Meny
Reseberättelser / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Höstweekend – hit åker du för en härlig helg

Så snart augusti månads andra halva blir ett faktum i kalendern börjar känslan smyga sig på. Är det inte dags att börja blicka framåt inför hösten och en härlig höstweekend? Mitt självklara svar är ja! För det enda som är härligare än att planera en höstweekend är ju faktiskt att resa iväg på den. Hit åker du för en härlig helg om jag får bestämma.

Vildmarkshotellet i Kolmården

Nu har jag förvisso besökt Vildmarkshotellet på vår och sommar men jag skulle gärna åka tillbaka. Och det besöket får gärna vara en härlig höstweekend. Det känns på något sätt som att Vildmarkshotellets rustika inredning och känsla skulle passa väldigt bra med naturen i höstskrud.

Vildmarkshotellet i Kolmården

Vildmarkshotellet ligger vägg i vägg med Kolmårdens djurpark med magiskt vackra vandringsstråk som börjar precis utanför dörren. Här kan du läsa mer om vår vandring på Marmorbruksleden som vi gick i somras. Den leden går precis förbi Vildmarkshotellet och vi valde att stanna till för lunch på hotellet.

Här kan du läsa mer:: Marmorbruksleden – vandring med det lilla extra.

Vildmarkshotellet har även en härlig spaavdelning i två våningar med en lugnare del med bubbelpooler och en lite mer barnvänlig del som inbjuder till lite mer aktivitet. Här hittar du också utomhuspoolen. Barn är välkomna i spaet dagtid. Kvällspasset är reserverat för de vuxna.

Åker du till Vildmarkshotellet med barn finns det också mängder med familjeaktiviteter. Allt ifrån Bamseteater till minidisco och aktivitetsrum. Vildmarkshotellet passar lika bra för vuxna som för barn.

Här kan du läsa mer:: Vildmarkshotellet – ett hotell för hela familjen

Slottsweekend på Husby säteri

Husby säteri

Jag kan inte nog understryka hur magiskt det är på Husby säteri. En mil söder om Söderköping vid St Annas skärgård ligger det lilla slottet från 1795. Här väljer du om du vill bo i en av slottets fem sviter eller i de nybyggda hotellrummen i annexen. Men oavsett kan du alltid starta din vistelse i relaxavdelningen.

Till kvällen njuter du sedan av en makalös slottsmiddag i de vackra salarna. Allt medan mörkret lägger sig över ägorna. Titta noga. Kanske ser du någon av de där lamporna som sägs vara tända i allén ner emot Carl Filip von Schwerins grav? von Schwerin var slottsherre på 1700-talet och älskade sitt Husby. Och det sägs att det är han som går igen på ägorna när det händer märkliga saker.

Och ser du lamporna ska du veta att det nog är den gamle slottsherren som är i farten. Några lampor finns det nämligen inte i allén.

Här kan du läsa mer:: En natt helt ensamma på Husby säteri

Höstweekend på Stallmästaregården

Stallmästaregården

En plats jag faktiskt besökt i den vackraste höstskrud är Stallmästaregården i Stockholm. Hotellet är beläget precis intill Hagaparken, centralt men ändå som i en egen oas. Här unnade jag och min vän Fia oss en staycation i oktober 2019. Och vi kan ha prickat in höstens vackraste dag.

Stallmästaregårdens omgivningar inbjuder till höstmys. Här äter du middag med utsikt över Brunnsviken eller slår dig ner med valfri inomhusaktivitet i någon av alla myshörnor på hotellet.

Och även om det är svårt att slita sig från hotellet kan jag varmt rekommendera en promenad i Hagaparken. Hoppas att du har lika enastående tur med vädret som vi hade denna kalla och krispiga höstmorgon.

Här kan du läsa mer: Staycation på Stallmästaregården

Grand hotell Saltsjöbaden

Grand hotell Saltsjöbaden

Grand hotell Saltsjöbaden har sin historia. Redan 1892 börjar huset byggas och året efter är det dags för invigning. Ingen mindre än dåvarande kungen Oscar II lade första stenen vid bygget. Och nu kan du få äran att njuta av en härlig middag eller en avkopplande stund i spaet i dessa vackra och anrika lokaler.

Omgivningarna runt Saltsjöbaden precis vid havet stavas lugn och harmoni. Det ligger ett stenkast från Stockholm men så långt ifrån stressen du kan komma.

Och även om det kan vara svårt tycker jag att du ska slita dig ifrån hotellet och ta en tur ner till vattnet och Holmen kök & bar för att avnjuta något gott att äta eller dricka. Bokstavligt talat på vattnet.

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply