Meny
Europa / Grekland / Hotelltips / Resor

Megali Ammos House – ett hotelltips på Skiathos

Planerar du en resa till Skiathos? Då ska jag tipsa dig om mitt favorithotell. Planerar du inte en resa till Skiathos? Gör det! Bästa ön. Megali Ammos house är mitt hotelltips på Skiathos. Mysigt, toppenläge och med en riktigt bra restaurang.

Nåväl. Vi gillar att bo nära Skiathos stad när vi är på Skiathos. De lite större resorten ligger främst på västra sidan av ön och några strax öster om flygplatsen. Men vi gör oss inte besvär där utan letar upp ett av de mindre hotellen strax väster om stan vid Megali Ammos beach. Och närmare bestämt Megali Ammos house.

Ingång till restaurang Exantas och tillika hotellet Megali Ammos house

Här ligger också en av Skiathos absolut bästa restauranger, Exantas som vi besökte redan första gången vi var på Skiathos och som jag har tipsat om här. Och i samma hus hittar vi hotellet.

Megali Ammos house – vilken del av hotellet ska jag välja?

Hotellet är uppdelat i två hus med en liten väg emellan. Mestadels gångväg men även några få bilar tittar fram. Bara en liten bit upp i backen börjar trapporna upp till stan.

Detta lilla gemytliga hotell ligger lagom långt från stan för att få lugnet. Men så nära att du lätt springer ner.

Väljer du en av lägenheterna i huset närmast havet eller några av de högre upp i huset på andra sidan vägen har du begränsad havsutsikt. Havsutsikt skulle jag säga. Eller vad tycker du?

Läs mer: Skiathos – en resa till Mamma Mia-land

Ett enda litet höjt varningsfinger ger jag. Och det är att lägenheterna i huset närmast vattnet på de nedre våningarna ligger väldigt nära restaurangen och det blir ingen direkt avkoppling att sitta på terasserna där. Jag hade valt ett annat rum. Däremot hade jag valt att äta på Exantas. För det är toppen.

Vi bodde i en etagelägenhet med helt okej utrustat kök. Det funkar fint att tillaga lättare lunch och frukost men jag kanske inte hade valt att göra en stor middag här. Lägenheterna är renoverade de senaste åren. Och det ger en skön känsla att ha sovdelen på en annan våning. Sofforna på våning ett görs om till sängar om man är fler än två som bor i rummet.

Så – du behöver inte vänta. Boka på. Du kommer inte bli besviken. Det lilla hotellet med det stora hjärtat. 

När vi bodde här åkte vi charter med Ving. Spana in möjliga resor hit med Ving via denna länk.

3 Comments

Leave a Reply