Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Downtown Camper by Scandic – på staycation där du inte behöver röra dig från hotellet. Om du inte absolut vill.

Ge mig en fönstersmatt stor nog att sitta i. Stor nog att duka upp bubblet i. Ge mig utsikten över Brunkebergs torg och en fin vän på andra sidan snacksen att prata bort tid och rum med. Det är receptet på en riktigt härlig vänhelg. En sådan jag och min vän Fia fick på Downtown Camper i Stockholm för ett tag sedan.

Staycation på Downtown Camper

Vi brukar boka varannan gång Fia och jag och utöver månaderna som har gått sedan pandemin startat har vi varit duktiga på att ses på allt ifrån The Winery hotel till Story hotel på Riddargatan.

Denna gången var det min tur att boka och ända sedan vår weekend i Stockholm i augusti när vi helt spontant tittade in på Downtown Camper och blev så trevligt bemötta trots att vi inte var boende gäster så har jag velat testa hotellet som hajpats upp ganska ordentligt, i alla fall i resebloggarsammanhang.

Vårt spontanbesök i augusti

Downtown Camper reception

Vid vårt spontanbesök i augusti gick vi helt enkelt förbi utanför och bestämde oss för att titta in och se om vi kunde förstå det som alla andra pratade om. När vi passerade receptionsdisken hälsade receptionisten och frågade om hon kunde hjälpa till.

Min första tanke var att det kanske inte, framför allt inte i tiderna vi lever i nu, passade sig för ett oanmält besök. Så när jag förklarade att vi var på besök och inte bodde på hotellet var jag ganska förberedd på att bli ombedd att gå eller i alla fall inte speciellt trevligt bemött.

Istället skedde det motsatta. Receptionisten guidade oss att titta in i aktivitetsutrymmena som egentligen bara är till för hotellgäster och uppmanade oss att åka upp till baren och spana in deras spa. Sagt och gjort. Vi spanade in och gillade det vi såg.

Bokat och klart

Därmed blev det en natt här som bokades när det en månad senare var dags för vänhelg med Fia. Det tenderar dock att inte bli något överflöd av aktiviteter på agendan när vi ses. Lite bubbel och snacks. Sedan stannar vi på rummet till det är dags för middag. Ungefär så. Och är det en sådan helg man är ute efter passar rummen på Downtown Camper alldeles utmärkt.

En fönstersmatt to die for

För kan man annat än älska dessa fönstersmattar stora nog att hoppa upp i båda två och med gott om plats för att duka upp snacks och bubbel. Här satt vi tills magen började kurra.

Och förutom prat i kvadrat roade vi oss med att spana in aktiviteten på balkongerna på andra sidan torget. De tillhör At Six och Hobo. Och utsikten från just de balkongerna må vara vacker med Stadshuset och Riddarfjärden. Men utsikten vi hade mot dessa balkonger var stundtals ganska underhållande. Lite som scenen från Sällskapsresan ni vet. Här såg vi allt ifrån kompisgäng till influencerfotografering och tja – de som efter en stund hade den goda smaken att dra för gardinerna, så att säga.

Sergel Plaza i ny kostym

Det är gamla Sergel Plaza som sedan 2017 är renoverat och bytt namn till Downtown Camper. Rummen är modernt och avskalat inredda med snygga och smarta detaljer på temat natur och friluftsliv. Vårt rum hade dessutom en gigantisk säng, två meter bred, som jag hade kunnat tänka mig att ta med hem.

Spa, lobbyjobb och restaurang

Inom hotellet finns också stora ytor för rekreation. Både rum och ytor avsedda för gäster där man kan slå sig ner för lite arbete eller konferens, men också plats för lobbyjobbande resebloggare som jag.

Högst upp hittar du spa och bar. Och här har du pool med utsikt må jag säga. En vacker dag är det jag som sjunker ner där och blickar ut över Stockholm.

Trots ovanstående bekännelse att vi sällan tar oss utanför hotellets fyra väggar när vi ses så gjorde vi ett tappert försök denna gången. När mörkret lagt sig spatserade vi ut och tog sikte på Gamla Stan för en bit mat. Det slutade med en kaffedrink på ett mysigt ställe och därefter en promenad tillbaka till hotellets restaurang där vi intog kvällens käk.

Langos med löjrom och ett rasande gott glas vitt fick bli pricken över i:et denna dag.

Med en frukost i toppklass

Inte så många timmar senare var vi (nästan) först på plats vid frukosten. Och vilken frukost sen. För ett år sedan utnämnde jag Clarion Post till Sveriges bästa hotellfrukost. Men jag undrar om inte Downtown Camper är uppe och nosar på en delad förstaplats. Hade mina barn fått bestämma hade detta bordet fått avgöra. Det är en sak som är säker.

Downtown Camper – ett staycationtips

  • Downtown Camper är ett av Scandics signaturhotell och bokas via Scandics hemsida här
  • Hotellet ligger centralt vid Brunkebergs torg, granne med Sergels torg.

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply