Meny
Reseinspiration / Resor

Detta ”stjäl” jag från hotellrummet

Att stjäla är förbjudet. Om det inte är från ett hotellrum och då något som faktiskt är tänkt att du ska använda. Lite som hotellrummets egna lilla amenitykit. Håller ni med mig? Men å andra sidan. Är det verkligen stöld på riktigt om det står där och är till för mig att använda och jag istället väljer att ta med mig hem? Eller är det en gråzon? Brukar du sno med dig saker från hotellrummet och i så fall vad? Detta stjäl jag från hotellrummet.

För det första. Jag uppmanar ingen att stjäla med sig saker som tillhör hotellet. Det är ett brott. Då har vi klargjort det. Men det finns ju saker som står där som är tänkt att jag ska kunna använda under min vistelse som ingen mår dåligt av att jag tar med mig. Och då tycker jag att det är min fulla rätt att ta med mig dem hem om jag inte använder dem. Och detta är följande.

Block och penna stjäl jag från hotellrummet

Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om min kärlek till papper och pennor. Förutom muggar från Starbucks finns det ytterligare en sak som jag utan att ens ha det som mål brukar få med mig från varje stad jag besöker. Skrivböcker.

I dagsläget skriver jag min månadsplanering för bloggen (ja jag gör den analogt) i ett block från Granit i Helsingfors. Idéer och ämnen skriver jag ner i en skrivbok från Aarhus. En resedagbok har jag med mig från Tallinn och i bokhyllan trängs fler block från Los Angeles, New York, Dubai och Gent. Alla dessa skrivböcker har jag hederligt inhandlat för pengar i bokhandlar jag besökt. Har jag nämnt att jag varit i varenda Staples-affär jag stött på i USA?

Steget är inte långt till att inse att det lilla blocket och den lilla pennan som ofta uppenbarar sig på bordet bredvid sängen alternativ skrivbordet på ett hotellrum fortare än kvickt dyker ner i min väska. Och ska vi vara helt krassa så är väl ändå detta bara bra reklam för hotellet om jag tar med mig deras pennor och block runt jordens alla hörn.

Vid en snabb koll i närmaste pennskrin och pennställ (ja, jag har även detta här hemma) hittar jag följande. Två pennor från Manathai Surin Beach, en från TUI Family life, en från Tallink Hotels i Tallinn, två olika varianter från Scandic, en från Elite hotels och en från Hotel Bügelhof i Sälen. Det mest anmärkningsvärda med den sistnämnda är att pennan bör vara från mitt besök där. Och det var julen 2008. Pennan är alltså 11 år gammal.

Småflaskor med lotion och duschcreme stjäl jag från hotellrummet

Finns det småflaskor med bodylotion och duschcreme brukar jag sno med mig dem från rummet. Det är ju de fakto tänkta för mig men ganska ofta har jag med mig mina egna stora flaskor till hotellet. De små snor jag med mig för att använda vid flygresor när jag reser med endast handbagage. Smidigt. Varsågod för tips.

Nu senast när vi var i Thailand satte jag det hela i system. I duschen serverades småflaskor med både duschcreme och lotion med doft av basilika och chili. Det lät ganska märkligt till en början men visade sig vara guds gåva till mänskligheten – eller i alla fall till mig.

Varje dag gömde jag undan en lotion och en duschcreme i väskan. Och varje dag fyllde städerskan på med en ny. Numera står en hel laddning uppradade i mitt badrumsfönster. Om jag använder dem? Skulle aldrig komma på fråga. Jag är lite som Ferdinand, jag öppnar dem och doftar på dem ibland. Den dagen jag hittar en leverantör här hemma som gör en likadan så kan jag kanske börja använda upp dem. Tills dess är de min ovärderliga skatt.

Övriga småflaskor jag samlat på mig genom åren får följa med i handbagaget.

Duschmössor till svärmor stjäl jag med mig från hotellrummet

Med i packningen från hotellet åker också den lilla badmössan som titt som tätt dyker upp i hotellrummets lilla ”amenitykit”. Men den duschmössan kommer sedan inte att bli långlivad hemma i mitt hem.

Den åker snarast till Arboga och till min svärmor. Hon har dem när hon färgar håret och kan jag bidra att inte soffkanten blir hårfärgad så gör jag gärna det.

Innetofflor stjäl jag med mig från hotellrummet

Under min lilla skohylla i förrådet trängs flipflopsen med innetofflor som jag ärligt stulit med mig från hotellrummet.

Jag resonerar som såhär. En badrock – nej. Den skulle man inte drömma om att ta med sig. Det går ju faktiskt ypperligt att tvätta och få fräsch igen. Men innetofflor, eller badtofflor. Nja. Där hoppas jag snarast att de inte återanvänds. Och då borde det ju faktiskt underlätta för hotellet om jag tar dem med mig istället för att de ska behöva tänka på hur de skall kassera dem.

Här hemma svassar sedan jag och Andreas runt i hotelltofflor och känner in känslan av hur man nästan är på spa.


Sådär jag då var det dags för dig att bikta dig. Vad stjäl du med dig från hotellrummet. Kommentera gärna nedan.


Följ gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

Detta inlägget är skrivet med inspiration från Lina Skandevalls lista i StarFM

3 Comments

 • Ann
  1 mars, 2020 at 12:46

  haha underbart inlägg 😀

  Reply
  • corneliatoneri
   6 mars, 2020 at 14:37

   Tack 🙂

   Reply
 • SonjaS
  13 februari, 2023 at 05:09

  tycker det är helt ok att ta med. de sakerna kommer ju ändå att kastas, iaf om de är använda. har alltid gjort det och eftersom jag kommer från hotelbranchen vet jag att sakerna kastas (förhoppningsvis tas de bort från rummet)

  Reply

Leave a Reply