatt på kryssning på Göta kanal och rabatt på snittblommor hos Stilfloristerna med mera.

Det enda jag saknar är att inte Karlskrona finns med. Vad säger vi om det Annika?

SJ Prio förmåner – missa inte en enda

Är du SJ Prio-medlem. Marsch pannkaka in och kolla så att du inte missar fina förmåner nästa gång. Allt ifrån din egen stad alltså till billigare priser om du ska bo på Scandic eller vill lyssna på ljudbok.

Har du fler tips på förmånsprogram och förmåner vi kanske lätt missar? Hojta till här nedanför så vi blir fler som tar del av dem. Ju fler som tar del av dem desto fler blir troligen förmånerna också tänker jag.


Följ gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

Lite mera att läsa på Lite mera rosa

4 Comments

 • Konny Lindblom
  23 februari, 2020 at 10:17

  Intressant, jag reser mycket med kort men får väldigt få poäng då det inte är SJ som kör dom sträckorna.

  Reply
  • corneliatoneri
   23 februari, 2020 at 10:32

   Hej Konny, nej det är ju trist såklart och det känns som att det är en hel del sträckor där det inte är SJ. Men då finns det alltså andra förmåner man kan ta del av som inte är beroende av att du reser med SJ 🙂 Ha en fortsatt fin dag. //Cornelia

   Reply
 • Emilie - Travels by Knutte
  23 februari, 2020 at 15:31

  Ja visst är det bra?! Jag har SJ prio mastercard med så har kommit upp i svart nivå och samlar ganska mycket poäng. Såå himla nice att kunna sitta i loungen på Stockholm Central och möjligheten att boka om tågbiljetten samma dag. Poängen brukar jag använda till andra tågresor.
  Jag tror jag missar många rabatter för att man inte vet att man har rabatt, finns många ”dolda” rabatter man skulle kunna nyttja. Både kopplat till SJ prio, men säkert andra ställen med…

  Reply
  • corneliatoneri
   23 februari, 2020 at 17:11

   Ja men exakt. Rabatt på Stilfloristerna här i stan till exempel. Det hade jag ingen aning om. Och 25 % på mat på Horse & Hound.
   Annars så är jag ingen storsamlare av poäng på SJ. Har ju mina SAS-knutna kort men för mig är det ju lite samma sak med dem fast på flyget då 😉

   Reply

Leave a Reply