Hittaut Linköping – sommaren är räddad

hittaut Linköping

I brevlådan för ett par dagar sedan hittade jag en karta. ”Leta checkpoints och upptäck din närmiljö” stod det. Hittaut har hittat till Linköping. Via Instagram har jag förstått att detta har funnits på flera platser tidigare men i Linköping tror jag att det är nytt. Annars har det gått mig helt förbi förr om åren. Sommaren är räddad om vi tvingas stanna hemma.

Hittaut är inget nytt påfund. På baksidan av kartan kan man läsa att eventet funnits i 10 år redan och sällan har det väl passat så bra som nu. Hittaut ägs föga förvånande med tanke på kartfokuset av Svenska Orienteringsförbundet och drivs ideellt av orienteringsklubbar på 57 orter i Sverige. Omkring 80 000 deltar varje år och hela eventet är gratis.

Leta checkpoints i din närmiljö

hittaut Linköping

Upplägget är enkelt. På en karta som är misstänkt likt en riktig orienteringskarta finns ett antal punkter du skall hitta. Varje punkt finns listad så att du vet vad du ska leta efter. I listan står även noterat svårighetsgrad samt om just den checkpointen är handikappsanpassad. Vid varje punkt ska du även registrera en kod.

Hittaut Linköping – Analogt eller i app

Är du inget fan av analoga kartor (som jag) finns den även i appen hittaut. Där i kan du också registrera de koder du samlar på dig och vara med i utlottningen av priser. Och inte bara det, du syns även i topplistan om du så önskar. Har du ingen smarttelefon går det också bra att registrera på orientering.se/hittaut

Nya checkpointsläpp under sommaren

Redan nu kan man börja leta och du har på dig att hitta alla punkter till den 31 oktober. Under sommaren släpps sedan flera checkpoints både i början av juni, juli och augusti.

Finns hittaut i din stad?

Blir du nyfiken så kan du klicka dig in här och titta efter om hittaut finns i din stad. Har du testat på förr? Berätta gärna. Jag gissar att jag kommer att återkomma med hur det går i mitt letande under sommaren.


Missa inte nästa inlägg. Följ mig gärna på Instagram eller på Facebook för fler bilder och tankar. Klicka bara på ikonerna här nedan. Tack för att du läser mina tankar.


Mer att läsa på Lite mera rosa

2 svar till “Hittaut Linköping – sommaren är räddad“

  1. Jag har en app nedladdad för Stockholm som jag tror jag laddade ner förra sommaren men aldrig använde. Nu i sommar lär det väl bli tid att testa den… Jag gillar idén med att gå runt och leta checkpoints och bocka av och ska försöka få med sonen också. Han har tröttnat på Pokémon så då kanske detta kan vara nästa steg. 🙂

    1. corneliatoneri skriver: Svara

      Verkligen. Och alla checkpoints är inte lätta så det blir en liten utmaning också 🙂

Lämna ett svar