Meny
Asien / Europa / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Skybar – mina bästa tips i Sverige och världen

Kanske är det för att jag tidigare inte vågade som jag nu fascineras något alldeles nästan osunt av olika skybarer, eller takbarer om man föredrar att kalla det det. Eller för den delen även utsiktsplatser högt upp i olika möjliga och omöjliga hus som jag kommer över på våra resor. Så just därför – skybar – mina bästa tips både här i Sverige och i världen.

Visst har jag haft möjligheten att njuta av utsikten i världens nu högsta byggnad, Burj Kahlifa i Dubai men det är inte bara höjden som fascinerar och jag skulle faktiskt inte sätta den upplevelsen högre på listan än exempelvis takbaren på plan 18 på Steam hotell i Västerås eller min absoluta favorit hittills Skybaren på våning 25 i Malmö Live.

Och på tal om att jag tidigare inte vågade eller i alla fall hade väldigt svårt för höga höjder. Första besöket på Malmö Live var i juli 2016. Det var med stor skräck jag ställde mig i hissen och tryckte på 25. När dörrarna öppnades strök jag bokstavligen längs väggarna och vågade knappt titta ut. Och jag minns att jag på fullaste allvar kände att hela golvet gungade och sviktade under mig. Det var naturligtvis säkert bara min hjärna som spelade mig ett spratt men där och då var det på fullaste allvar.

Jag har inte besökt den sista takbaren i mitt liv och min tanke är att detta inlägg ska få leva och uppdateras vartefter jag får möjligheten att uppleva fler. Men fram till dess. Här listar jag takbarer – högt och lågt. Nära och lite längre bort.

The skybar på Mai Khao Lak i Khao Lak

Inte så många våningar upp men med en vidunderlig utsikt. Här var vi på besök i januari 2018 och spenderade 8 dagar på detta TUI-hotell. Den delen där Skybaren är belägen är den delen av hotellet som ligger längst bort från stranden och som också har en åldersgräns. Det är helt enkelt vuxen-delen av hotellet.

I Skybaren kan man både avnjuta middag och dricka och endast något gott att dricka om man så önskar. För de kvällar när åskan gick och det hällregnade fanns det en del inomhus men annars föredrog vi utomhusdelen. Mer om vår vistelse på Mai Kao Lak läser ni här.

The Steam hotell

Skybar The steam hotel

I det gamla ångkraftverket i Västerås ligger The steam hotell och mer om vårt besök där kan du läsa här. En av de delar som fick min mesta kärlek förutom att jag fullkomligt avgudar hela stället, var baren och restaurangen på våning 18. Vi var där mindre än ett dygn och jag hade gärna avnjutit mer av utsikten från översta våningen men nu fick jag både sippa lite bubbel och äta en av de bästa hotellfrukostar jag någonsin ätit just här uppe så jag ska inte klaga. Därmed inte sagt att jag inte kommer tillbaka.

Clarion Malmö Live Skybar

Skybar Malmö Live

Vad finns mer att säga om detta ställe som jag inte redan har sagt? Kanske inte mycket. Inte många fler superlativ går att frambringa men jag tänker att jag samlar dem alla här så slipper du klicka dig vidare till de övriga inlägg jag har ägnat åt detta ställe.

På våning 25 med utsikt över hela Malmö, Öresund och bron men även med en fin vy över Köpenhamn och Kastrup finns Skybaren på Malmö Live. Bar och restaurang ligger i hotellet Clarion Malmö Live och därmed är det Marcus Samuelssons Kitchen & table du hittar i ena delen. I andra delen med direkt utsikt mot sundet och bron finns baren där jag upplevde att golvet gungade under mig den där dagen i juli 2016.

Oavsett om du bor på hotellet eller inte är du välkommen upp. Passa på. Ta ett glas bubbel eller det som passar dig bäst. Missa inte de fantastiska mandlarna på snacksmenyn – Valencia almonds.

Melia Barcelona Sky

Inför vår kryssning med Symphony of the seas laddade vi upp med ett dygn i Barcelona. Andreas som har bott i Barcelona en tid för några år sedan ville vis mig sina gamla kvarter och då passade vi på att besök Melia hotell och deras takbar 24 Cielos Terrace. Och som namnet antyder kunde vi 24 våningar upp njuta av en makalös utsikt över Barcelona.

Vårt besök gick av stapeln i april när man fortfarande kunde anse vädret något ostabilt. Därför var taket fortfarande på. Men för varmare dagar finns möjlighet att öppna upp för solen att skina in på besökarna. Både mat och dryck finns att tillgå här uppe. Vi valde varsitt glas rosé. Sommarens första.

Lounge 24 Tallinn

Det blev en regntung vy vi fick ta del av från Lounge 24 på Radisson Blu Sky hotell i Tallinn. Vi spenderade nyligen ett dygn i den estniska huvudstaden och en av punkterna på min agenda var såklart att besöka en av de skybars staden har att erbjuda. Lotten föll på Lounge 24 som tyvärr var reserverad dagen med mest sol. Men å andra sidan erbjuder ju livet inte alltid solsken och lugnet som infinner sig sådär många våningar upp är till och med större med regnet smattrande på rutan.

Vi avnjöt varsin kopp kaffe och blickade ut över Tallinn, men nästa gång, för en nästa gång blir det, då får vi nog slå till på lite käk också.

Lounge 24 ligger som sagt i hotellet Radisson Blu Sky men du behöver inte vara gäst på hotellet för att besöka skybaren. Ta bara hissen upp till just våning 24 och njut.


Än har jag inte upplevt den sista skybaren och var jag än kommer är målet att uppleva staden några våningar från ovan. Inlägget uppdateras kontinuerligt. Fler besök på skybarer har jag skrivit om här.

Har du tips på en favoritbar jag inte får missa? Kommentera gärna här neranför.

Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

3 Comments

 • Ann Beutler
  4 april, 2019 at 16:09

  Skybar el höga byggnader med vyer är intressant! Om man vågar! Och jag utmanade mig själv för ngr år sedan, bara för att inte missa mycket i lovet…bla detta då. Minnesvärt från mig är utsikten från Sydney tower..en roterande restaurang väldigt högt upp. Det var i början av min modighetskarriär…otäckast där var den extrem trånga hissen..max 3 personer.
  Av dem du listar har jag endast besökt The stream

  Reply
  • corneliatoneri
   14 april, 2019 at 20:32

   Jag hade gärna avstått hissarna. Hissen i Rockefeller center var hemsk. Men jag fick åka specialhiss då jag klev av den vanliga. I Burj Kalifa trängde de inte in lika många. Men visst är det något speciellt att se allt från ovan. Kram kram

   Reply
 • […] få uppleva en sådan utsiktsplats. Istället väljer jag utsikten från en av mina favoriter bland skybarer. Den på Clarion Arlanda Airport. Att därifrån sitta och se planen lyfta och landa är oslagbart […]

  Reply

Leave a Reply