Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Veckans Lite mera rosa – om ljusen i decembermörkret

Efter ett par veckors uppehåll är veckans lite mera rosa tillbaka. De där höjdpunkterna från veckan som gått som inte får ett eget inlägg men som är värda att nämna. Och nu är det dags att summera den andra veckan i december med ljusen i decembermörkret.

Vi går in i vecka 50 och plötsligt blir det så tydligt att året snart är slut. Det har varit några tunga veckor sett ur ett inspirationsperspektiv. Lusten att skriva har inte funnits och jag har inte kunnat tvinga fram det. Men förra helgen hittade jag tillbaka och det i sig är ju faktiskt ganska mycket lite mera rosa.

Inspirationen är tillbaka

För det har varit några tunga veckor ända sedan november. Jag trodde nog att överraskningsresan skulle hjälpa till att hitta tillbaka till inspirationen men icke. Jag har fått tvinga mig att sätta mig framför datorn och skriva. Och det är inte så jag vill ha det. Än så länge skall detta vara en blogg driven av skrivlust snarare än ett tvång på att producera. Så jag släppte det. Släppte stressen. Och nu har jag hittat tillbaka.

Lucia i Linköpings domkyrka

Ett lite mer konkret ljus sprider Lucia varje år i mitten av december och för andra året i rad inledde jag och min vän Johanna dagen i Linköpings domkyrka kl 07:00.

Jag skrev i somras om mitt besök i vår vackra kyrka och dess historia. Och jag kände historiens vingslag när jag betraktade den ensamma lucian i väntan på sina tärnor och stjärngossar.

Detta är en tradition vi inte kommer släppa. Eller som Johanna uttryckte det när vi traskade för att hämta upp en finkaffe innan jobbet. Det var som att vara på ett själsligt spa.

Italien i Linköping

Ett ställe som är värt och vad det lider ska få ett helt eget inlägg är Le Borgate i Linköping. Där hade vi bokat bord på lördagskvällen. Det var två år sen vi var där sist men det får inte gå två år till innan vi återkommer.

Med tanke på att den enda bilden på maten är den ovan ser jag det som ett tecken att jag måste komma tillbaka och ta en ny bild snart men även på att maten var så god att jag inte hade tid att kolla hur bilden blev. Min telefon börjar verkligen tacka för sig.

Så mycket Italien det kan bli på Östgötaslätten.

Full fart mot sista veckan före jul. Jag har börjat fundera på summeringen. Summeringen av året som gått och summeringen av decenniet som gått. Det är något visst med att få knyta ihop säcken.


Fler veckospaningar kan du läsa om du klickar dig vidare hit.

No Comments

    Leave a Reply