Meny
Reseinspiration / Resor

Havet och solnedgången

Jag öppnar de stora glasdörrarna som leder rakt ut på vår härliga altan. Framför mig ligger Atlanten och jag hör vågornas kluckande mot stranden. Ändå är det något som fattas. Himlen färgas i rosa och jag förstår att solen just har gått ner. Och där och då förstår jag vad jag behöver mer än bara havet. Jag behöver havet och solnedgången.

Det var kärlek vid första ögonkastet när vi möttes i början på 90-talet. Havet och jag. I drygt tio år bodde jag sedan vid havet innan jag flyttade till inlandet. Men längtan till havet blev för stor och några år i mitten och slutet av 00-talet bodde jag åter vid kusten. Allt har sin tid och sedan snart tio år bor jag nu åter i inlandet. Här har jag ersatt den känsla havet ger mig med solnedgångar. Det syns inte minst i telefonens fotoalbum. Annars kan du fråga mina barn om vad de tycker om mina utsvävningar över alla vackra himlar som ska beskådas.

Tema – havet och solnedgången

När Maria på Mariasmemoarer gav oss denna månadens bildutmaning gick den rakt in i hjärtat. Temat var vatten. Under månaden har jag känt in. Vilka vattenbilder väljer jag? Och alla har de något gemensamt. Solen. Mina två favoriter tillsammans. Havet och solnedgången.

Att se solen gå ner vid horisonten och veta att dagen startar någon annanstans i världen symboliserar på något vis allt som resandet betyder för mig. Hur världen ständigt lever medan det är natt hos oss.

Och på temat havet och solnedgången kommer här mina bilder i månadens fotoutmaning vatten med tankarna bakom bilderna.

Alanya – Cleopatra Beach

Havet Cleopatra Beach

Cleopatra Beach i Alanya har rykte om sig att vara vacker och jag skriver under. I augusti 2018 var vi där. Väl värt ett besök.

Meloneras – Gran Canaria

Meloneras Havet

Från det där besöket på Gran Canaria jag nämnde i början av detta inlägg. När jag hade havet men saknade solen. Vi åkte några mil ner till Meloneras där solen går ner i horisonten.

Khao Lak

Havet och solen Khao Lak

I januari 2018 besökte jag för första gången stranden där livet togs ifrån min vän Sandra. Det enda som möjligen har fått mitt förhållande till havet att vackla något. Men vi har försonats. Och havet vid Khao Lak när solen går ner är bland det vackraste jag vet.

Läs mer: Tui Blu Mai Khao Lak

Barcelona

För på dagen två år sedan anlände vi till Barcelona hamn och jag skrev såhär på min privata Instagram

Ser Barcelona vakna vår sista morgon på Symphony of the seas och lägger en makalös vecka bakom oss.
Har fått uppleva tre länder och sex städer på åtta dagar. Mäktigast var utan tvekan Rom och Colosseum tätt följt av att se Vesuvius rakt utanför hyttfönstret.
Igår korsade vi Medelhavet nästan helt utan täckning. En hälsosam internetdetox.
Nu åker vi hem till en fortsatt händelserik vår på hemmaplan. Nästa resa väntar ännu på att bli bokad. ?

En hel vecka med bara vatten. Solnedgångar och soluppgångar som avlöste varandra. Men jag väljer ändå soluppgången från sista dagen.

Läs också: Kryssning i Medelhavet med Symphony of the seas – om hamnarna vi besökte

Stilla Havet – San Francisco

I november 2017 flög jag för första gången över Atlanten till USA på vår resa jorden runt på 8 dagar. Flygrädslan höll mig då fortfarande i ett starkt grepp. Att flyga över så mycket vatten hade länge varit en mardröm. I maj 2019 var flygrädslan nästan borta. Men jag skulle möta ännu en stor skräck. Att flyga över Stilla havet. Några dagar innan mötte jag det i en av de vackraste solnedgångar jag någonsin bevittnat på Ocean Beach i San Francisco. Det du kan se i bilden överst i detta inlägg.

Läs mer: Vill du läsa mer om min flygrädsla och hur jag arbetat för att få bort den. Klicka dig vidare hit.


Tack Maria för dina härliga fotoutmaningar.
Marias egen lista hittar du här.
Även mina kollegor på Freedom Travel har gjort sin variant.
Om det är på samma tema eller bara en slump vet jag inte men även Daniel på dryden.se skrev nyligen om vatten.
Sandra på Lifsresor har skrivit sitt inlägg här.
4000mil.se har nyligen skrivit sitt här.

Har du också gjort ett eget inlägg i månadens utmaning. Länka gärna här nedan i en kommentar.

3 Comments

Leave a Reply