Meny
Personligt / Reseinspiration / Resor

En berättelse om Starbucksmuggarna

Jag skulle vilja prata lite om muggarna. Om hur muggarna kan (nästintill) förstöra en hel resa om de inte finns men också om hur jag nu inte har en aning om hur jag skall förvara dem. Vi pratar om Starbucksmuggarna.

Det började i Dubai

Har ni följt mig ett tag har ni hört talas om muggarna. Starbucksmuggarna. Det enda jag köper med mig hem från mina resor runt om i världen. Alltihop började av en slump i Dubai. Innan dessa hade jag inte gett muggarna någon uppmärksamhet de gånger jag besökt Starbucks. Men muggen som uppenbarade sig i hyllan i Dubai var alldeles för fin för att inte vilja ha och på den vägen är det.

Kanske var det också där i mars 2018 som jag hade börjat inse att jag skulle fortsätta resa med någon typ av regelbundenhet och kanske var det därför det kändes fint att ha med sig ett minne från de platser jag besöker. Men det var också det faktum att just den muggen från Dubai var och är så rasande fin. Fortfarande den finaste av alla muggar jag nu har hunnit samla på mig.

Starbucksmuggarna jag missat

Nästa tanke att dyka upp var såklart tanken på muggarna jag ”missat”. Som Phuket eller möjligen Thailand, Gran Canaria, Paris och New York. De tre senare är muggar jag nu hunnit ”ta igen”. Den senaste i raden ligger i väskan framför mina fötter. Det är den från New York.

Starbucksmuggarna jag inte kan få

Men det finns också muggar jag aldrig kommer att få. Muggen med Göteborg. Döm om min förvåning när jag traskar mot Starbucks i Göteborg för några veckor sedan för att fiska upp en sådan mugg och ser att Starbucks är ersatt av en Life-butik. Antiklimaxen var total.

Muggen med Malmö på om den funnits. Jag har varit på Starbucks i Malmö flera gånger men det var f.m. Alltså före muggarna. Kanske fanns det inte ens en Malmö-mugg. I vissa städer och på vissa platser är det landets namn som står på muggen och inte stadens. Exempelvis i Doha. Där står det Qatar på muggen. Och en sådan har jag i hyllan efter vår mellanlandning där i maj.

För här gäller inte samma regler som exempelvis när man räknar vilka länder man varit i. Jag skulle aldrig sätta upp Qatar på listan över länder jag besökt när jag bara mellanlandat i ett par timmar. Men finns Starbucks och jag har möjlighet att inhandla den. Då är det okej.

Det är däremot inte okej att inhandla en mugg som det står Florida eller Miami på bara för att man är på en båt därifrån. Så var fallet i april 2018 när vi kryssade med Symphony of the seas i Medelhavet. Och på tal om den kryssningen så kan jag där ha upplevt ett av mina större antiklimax gällande muggarna.

Starbucksmuggarna som inte finns

För det finns ju faktiskt länder som inte har Starbucks. Tro det eller ej. Ett av de länderna är Italien (även om jag hört att de nu har öppnat ett Starbucsk-rosteri). Italien som stod för tre av fem stopp på vår resa med Symphony of the seas. La Spezia, Rom och Neapel. Inte en enda mugg. Men inte heller i Palma hittade jag det jag sökte. De Starbucks jag hittade hade bara Spanienmuggar och det var inte good enough for me. Men Marseille kunde man lita på.

Den gamla och nya varianten av muggar och de nyaste

Det finns faktiskt de som samlar på Starbucksmuggarna precis som jag. En av dem är Ann-Louise på Från Stad till Strand. Och när jag lättade mitt mugghjärta i november förra året berättade hon att hon också samlar. Hon har samlat på den äldre varianten men har ett par av de nya och i samband med det kunde jag göra avslöjandet att det hon kallar äldre är nu supergamla och de som hon kallar nya är det gamla och så finns det en ny variant. Hängde du med? Inte. Här kommer en förklaring i bild.

De olika muggarna

Eftersom jag inte själv har några av dessa muggar har jag bett min bloggkollega Ann-Louise om att bidra. Denna varianten är den äldsta jag känner till och finns inte längre att inhandla.

Bild: Ann-Louise på Från stad till strand

Efter det kom You are here-serien och det är denna serien som fanns när jag hittade min första mugg i Dubai. Fortfarande kan jag hitta dessa äldre muggar på några ställen i världen och då hugger jag dem såklart. Får jag välja tycker jag också att detta är den finaste av de tre olika varianterna.

You Are Here-serien

Den nyaste serien som nu är den som finns på de flesta ställen är Been there-serien. Inte lika fin om du frågar mig. Den finaste av de nya muggarna är nog Los Angeles holiday-version som jag köpte i november förra året. Och det är muggarna som också inleder hela detta inlägget.

Årets mugginköp

Årets mugginköp då? Ja det har blivet ett par även om det dröjde ända till i maj innan det dök in en ny till samlingen. För inte heller Tallinn som vi besökte i mars/april har Starbucks. Faktum är att när jag googlade Starbucks Tallinn hittade jag en lista på alla de länder som INTE har Starbucks. Det är även listan på länder jag inte besöker i första hand. (Ett skämt om det inte var tydligt).

I maj inhandlade jag inte mindre än tre muggar. San Francisco, Singapore och Doha. Besvikelsen var stor när jag insåg att Starbucks inte fanns i den terminal vi landade på vid Heathrow i London.

I juni fick jag med mig Copenhagen och Denmark från vår trip till Aarhus. För i och med den nya serien finns inte längre Aarhus-muggen tyvärr.

