Meny
Resor

Hela världen i mitt vardagsrum

Välkommen hem till oss. Vi bor i ett radhus med två våningar och totalt 99 kvadrat. Fyra rum och kök. I huset hittar du på väggarna tre, exakt tre, tavlor uppsatta på väggen. Om man bortser från barnens rum, där finns den hel del av varierande sort. Men i övriga huset finns det tre tavlor. I hallen två med som jag ser det nu ganska trista citat. Och så i vardagsrummet en stor tavla vi inhandlade tidigt i vårt förhållande. Innan vi ens visste vad framtiden hade att utvisa. En världskarta i gammal stil men med dagens uppsättning av länder och namn på dessa. Det är på sätt och vis passande att det var just en världskarta med tanke på hur vi fått möjligheten att uppleva världen under våra år tillsammans.

Det är inte så att jag är en kräsen konstkännare. Tvärtom. Kunde inte ha brytt mig mindre. Nej det är nog snarare så att jag är orolig att jag efter något år känner ungefär så som jag gör för de där citaten i hallen. Att jag tröttnat. Det måste vara klassiskt men inte tråkigt.

Posters

Poster från Bimago. Ja ni fattar att jag är såld. En värld i rosa liksom.

Kanske är det färgen som lockar när jag tittar in på Bimago och letar efter passande posters. Kanske är det kombinationen världskarta och rosa. Det går ju inte att sticka under stol med att jag gillar de båda. Men jag gillar även de övriga motiven under kategorin världskartor. Det jag möjligen saknar är en världskarta med annat än Europa och Afrika i mitten. Jag älskar verkligen tanken på att världen alltid ser ut så som vi i Europa ser den.

Här finns både världskartor och stadsbilder. Och det är inte utan att jag funderar på att byta ut de där citaten mot stadsbilder på New York och Paris om jag får bestämma. Alla finns att hitta på Bimago posters

Rumsavdelare

Hade vi haft något större hade jag inte tvekat en sekund på Bimago rumsavdelare. Om även de finns som en världskarta? Jajamen. Fastnar också direkt på den med motivet av Eiffeltornet i solnedgång men landar ändå i att jag troligen skulle hänfalla åt en något mer naturell variant som ger en större harmoni i rummet.

Till att börja med blir det postershopping. Tror ni jag får igenom Paris och New York i hallen? Vilka motiv hade du valt?

Lite mera att läsa på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply