Meny
Europa / Grekland / Resor

Tre nya restaurangtips på Skiathos

Detta är inte bloggen där du hittar de flesta restaurangtipsen eller överdådiga och utförliga utlägg om utbudet på krogarna med stjärnor eller utnämnande i White Guide. Vi är helt enkelt inte de finsmakarna. Men när vi 2017 för första gången var på Skiathos resulterade det i ett inlägg om restauranger. Bloggens hittills enda. Nu har vi varit tillbaka på vår favorit-ö och faktum är att det nu kommer ett till. Det måste vara ett tecken. Det finns en hel del restaurangtips på Skiathos. Detta är mina nya favoriter från 2021.

Jag ska inte sticka under stol med att vi de allra flesta dagarna under denna resa åt på gamla favoriter. De jag skrev om i mitt förra inlägg som jag länkar till här ovan. Vi hade verkligen längtat efter rätterna på Bourtzi, Exantas och Ergon. Men efter att ha fått dem till livs kände vi oss redo att testa i alla fall några nya. Det blev totalt tre varav två rekommenderas varmt och en med några förbehåll.

Basilikos

Här har vi en restaurang med toppbetyg på TripAdvisor. Och visst var det lite det som gjorde att vi gärna ville testa. Det ryktades också om svårt att få bord men vi var spontana och testade och det lyckades.

Det jag tänker på när jag tänker tillbaka på Basiliko är framför allt servicen. Det var en fröjd att se teamet av servitörer arbeta här. Det kan vara en gammal arbetsskada och något som man inte lägger märke till om man inte själv jobbat i branschen. Då märker man det nog snarast av att man aldrig behöver be om något. I samma stund som du kläcker en tanke är servitören på plats med just det du tänkte på. Steget före hela tiden.

Vi satsade på Moussaka som jag vid mitt senaste besök på ön åt på Exantas och var mycket nöjd med. Den var toppengod även här. Inget wow! Här saknade jag nog något grönt till och det visade sig att rätten var så stor att vi lätt hade kunnat dela på den och bli mätta båda två.

Basilikos rekommenderas varmt inte minst för att avnjuta service i världsklass.

Basilikos ligger mitt i Skiathos stad i en av de mysiga gränderna. Kartan öppnas i googlemaps

Il Migliore

Il Migliore är en restaurang som är ny för säsongen och ska inte blandas ihop med namnen på Mallorca med en svenskkoppling i form av en viss herr & fru Ingrosso.

Restaurang Il Migliore här på Skiathos ligger längst bort i den gamla hamnen och det är så vi hittar den. Vi ska ta trapporna upp för att ta oss ut på den lilla halvön där du får de mest magiska bilder över Bourtzi och staden. Och där, halvvägs upp för trapporna när du har andan i halsen ligger den. Med bästa utsikten över havet och hamnen men lite i skymundan och troligen ganska lätt att missa.

Jag beställer in Tryffelpizza och är i himmelriket.

Il Migliore ligger i Skiathos hamn. Såhär hittar du hit.

Nami Street Food Cuisine

Nami har samma ägare som Borurtzi och vi passerar det en dag när vi är ute på promenad. Det ligger mysigt i en gränd vid ett litet torg. Och självklart måste vi gå hit och testa. Så det gör vi. Jag tar en grekisk sallad och det är gott. Men verkligen inte mycket mat. Äter du på Nami ska du inte vara hungrig. Du ska nog snarast se det som en aptitretare. Men som sagt, är du inte stor i maten är det ett bra alternativ.

Skiathos gjorde oss inte besvikna denna gången heller och jag gissar att jag kommer att få bjuda på fler tips när vi kommer tillbaka.

Såhär hittar du till Nami.

Tre nya restaurangtips på Skiathos kräver tre gamla restaurangtips på Skiathos

Och visst finns de. Har du inte redan hittat dit så kan du läsa mer om både dom, flightspotting och Mamma Mia i alla inlägg om Skiathos som finns samlade här.

2 Comments

Leave a Reply