I augusti följde en Gran Canaria-mugg med mig hem och i september välkomnade jag Belgium i familjen. Och så nu för ett par veckor fick jag komplettera samlingen med en New York-mugg. Det fanns både New York och New York City och eftersom jag tyckte den senare var finast så fick den följa med hem.

I samlingen totalt

I samlingen finns nu totalt 18 muggar. Några av dem står på jobbet då det var där jag placerade dem först. Övriga står i sina lådor hemma i hyllan och jag har ingen aning om hur jag skall förvara dem. Tips mottages tacksam. Och skulle nu någon vara lika nördig som jag så kommer här dessutom en uppradning av de muggar som hittills finns i min samling.

Dubai, Marseille, Barcelona, Stockholm, Sweden, Helsinki, Copenhagen, Denmark, Los Angeles, Californien (holiday version), San Francisco, Paris, Singapore, Canary Islands, Qatar, Antalya, Belgium & New York City.

Samlar du på något från dina resor? Eller samlar du också på Starbucksmuggarna och har några att göra mig avundsjuk på? Berätta gärna.


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

9 Comments

 • Ann-Louise Paulsson
  11 december, 2019 at 18:14

  Tack för länk! 🙂 Alltså antiklimaxet i Göteborg…. det var jag också med om nu i höstas. Sån stor besvikelse. Har varit där och fikat flera gånger tidigare men det var också innan jag började samla. För att inte tala om när jag åkte ända till Bratislava för att köpa en mugg och de var slut och allt jag fick med mig hem var en pyttepytteliten ornament mug. Har faktiskt funderat på att köpa de muggar jag har missat på ebay eller liknande men det blir ju lätt ganska så dyrt.
  Det här med förvaring är inte lätt, min sambo gnäller varje gång det är hans tur att plocka in disken för han vet aldrig var han ska göra av mina Starbucks-muggar. Jag har alla av den äldsta varianten i ett köksskåp, och de nyare ligger kvar i sina kartonger lite här och var i lägenheten. Drömmen vore att ha ett vitrinskåp där man kunde visa upp dem.

  Reply
  • corneliatoneri
   15 december, 2019 at 18:06

   Ja Göteborgs-traumat glömmer jag inte i första taget. Så surt!!!
   Peppar peppar ta i trä men jag har aldrig råkat ut för att muggarna är slut. Må det aldrig hända.
   Använder du dina muggar? Det vågar inte jag göra. Jag är för rädd att de ska gå sönder 🙂

   Reply
   • Ann-Louise Paulsson
    16 december, 2019 at 22:22

    Ja, jag använder dom faktiskt. Lite motvilligt för jag är också så rädd att de ska gå sönder. Men jag dricker mitt morgonkaffe i dem varje dag och brukar variera så att jag tar lite olika städer/länder beroende på humör. Är det riktigt kallt och ruggigt blir det till exempel muggen från Bahamas som är en stor favorit. 🙂

 • Evy Knoph
  11 december, 2019 at 23:11

  Men haha, har aldrig tänkt på att de har såna muggar…ska kanske spana in hur de ser ut vid Shibuya crossing i Tokyo, såhär sista dagen där. Får iallafall bli en sista mumsig choklad-scones….men om ni frågar mig så gillar jag Espressohouse bättre hemma, godaste espresso, o godaste chokladbiten till :-).

  Reply
  • corneliatoneri
   15 december, 2019 at 18:03

   Åh – en Tokyo-mugg. Vilken dröm. De är nog mycket snygga!
   Men jag håller med dig när det gäller kaffet. Starbucks väljer jag inte för kaffet. Men nu är jag ju så illa tvungen att leta upp det för muggen var jag än är 🙂

   Reply
 • Helena - Oh darling, let's be adventurers
  13 december, 2019 at 14:30

  Så kul med att samla på Starbucks-muggar. Jag har sett de på många platser, men aldrig köpt en. Har dock köpt massor av andra muggar – med snyggare motiv än Starbucksmuggarna. För ska jag vara ärlig så har jag aldrig riktigt gillat motiven, hehe. Är osäker på om jag sett de äldsta muggarna däremot, för de var ganska fina faktiskt. Min egna muggsamling är inte alls stor, utan jag är ganska kräsen med motiven 🙂 Vilket kanske också är bra för vill inte samla på mig alltför många.

  Reply
  • corneliatoneri
   15 december, 2019 at 18:02

   Nej jag tycker ju verkligen inte heller att de är så snygga. Med några undantag. Som Dubai då till exempel. Men nu kan jag liksom inte sluta….
   Jag gillar ju att ha ett minne från platser jag besöker och har inte hittat något bättre. Och nu ska det nog mycket till att jag slutar. Då ska Starbucks sluta tillverka dem 🙂

   Reply
 • Ann
  15 december, 2019 at 10:10

  Åh men du måste ju visa en bild på din samling 😀

  Det jag samlar på är mindre ömtåligt, men ack så svårt att få tag på. Gummiankor 😀 Det är långt ifrån alla länder jag varit i som jag har fått med mig en anka hem, så jag samlar på klistermärken också, som jag fäster på min resväska 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   15 december, 2019 at 18:01

   Men gud va roligt med gummiankor, jag blir lite sugen på att se en bild på dem faktiskt 🙂 Bilden på min samling får nog vänta tills jag har kommit på var jag ska ha alla. För nu är de liksom spridda lite över allt. Men det kommer. Det klart jag måste visa upp min stolthet 🙂 Det är lite kul att ha lite samlat från sina resor.

   Reply

Leave a Reply