Meny
Hotelltips / Nordamerika / Resor

Prisvärt hotelltips i New York – Hilton Garden Inn

Mitt i smeten, granne med Empire State Building och världens största Macy´s. Ett stenkast från både 5th Avenue, Central Park och Times Square. Där ligger det. Ett prisvärt hotelltips i New York. Hilton Garden Inn.

Allt var bokat och klart när jag fick boardingkort och pass på Arlanda och jag skulle bege mig iväg på min överraskningsresa. Och när han nu skickade iväg mig till andra sidan jorden (eller i alla fall nästan) så hade han sett till att boka ett riktigt bra hotell min kära sambo.

Hilton Garden Inn

Att hitta hotell i New York är som en djungel och han berättade att han in i det sista letat prisvärda centrala hotell och bokat om flera gånger. Till slut föll valet på Hilton Garden Inn på West 35th street. Det är ingen överdrift att hotellet verkligen har nära till allt.

Mitt i smeten

Beroende på var ditt rum ligger har du utsikt mot antingen Empire State building som ligger en gata bort alternativt världens största Macy´s som du bor granne med. Några gator norr ut hittar du Times Square och några gator ytterligare norr ut kan du påbörja din morgonpromenad i Central Park.

Hilton Garden Inn ligger precis bredvid Broadway och 6th avenue vilket innebär att du på andra sidan har 5th Avenue. Några gator ner för Broadway hittar du Flatiron Building. Och vill du vidga dina vyer ytterligare vilket du troligen vill ligger hotellet precis bredvid Metron för möjligheten att upptäcka resten av staden som aldrig sover om du inte vill promenera vidare.

Rummet på våning 29

Solnedgången över Manhattan upplevde jag i en taxi på väg från Newark och när jag kom upp till rummet på våning 29 hade mörkret hunnit falla över staden och neonljusen hunnit tändas. Jag fick ett hörnrum med utsikt norrut mot Times Square och västerut mot just Broadway och Macy´s.

En av anledningarna till hotellvalet var att det fanns skrivbord med riktigt kontorsstol så att jag skulle kunna sitta och skriva på ett vettigt sätt. Han hade tänkt på allt min kära sambo.

Utöver kontorsstolen var min favoritdetalj på rummet kaffemaskinen. Ett hotellrum med kaffemaskin ligger på plus direkt och framför allt när man korsat Atlanten och gärna vaknar ganska tidigt.

Hilton Garden Inn

Förutom en liten pratstund med receptionisten vid ankomst och några ord ytterligare när jag checkade ut tog jag inte del av hotellets serviceutbud.

Bredvid receptionen fanns en mindre liten butik med möjlighet att köpa sig det där mest viktiga. Något litet att äta eller dricka eller tandkräm om du skulle glömt den hemma. Innanför entrén fanns också en liten bar där det framåt kvällen hängde lite gäster, dock inte jag. I vanliga fall stannar jag gärna på hotellet men är man i New York så är man.

Hur viktigt är hotellet i New York?

För det är ju just det. Hur viktigt är det egentligen med hotellet när du åker till staden som aldrig sover?

För mig är det viktiga att känna mig trygg och framför allt eftersom jag nu dessutom reste på egen hand. Att känna mig trygg på hotellet. Att det är rent och fräscht. Och att det ligger i ett område där jag känner mig trygg att röra mig. Att Hilton Garden Inn ligger med närheten till så mycket är definitivt ett plus.

Hilton Garden Inn är ett prisvärt hotelltips i New York och rekommenderas varmt för ett besök på Manhattan.

Läs också: När jag fick en överraskningsresa till New York på egen hand


Fakta Hilton Garden Inn

 • Hilton Garden Inn ligger på 63 West 35th Street
 • WiFi ingår och funkade alldeles utmärkt
 • Frukost ingår inte men kan köpas till.
 • Incheckning 15:00 och utcheckning 12:00

Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

5 Comments

 • Anna, New York - My Bite of the Big Apple
  11 december, 2019 at 10:16

  Vilken omtänksam och generös sambo du har! Det såg verkligen bra och prisvärt ut. Läcker utsikt från ditt rum!

  Har sett att detta ligger i ungefär samma prisklass som Fairfield Inn by Marriot som jag och maken bott på tidigare. Vi har bokat det hotellet igen till vår nästa resa. Annars är min största favorit hittills The Leo House i Chelsea (som jag bloggade om nyligen).

  Reply
  • corneliatoneri
   15 december, 2019 at 18:04

   Ja den resan alltså. Vilken gåva. Jag förstår fortfarande inte att det var på riktigt.
   Nu måste jag titta in och kolla din recension och skriva upp namnen till nästa resa när jag tänker ta med mig sambon 🙂

   Reply
   • Evy Knoph
    25 december, 2019 at 13:30

    Ja, det hotellet gar man gått förbi/sett många gånger. Det ligger inom ”min lilla fyrkant” typ 6-7 ave (ok en bit in mot 5e går oxå) o 32-35 str, bor ingen annanstans på mina 2-3 resor/år.. men jag har 2 favoriter (reser ensam ofta), Pennsylvania vid 7 ave/32-33 str o Stanford 32 str/Broadway/6 ave.. bäst pris o superbt läge, alla bussar o tbanor alldeles utanför, max 1 gata bort.. har aldrig bott på Hilton Garden inn, däremot Marriott, Gregory o Metro på samma gata, Marriott Herald square bäst av dem..men oftast dyrt.. har för aprilresan bokat renoverat rum på Pennsylvania igen :-). Inga mörka bakgator här inte.. för mig är det viktigt att kunna ta mug tillbaks till hotellet o vila knäna hyfsat enkelt, så man orkar 2 skift/dag :-).

   • corneliatoneri
    28 december, 2019 at 10:36

    Håller helt med dig. Det känns bra att ha ett tryggt ställe som sin bas. Och två skift om dagen med en liten tantvil emellan är min melodi också 🙂

 • Jordenruntpodden - en resepodd
  24 oktober, 2022 at 18:27

  […] Hotel Garden Inn – hotellet Cornelia bodde på i november 2019 […]

  Reply

Leave a Reply